GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alimir
Kontaktovat uživatele:

Re: GAMA 2100 - RTF

#781 Příspěvek od Alimir »

Právě že dvakrát měřím a jednou řežu, tak jsem na to přišel.(Proto mi taky vždy stavba tak dlouho trvá) :lol: :lol: :lol: .
Myslím si,že to VŠICHNI majitelé Gamy mají taky tak !!!!!!!!!
Nebo že by jiná forma při výrobě? :roll:
Možná by se taky ostatní majitelé Gamy mohli podívat jak jim to sedí a tady se vyjádřit.

A jestli mi hrábne a bude chuť :lol: , tak mám jestě myšlenku kuchnout trup na půlky ( stejnak je tam lepidla jako že není) a někde od konce křídek dát uhlík trubku tak 6ku a zadek trupu vypěnit PUR pěnou. :wink:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#782 Příspěvek od jindraj »

Alimir píše:Myslím si,že to VŠICHNI majitelé Gamy mají taky tak !!!!!!!!!
Nebo že by jiná forma při výrobě?

aniž bych všechny přeměřil tak vím, že nemusí ... tyble bubliny jsou velmi často vypěněné a pak poslepované všelijak. Viděl jsem různé EPP kusy zkroucené, s kazy a nebo slepené šejdrem a z vingle od číňana. Nicméně ta mezera tam myslím chleba nežere. Jednak za letu se to samo nerozebere a pokud to dostane ránu při přistání, tak to nějaký magnet nezachrání. Mezery mezi půlkami křídla mívají různé podobné konstrukce z EPP běžně, tak bych to neviděl dramaticky. Když s čímkoliv hneš aby sedělo, tak ti to nebude pořádně sedět na povrchu, kde je to podstatnější. Ale když už ho tam chceš dávat, tak co ho třeba zalepit trochu vyčnívající přes povrch, abys mezírku překlenul?¨

Alimir píše:od konce křídek dát uhlík trubku tak 6ku a zadek trupu vypěnit PUR pěnou. :wink:

pokud jí tam dáš vedle toho hliníku, co už tam myslím je, tak to nedovážíš, pokud místo něj, tak si nepomůžeš. tedy imho na nic. Vypěnit cokoliv v ocase či poblíž je také nesmysl ... budeš těžko dovažovat do čumáku a budeš to mít tak těžké a nelétavé.

být tebou tak se zaměřím jen na věci, kde je přínos větší než ztráty. Vyztuit vhodně křídlo dává smysl, vydlabávat jinak uložení křídla a vycpávat čímkoliv trup a ocas nikoliv.
satcen

#783 Příspěvek od satcen »

Trochu z jiného konce - od ocasu: potunil jsem si VOP/SOP montáží na nylonové šroubky. Na překližkovou kulisu přilepenou k trupu se šroubujou celé ocasní plochy ke dvěma matkám zalepeným do spodku VOP... nic nového. Převzaté elegantní řešení, s nímž mám jediný problém: éro neletí a po odhozu pochoduje rovnou do země. Jednou jsem to sice přepral motorem a přitažením,... ale to byla pěkná blbost. Jako jediné možné vysvětlení mě napadá, že výškovka má v důsledku té úpravy teď náběžnou hranu moc vysoko a posílá mi eroplán do země. Zkusím podložit odtokovku a celé to "bei woko" sklonit dopředu. Nemá s tím někdo zkušenost?
bubak_marena

#784 Příspěvek od bubak_marena »

satcen - moje zkušenost říká, že máš těžiště vzadu. já sem posouval baterku jen tak "zkusmo" a 1 cm baterky směrem vzad způsobil, že jsem s tím nebyl schopnej vzlítnout. v podstatě to jakoby klouzne (ale to nevidíš protože je málo času:-) ) - taky sem to přepral, ale při malé rychlosti (při vzletu) to byl problém
bubak_marena

#785 Příspěvek od bubak_marena »

Alimir - krásný úpravy, až se stydím za to moje obouchaný letadlo. ale je to moje první, takže až budu létat lépe, taky si je vylepšim.

