gardenroute píše:ty Graupnerovi E-prop (které jsem někdy před 1.5 rokem tak těžce sháněl po cele Evropě) me na mém stroji zcela zklamaly, zejména mizerný výtah a pomalá reakce.
Podle mě jsi měl pro Graupnery špatně nastavené Gains.
gardenroute píše:ty Graupnerovi E-prop (které jsem někdy před 1.5 rokem tak těžce sháněl po cele Evropě) me na mém stroji zcela zklamaly, zejména mizerný výtah a pomalá reakce.
kulhyc31 píše:Opět otravujuMůj problém přetrvává. Copter jsem zkoušel s vypnutým Power first level a second level, různě nastaveným a furt nic. Koptéra začne po cca 2-3 minutách letu ztrácet sílu, LED (při různých nastaveních) ani jednou nepoblikne červeně.. když koptéra začne klesat, mám na iOSD 12,1 V někdy 11,7.. Je ale vidět, že koptéra se nesnaží sednout sama, jen prostě ztrácí výšku.........
Copter: Nová F550 sE300 NAZA V2 GPS, H3-3D, Datalink, iOSD MARKII, Podvozek 2xFOXY 3S 5000mAh
Stejný problém má i můj otec který používá to samé, jen se starším typem motorů s 30A ESC (začalo mu to dělat po tom, co si nakoupil nové Gens Ace Tattu) - jak říkám, něco dělám špatně, jen nevím co
Určité, ale v te době (4/2013) jsem s pokrocilym nastavovanim zisku na NAZA moc zkušenosti neměl, Phantomy v te době létali teprve par měsíců, 7.kanál pro ladění za letu ještě na setove Tx využitelný nebyl (hlavně se o něm nevědělo), a nikdo tehdy poradit schopen nebyl. Nicméně CF vrtule ve stejném profilu jako DJI plastaky byly už tehdy skvělé jen s malým poladěním zisku. Nicméně obecně se E-prop např. na Phantomech opravdu moc neujaly, pro tuto kopteru opravdu nic moc, tím ale nechci tvrdit ze na jiných konfiguracich to má dobré výsledky...Oldass píše:...Podle mě jsi měl pro Graupnery špatně nastavené Gains...
ano zamezit tomu jde, na trubce jsou na to návody, stačí pohledatkulhyc31 píše:...ještě sem se chtěl optat na jinou věc. Jde nějak zamezit napájení GoPra ze Zenmuse? přijde mi to zbytečné když má vlastní akumulátor. ...
kulhyc31 píše:Koptéra začne po cca 2-3 minutách letu ztrácet sílu, LED (při různých nastaveních) ani jednou nepoblikne červeně.. když koptéra začne klesat, mám na iOSD 12,1 V někdy 11,7.. Je ale vidět, že koptéra se nesnaží sednout sama, jen prostě ztrácí výšku.
Vlasta2 píše:aha, tak baterkama to tedy nebude. Co se týká zisků, tak je máš pochopitelně hodně nízké (obecně). Základ pro další ladění je pro F550 - 170, 170, 150, 140, 170, 170 . Je to pouze vodítko, nikoliv správné nastavení pro tvůj kopt. Záleží na váze (tohle je pro cca 1700 gr), záleží na vrtulích a pod.
Kalibraci - vysílačka/Naza se musí udělat, jinak nemá cenu cokoliv ladit. Kalibraci IMU - podle čísel by to mělo být dobře, zkus si udělat test, jestli ti asistent řekne, že je nutné udělat kalibraci IMU (tlačítko nad kalibrací). Základní pochopitelně můžeš udělat i tak, nic se nestane.
Před startem (po naladění) udělej kalibraci kompasu - taneček s koptérou a pak uvidíš, co to bude dělat. Lopatku, smetáček a kyblík vždy s sebou
kulhyc31 píše:...GAIN________________________________________________
Pitch Basic: 125% INH
Pitch Attitude: 125% INH
Roll Basic: 125% INH
Roll Attitude: 125% INH
Yaw 100% INH
Vertical 100% INH
...
zskal píše:Neviděli jste náhodou někdo na netu tuhle úpravu i pro Turnigy 9x? Zkouším to hledat ale nějak se nedaříDocela by se mi to hodilo...