AccuRC simulator

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

AccuRC simulator

#1 Příspěvek od Elfew »

Za pár týdnů bude na pultech k dostání nový simulátor AccuRC. Na videích to vypadá velmi dobře. Dost mě na tom láká ta možnost úpravy vrtulníku od serv, přes páky až po bezpádlovou jednotku, atd. Grafická podoba už je jen třešnička na dortu.

Osobně jsem zvědav jak to bude s fyzikou. Autoři na tom makají přes 3 roky a na přelomu června/července by to mělo být k dostání. Cena zatím není upřesněna. Do PC se to bude zapojovat přes USB dongle - možnost připojení přes klasický konektor učitel-žák či bezdrátově zapojením nějakého přijímače (satelit spektrum, futaba přijímač atd.)

Pokud na to budou kladné ohlasy, tak si to asi pořídím, ikdyž mám doma už 5. rokem Phoenixe a nemůžu si na něj stěžovat. Naučit mě lítal, trénovat se na něm dá, ale AccuRC to třeba může posunout ještě dál. Kdo ví, uvidíme a necháme se překvapit :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ud7pIhaHvkQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kLOmcH_2hPg[/youtube]
Naposledy upravil(a) Elfew dne úte 10.06.2014 23:51, celkem upraveno 1 x.
kuro99

Re: AccuRC simulator

#2 Příspěvek od kuro99 »

Cena bola spomeuta v Rotors show, 90 libier

To ze na tom makaju 3r neznamena nic. Ak si pozries tu show zistis ze sa to N krat prerabalo. Dokonca aj od piki. To naznacuje ,ze uz parkrat sklzli do peknych hlbin ;) Ak si pricuchol ku SW vyvoju vies o com to asi je ;)

Drzim im velmi palec ale to cim sa prezentuju je ciry nemzysel. Simulator setupu heli uzije asi len malo ludi. Uprimne neverim ani za macny mak ,ze takto "prepracovane" maju prepocitavanu dynamiku letu. Pre RC simulator je najdolezitejsie trafit vernost modelu a tu podla mna zlyhaju rovnako ako napr phoenix a ostatni. Skratka bude to umela hmota.

Ale ano kiez by vyslo nieco lepsie ako Real Flight. Drzim im palec, ale neverim im ani nos medzi ocami.
Ked si spomenies ake dristy boli okolo totalne noveho prerobeneho letoveho modelu phoenixa, vysledok, totalne abs rovnaka haluza ako predtym.
TDR + NEO
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Arcicorsa »

Vypadá to hezky ale nevím jestli bych se chtěl kromě skutečných heli šťourat ještě i v těch simulovaných :lol: .. Když jde o simulaci heli tak za mě jedině Heli-X5 stojí pár kaček a myslím že lepší simulátor heli jsem neměl, grafika teda není tak vymazlená ale heli létají tak jak mají 8) ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZeXx86 »

Podle meho nazoru to bude propracovane tim, jak jsou heli sestavene, budou skutecne tvorene dily o urcitych parametrech.
To bohuzel nezajisti, ze heli bude letat realne a bude to simulovat verne. Pujde to pravdepodobne velmi dobre ladit, takze nakonec to pujde prizpusobit pozadavkum.
Vysledny efekt bude ale naprosto stejny, jako ve vetsine jinych simulatorech.
Hodne lidi dava na grafiku (napr. uzivatele PhoenixRC) ale co ma z toho realne pilot?
U simulace nejde jen o to simulovat let, ale o simulaci chyb, nedokonalosti a nepresnosti modelu - to ignoruje majorita simulatoru.
Jde hlavne o realne chovani vrtulky v zatezovych situacich o rizeni v rychlosti, o problemech, ktere tim vznikaji, apod.
Jediny simulator, na ktery jsem narazil a toto splnuje je jiz zmineny Heli-X. Hodne lidi hodnoti podle prvniho dojmu a to je skoda, ma to sve mouchy a neni na takove urovni, simulace padu heli se napr. s phoenixem neda srovnat, ale ta fyzika, ktera to ridi je tam dle meho nazoru na 2x vyssi urovni, nez jinde.
Vychozi nastaveni u hodne heli tam je zvlastni, ale je to jen v rizeni, ktere se da prenastavit podobne jako kdyz se nastavuje bezpadlo.