křídla - jelikož jsme začátečník, měnil jsem trup (mám už třetí) - samozřejmě ta křídla v novém trupu sedí trochu jinak než ve starém, takže ta úprava na magnety... na novém trupu jopu například jinak dorazy

řešil bych hlavně
- trup co se týká spojení (při karambolu se nikdy ve spoji nerozloupl, ale je slepený páskou a mám subjektivní pocit, že to je málo) a výztuha v trupu je zalepená pouze k jedné půlce
- vyvážení - kolegové mají fotky krásných úprav jak posunout baterku směrem vpřed. stejně z diskuse plyne, že všichni dovažují na čumák

až to budeš mít hotový, celkem bych to rád viděl
jinak letový čas ročního začátečníka na 2200 mAh je cca 40 minut (dobíjim 2100) podle počasí - novej regulátor na 30-40A, jinak vše setové vybavení

ahoj
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#786 Příspěvek od Bartn »

Pro bubak-marena
Doporučuji Ti prostudovat vlákno o aku. Tam jistě najdeš, jak moc vyjet aku. Nejen já, ale i kolegové na letišti aku lipol 3S mění při poklesu napětí na 11, 0 - 11,3 V.
bubak_marena

#787 Příspěvek od bubak_marena »

Bartn
říkal jsem si, že to trochu přeháním ...
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#788 Příspěvek od Kuba5 »

V blízké době budu nejspíš Gamu prodávat, má nalétáno opravdu málo (víc než 10 hodin určitě ne), nebyla nikdy havarovaná a je ve skvělém stavu. Inzerát ještě nepodávám, protože to není definitivní, ale nejspíš brzy zašlu inzerát. Pokud by už někdo teď měl zájem, prosím o zaslání SZ a já mohu zaslat jakékoliv fotografie a bližší informace.

EDIT: viewtopic.php?f=98&t=67841
Swift II | T9X(OpenTX)
SvatoslavM

#789 Příspěvek od SvatoslavM »

Jsem tu nový,ale co se týče vyvážení gamy řešil jsem to umístěním baterky hned za motor.Viz. foto.
Mám ji měsíc a zatím pohoda.
Přílohy
047.jpg
Big cessna 182
Gama 2100
Sonic
Trainer 1600
Swift II
Easy Star
Messerschmitt (combat)
Impression
Alimir
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od Alimir »

Trup Gamy uvnitř :
Přílohy
Trup.JPG
satcen

#791 Příspěvek od satcen »

Pánové, nemáte někdo změřený odběr Gamy? Až dosud jsem měl pocit, že mi to se setovým motorem pěkně šplhá k nebi, a po jednom tvrdším přistání se mi zdá, že se to nějak moc plazí... Na ucho nic nepoznám, tak to zkusím změřit .... Díky
certik

#792 Příspěvek od certik »

Zrovna ted o vikendu jsem to meril (menil jsem motor).

S baterkou nabitou na storage to bere kolem 17A (setovej motor, setova vrtule). Mereno cinskym merakem z hobbykingu :)
Přílohy
WP_20140904_18_28_21_Pro.jpg
satcen

#793 Příspěvek od satcen »

Díky "pane" :wink:
mistarka

#794 Příspěvek od mistarka »

Takto zajišťuji křídla já.Počet gumiček určuje sílu spojení.Šroubek je i s nýtkem z upevnění serva.
SDC16021a.jpg

SDC16022b.jpg

SDC16023c.jpg

SDC16024d.jpg
Alpha 1500,Cessna 480,FunCub,,Se.5,DHC-2 Beaver, Mustang.
,Cadet 5,Turnigy T9x Er9x.
BA2506

#795 Příspěvek od BA2506 »

K tej VOP/SOP montáží na nylonové šroubky.
Pisem na mobile a nejako mi to spravne neulozilo. Uz ma boli palec takze kratko. Zmenilo sa ti tazisko a letadlo sa stava neovladatelne. Robil som tu istu upravu s tymi istymi problemami. Vykaslal som sa na vyvazenie a vrhol som sa priamo na dive test. Ked sa to lietadlo tlacilo dole cumakom tak sa to este trochu dalo ovladat. Ked sa zrovnalo tak to zacalo......
A stalo to za to.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“