OT: Používáte aditiva do oleje/paliva v autě?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Hunger

Re: OT: Používáte aditiva do oleje/paliva v autě?

#46 Příspěvek od Hunger »

Když už přidáváte tenhle sajrat do oleje, tak si lijte do moderních benzínových aut olovo, protože ho nový motor nesnese, ale starý na to přece jezdili a jezdí dotěď a je na to super recenze... Přeji příjemnou návštěvu automechanika...
"Šmirgl to jistí!"
mnov

#47 Příspěvek od mnov »

Snažím se jezdit co nejlevneš, tak tankuju LPG a nic nepřidávám. Zatím to funguje asi dvacet let. :)
Hunger

#48 Příspěvek od Hunger »

LPG je super věc, ale nemám ho rád. Nebojim se exploze, to je hovadina..., ale spíš se bojim píchnutí kola a roztření pneumatiky to už ten spej na opravu nespraví...
"Šmirgl to jistí!"
robotmz

#49 Příspěvek od robotmz »

nevozíš náhradné koleso?
Ja viem že pokiaľ je sprej na rýchloopravu pneumatiky tak nemusí byť koleso, LENŽE treba zistiť aj v návode na obsluhu daného auta, či náhodou koleso nie je súčasťou deformačných zón, teda musí byť koleso a nie sprej, samozrejme na to policajti neprídu....
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Polynom »

mnov píše:Snažím se jezdit co nejlevneš, tak tankuju LPG a nic nepřidávám. Zatím to funguje asi dvacet let. :)

a co nějaké přimazávání používáš? nebo občas necháš na chvíli benzín?

jinak netankuji nic jiné než vervu a já i servis jsme nadšeni
vitaa

#51 Příspěvek od vitaa »

Ještě k olejům,možná víte,že existuje komunita lidí,která olej nemění vůbec (pouze dolívá a občas vymění filtr,nic víc..) a jsou vysmátí :)
http://www.youtube.com/watch?v=4S2FRNsw ... r_embedded
Hunger

#52 Příspěvek od Hunger »

Taky olej měnáme jen jednou za 4 roky, když je auto v servisu s něčim vážnějšim, respektive jednou za 4 roky si otec nechá namíchat olej a ten nám vydrží v autě a kufru na ty 4 roky...
"Šmirgl to jistí!"
mnov

#53 Příspěvek od mnov »

Polynom píše:a co nějaké přimazávání používáš? nebo občas necháš na chvíli benzín?

jinak netankuji nic jiné než vervu a já i servis jsme nadšeni

Žádné přimazávání nepoužívám. Na benzín to jenom startuje a hned přepíná na LPG. Motorový olej zůstává při provozu na LPG krásně čistý oproti benzínu, natož pak naftě. Provozuji to na různých autech 20 let a nikdy žádný problém s vetily nebyl.
cilek

#54 Příspěvek od cilek »

Hunger píše:Taky olej měnáme jen jednou za 4 roky, když je auto v servisu s něčim vážnějšim, respektive jednou za 4 roky si otec nechá namíchat olej a ten nám vydrží v autě a kufru na ty 4 roky...

Apríl byl před 4 dny. :D
robotmz

#55 Příspěvek od robotmz »

Ak má veľký kufor a dá si tam "namiešať" 200 l sud oleja, tak verím že 4 roky je málo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tibess

#56 Příspěvek od Tibess »

ahojte služi tento olej na zamiešanie do paliva, pri zábehu napríklad ked je lepšie viac obsahu oleja v palive ? http://www.rcsvet.sk/product/sk/ENGINE-Motor-olej-G-140
tomashr

#57 Příspěvek od tomashr »

Ono je taky otázkou, zda občas "zázračné aditivum" nepomůže proto, že si předtím člověk motor zkurvil nějakou blbostí :-(

Mě třeba svého času u Felicie opravdu pomohl Shell V-Power, motor předtím různě kuckal (asi přicpané vstřiky), dvě nádrže V-poweru to skutečně "spravily".
Jenže než se začne nadšeně chválit Shell je nutno dopovědět druhou (vlastně první) část story - on totiž ten motor začal blbnout ve značné souvislosti s obdobím, kdy jsem opravdu hodně vyhledával nejlevnější pumpy a leckdy jsem tankoval i u dost pochybných. Takže ano - vyšší rozpouštěcí účinek aditiv ve V-Power mi pomohl, jenže kdybych předtím do auta nelil vyložené sračky, tak jsem žádnou pomoc nepotřeboval...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“