Napr. simulator neXt, ktery se nedavno objevil vypada priblizne jako Heli-X, ale fyzika je naprogramovana spatne jiz od zakladu a to vcetne rizeni - nastesti na sirsim nastaveni se pracuje. Kazdy simulator ma neco do sebe a vetsina se spokoji s jakymkoli, vzdycky to nejak poleti a po chvilce nastavovani se to i priblizi realnemu chovani. Kazdy simulator navic je ale k dobru pro piloty, takze muzeme jen cekat :)
Spirit System
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Elfew »

Heli-X jsem mel moznost vyzkouset v DEMO verzi. Grafika jak pises sice nic moc, ale pokud chce mit clovek opradu povedeny simulator na heliny, kde ta fyzika je o neco vyse nez ve phoenixu tak ho doporucim... proto cekam jaky bude AccuRC - ano muze to byt propadak, ale taky nemusi... to se proste pozna az casem. Zatim je podle me zbytecne soudit jake to bude ci nebude kdyz to jeste neni ani venku ;)
kuro99

#6 Příspěvek od kuro99 »

Uplny suhlas s Tomasom. Presne o tom by malo byt simulovanie RC letu na PC. Naucit cloveka orientaciu zvladne hocijaky sim, co je fajn, ale skutocna pridana hodnota by malo byt naucit zvladat jednotlive neduhy. A to sa da len tak ze sa co nejvernejsie nasimuluje dynamika letu. Ja osobne si myslim ,ze z dnesnym HW je to velmi slusne mozne.

heliX som neskusal , lebo som to bral ako neXt klon a ten je podla mna uplna srakota, rovnako ako fenix. Vcera som to demo skusil a. Co ja viem. Vrtulka simuluje nejaky ten zakmit pri mensom zisku ale pride mi to ako natvrdo nakodovany efekt. Rovnako pri padlovom Trx500 som vobec nebadal padlovy efekt. Toto je v RealFlight citelne a najblizsie realite podla mna. Za 50Eur je to ale fajn sim. Trosku menej modelov ale fajn.

Nuz zvedavy som na accuRC
TDR + NEO
golfino

RC Simulator AccuRC - zkušenosti

#7 Příspěvek od golfino »

Zdravím prohledávám celé forum a nikde ani slůvko o tomto simu (nebo to vyhledávání prostě nenajde tak krátké slovo)

http://www.accurc.com/

Máte s tím někdo zkušenosti?
Je lepší než Real Flight a Phoenix nebo ne?

YOUTUBE VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=kLOmcH_2hPg
Přílohy
how-to-accu-rc-simulator-setup-v.jpg
Naposledy upravil(a) golfino dne sob 26.07.2014 22:23, celkem upraveno 1 x.
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO ---> Phoenix, DX6i ---> Blade 130X ---> Mini Protos
golfino

Re: RC Simulator AccuRC - zkušenosti

#9 Příspěvek od golfino »

To je divné že v celé ČR to zatím nikdo nemá. Přitom vypadá tak dobře. Ja bych si ho koupil ale jako začátEčník nedokážu posoudit jaký bude. Jestli je fyzika dobra nebo ne atd.
Snad se někdo najde kdo už jej vlastní.
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO ---> Phoenix, DX6i ---> Blade 130X ---> Mini Protos
Woita
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Woita »

Tak kdo to vyzkoušíte?
http://www.accurc.com/buy/eu

Dneska jsem zkoušel ten Heli-X a jsem nalomen ho koupit (je tam velké lákadlo ke koupi registrované verze - nastavování křivek, atd.)... ale o AccuRC nejsou zatím konkrétní zprávy a zkušenosti, tak nevím - jestli by nebylo lepší počkat a případně jít do AccuRC :?:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jindrab
Kontaktovat uživatele:

Re: RC Simulator AccuRC - zkušenosti

#11 Příspěvek od jindrab »

