DLE 30
Re: DLE 30, nejde do otacek a dusi se
Většina žhavíků je na to dost háklivá, takže i během letového dne je někdy při změně teploty, nebo vlhkosti nutné upravovat nastavení. Benziňáky na to ale určitě tak háklivé nejsou a většinou dobře seřízený motor bez problémů běží i při změně počasí a stačí jen korekce volnoběhu trimem.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Přes všechny teorie ASP 5,2 ccm na počasí není háklivá vůbec.
Zima -3, teplo +34 a na jehlu jsem nesáhl asi 5 let a jede jak brus. Palivo 9% synt, 3% ryc, zbytek metyl. Po celou dobu stále stejná ruská svíčka z roku 1981. No ale atypově má ASP muffler od brněnský 3,5 ccm. Jestli je to tím, jsem nezkoumal.
Jirka
Jirka
Souhlasím, OS Max 46AX je taky hodně odolný proti změnám počasí, ale MVVS 7,5 jsem dolaďoval skoro pokaždé. 
no diky za rady, prisel jsem na jednu vec, mam vyvody od nadrze dolu a kdyz na miste zkousim motor, rak mi z tech vyvodu cakalo palivo, myslim si, ze jak tam fouka od vrtule, ze to dela podtlak a vysava to nadrz a tim padem se snizuje privot paliva do karbce, po letu jsme ot mel cely zablity zespodu, taky nadrz od predchoziho majitele mela ten plnici a odvzdusnovaci ventil zezadu nadrze a ne z vrchu, takze se mi taky stavalo ze se mi to zalilo palivem a pak to taky nesalo, takze jsem ted udelal novou nadrku s otvory nahoru a uvidim jak se to bude chovat
)
Upevni ten konec odvzdušňovací hadičky trochu proti směru letu. Pokud se ti proudem vzduchu ohýbá dozadu, funguje to jako fixírka a vysává palivo. V nádrži by samozřejmě měla být koncovka odvzdušnění pokud možno v nejvyšším bodu nádrže.
Přetočení válce na DLE 30
Zdravím pánové. Má někdo zkušenost s otočením válce o 90° na motoru DLE 30 ? Potřeboval bych výfuk nasměrovat k trupu. Teď mi vychází do boku a překáží krytu motoru. Pokud to nelze přehodit, poradil by mi někdo nějakou alternativu za jiný výfuk, který by se pod kryt vešel?. Děkuji
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Re: Přetočení válce na DLE 30
Mám ho doma taky, ale otočit jsem ho nezkoušel.
Výfuky dozadu jsou:
http://www.jtecrc.com/dlengineswraparound.htm
Výfuky dozadu jsou:
http://www.jtecrc.com/dlengineswraparound.htm
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
U AMT http://www.amtmodel.com/tlumice/ si taky vybereš, případně ti ho udělají na míru dle tvých požadavků. Perfektní domluva a rychlé jednání.
Děkuji vám za odkazy a snahu pomoci 
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
pokial motor nebezal, nemal by byt problem, ak bezal pravdepodobne pretrhnes tesnenie ak je tam , lebo uz sa pouzivaju aj tmely. Nic neotacaj, pozri take vyfuky na himodel.com, alebo ako je napisane vyssie
Motor neběžel, je nový. Ale hledám už vhodný výfuk . Díky
Ahoj,
nejdříve otoč válec i s pístem o 180°, aby jsi měl více místa pro koleno výfuku. Protože máš motor vyosený a přidělaný k motorové přepážce ne ve středu, ale trochu posunutý, kvůly dodržení středu unašeče u krytu. Vyřešil jsem to tak v Pilatusovi s Dla 56.
Michal
nejdříve otoč válec i s pístem o 180°, aby jsi měl více místa pro koleno výfuku. Protože máš motor vyosený a přidělaný k motorové přepážce ne ve středu, ale trochu posunutý, kvůly dodržení středu unašeče u krytu. Vyřešil jsem to tak v Pilatusovi s Dla 56.
Michal
Kluci já se koukal na konstrukci té 30ky http://www.troybuiltmodels.com/blog/201 ... ffmeister/ a nejde to pootočit nijak - Radek
ICQ 638556901
Ahoj,
jak jsi to poznal?
Michal
jak jsi to poznal?
Michal