Taky po něm pokukuji mám Phoenix RC a po upgrade ve verzi 5 mě přestává bavit (v podstatě verze 5 v mém případě nic nezlepšila naopak zhoršila a obecně už do budpucna neočekávám že by Phoenix s něčím převratným přišel), pokud vládneš anlgličtinou tak na helifreaku už je tam toho o AccuRC už celkem dost.
Momentálně co jsem se dočetl:
- má dětské nemoci a SW obsahuje chyby, zdá se že vývoj na nich pracuje a pokud se většina z nic odstraní v rozumné době (týdny či měsíc) tak to bude ok, takže pokud si to koupíš teď, tak budeš tak trochu takový "nedobrovolný betatester", nicméně AccuRC má doživotní update zdarma.
- Téměř až chonické trvání vývojářů na relaističnosti: například nejde mít baterii s "nekonečnou" kapacitou - tzn. po nějakých těch pár minutách letu budeš musect chtě nechtě skončit let. Roztočení hlavního rotoru tvá cca 20 vteřin, tzn po pádu bude trvat min 20-30s než se zase dostaneš do vzduchu tam kde jsi byl či co jsi dělal, nelze uložit heli například s roztočeným rotorem...
Je tam ohledně toho na helifreaku vcelku boj - vývojáři trvají zaptím spíše na tom že co "není realita" to nekaceptují - má to své výhody například že i v simu nebudeš lítat stylem 10s let, pád, 10s let, ... ale budeš muselt lítat o hodně realističtěji - jinak budeš jen pozorovat roztáčení vrtule. Je ale docela možné že v budoucnu se domluví na nějakém kompromisu.
- co se týká letového projevu, mám pocit že panuje zatím všeobecná spokojenost, jsou na nějaké stížnosti na Goblina a snad i jiné heli, ale na úpravách se pracuje. Jako začátečník to asi nepoznáš.
- na některých PC se projevuje nějaký lag mezi vysílačem a modelem ale vypnutím VSYNC u většiny problém vyřešil, myslím že vývojáři už problém identifikovali a slíbili opravu

Pokud rád experimentuješ tak s AccuRC neprohloupíš, pokud chceš jistotu tak jdi třeba do RF7. Nicméně AccuRC má doživotní updaty zdarma a pokud ti vývojáři za něco stojí ajsou to takové "kapacity jak o sobě píší" tak by brzy měli dát všem jiným Heli simům na zadek :D :D :D
RC Helis and cars, Brno
kuro99

#12 Příspěvek od kuro99 »

ja by som pockal, to co ukazali je ciri blud (nastavovanie myslim, uplna blbost pre rc sim)

navyse kamarat co bol vo venlo kde to prezentovali mal hodne zmiesane pocity. doslovne, "horsie ako phoenix"

takze tak. ak ti mozem poradit, zainvestuj do realflight, more modelov, velmi velmi dobry simulacny model.
aero , heli, santa klaus ;)
TDR + NEO
Woita
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Woita »

Včera jsem porovnával Heli-X (v demo verzi) a Phoenix.
Létání v Heli-X je daleko těžší, ze začátku bylo skoro obtížné helinu udržet ve vzduchu. Když jsem pak zkusil Phoenix tak to lítalo skoro samo, jako hračka. Ale není to přímé srovnání, v Heli-H jsem měl pouze T-Rex 500 pádlovku a ve Phoenixu T-Rex 450 FBL (zrychlenou na 110 nebo 120%).

Právě proto že to v tom Heli-X bylo obtížnější, tak myslím že je to lepší simulátor. Ale žádný znalec nejsem, naprostý začátečník, tak hltám názory zkušených, kdo co zkoušel a který sim se nejvíce blíží realitě. (Každopádně na simu potřebuju cvičit jako sůl, tak řeším který.)

V Heli-X jsem si třeba všimnul, že je patrný ten "přízemní efekt", to ve Phoenixu není.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
boZZda

#14 Příspěvek od boZZda »

Zatím nejlepší simulátor je podle mého názoru RealFlight od verze 6.5. Tomu se zatím ještě nikdo nevyrovnal a nejde mi o grafiku, ale jde mi o letový projev a jak je složitý přenos naučeného ze simulátoru do reálu.

Jsem ale na AccuRC zvědavý a teprve čas a zkušenosti ukáží. Co já vím, tak je již v prodeji a dá se koupit...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
baui

#15 Příspěvek od baui »

Taky jsem zvedavy, jak AccuRC dopadne. Uz je v beznem prodeji, ale nemam zatim moc motivace do nej davat penize. Nebylo by od veci, kdyby vydali nejake to demo na zpusob neXtu...

Po pravde me az tak nezajima, jestli to bude super realisticke letovym projevem, ale hlavne jake tam budou nastroje na trenink. Zpomalovani simulace, start modelu z definovane polohy apod. Simulaci detailu, jako kde mi zabzuci vrtulka, nepovazuju za podstatne. Dynamiku letu a neduhy vrtulniku podle meho nazoru patri k tomu, ze clovek vrtulnik vezme a vypadne ven litat a simulator ma dat zaklad k tomu, aby bylo venku co trenovat bez zbytecnych padu.
Tom
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“