Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hates

Re: Výběr nového auta

#181 Příspěvek od hates »

Ve tvem seznamu zrus ten nabijec prijimacovek a prijimacovku a porid misto toho toto.

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... v2-12-220v

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... xy-ubec-6a

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... 00-mah-25c

Mozna to ve finale vypada draz ale je to na provoz levnejsi. Nabijecku muzes pouzit i pro nabijeni jinych baterii.
NiMH ma problem se samovybijenim a pokud zapomenes dobit pred jizdou a treba mesic auto nejezdilo tak si dlouho nezajezdis. Lipol nabijes za chvili a s autem co jsi dal odkaz predpokladam ze nebudes dopravovat na kole ale Utem. Tak ze zdroj pro nabijecku v pripade nutnosti mas v aute.
scarabeus

#182 Příspěvek od scarabeus »

Taktak, NiMH je pro toto pouziti naprosta historie. LiPol je ta spravna cesta. Staci jen najit vhodny rozmer a kapacitu. Samovybijeni je velmi male a pripadne lze baterky skladovat nabite na 3,80V po hodne dlouhou dobu.

Do seznamu nahradnich veci bych asi nic nepridal. Doufam, ze jsi si vedom toho, co spalovak obnasi :-)
hates

#183 Příspěvek od hates »

muzu rict, ze spalovak je super, ale hodne daleko od nejblizsiho domu. Jednou jsem ladil motor na ceste primo v dedine. No malem me vynesli, ze to dela strasny rachot. :-D
Jeste planuji vyprudit mestaky za prekroceni rychlosti v obci. Vybiraji na konci dediny tesne pred znackou.
V obci je 40km/h a ja dostal flastra za 46 jiz dvakrat. Tak jak tam budou mit radar tak si to po te rovince rozpalim spalovakem proti jejich radaru. Jsem zvedav co budou delat az jim radar ukaze 80 a bude to setsakra motorove vozidlo. Bohuzel bez ridice :-D
Kovboj

#184 Příspěvek od Kovboj »

hates píše: Jsem zvedav co budou delat az jim radar ukaze 80 a bude to setsakra motorove vozidlo. Bohuzel bez ridice :-D

Dají ti pokutu za to že po silnici jezdíš s něčím, co na silnici nesmí a ohrožuje to účastníky silničního provozu :-)
Lark

#185 Příspěvek od Lark »

A jestli máš řidičák, tak by tě mohli popotahovat i jako řidiče :lol:
hates

#186 Příspěvek od hates »

Za prekroceni rychlosti v obci.

Jiz vidim ten titulek v novinach. Prisel o ridicak za prekroceni rychlosti v obci motorovym vozidlem, ktere uhanelo bez ridice.

Na druhou stranu pokud posadim na auto Plysoveho medveda tak vozidlo mit ridice bude a ten by mel prijit o ridicak.
Tak mu jej seberou a v druhem dni plysoveho medveda zabasnou za mareni uredniho rozhodnuti a poputuje do lochu.
Tibess

#187 Příspěvek od Tibess »

na slovenskom peckamodelári som nenasel ten 6A stabilizátor, 3A by nestacil http://www.peckamodel.sk/produkt/rc-mod ... xy-ubec-3a ? aký odber má ten prímač ? a tie LiPol baterky ešte sledujem, či by sa nenašla nejaka silnejšia jak tá 1600mAh čo znamená to 2S alebo 3S ? najlepšie by asi bolo najprv objednat auto a potom premerať aký velký aku by sa tam mestil.. a susedov neriesim, ked ony mozu v nedelu o 12 pílit drevou motorovou pilou tak možem aj ja jazdit :D

nerozumiem velmi po anglicky, ale neodporúča tu výrobca na zábeh použiť najprv palivo s 16% nitra a postupne zvyšovať obsah nitra ? :

However, as a matter of principle:
• In the running-in stage, a special RC car fuel with approximately 16% nitro methane should be used.
• After the regulatory run-in of the engine (after a pure operating time of approximately 45 minutes), you can switch to a fuel with approx. 20% nitro methane.
• For maximum performance, we recommend the max. percentage of 25% of nitro methane.

a dalej tu, že treba použiť palivo s minimalne 16% oleja.. ale také som ani nenašiel všetky maju vačšinou 10-12% oleja

• Only use model vehicle fuel designed for RC models. RC cars require fuel based on methanol/oil with a minimum ratio of 5% to 25% nitro methane and 16%
oil. Never use common car gasoline! Also, never use fuel for flight models. It contains too little oil.

a to isté je písané aj v technical data..

Fuel: RC car model fuel on methanol/oil basis, minimum share of 5% - 25% nitro methane and 16% synthetic oil

A čo sa týka značky reely aku na nu máte názor ? Lebo čo som čítal pred chvíľou tak každý nato len nadáva, že sa to kazí a ze to patrí k tým najhorším značkam.. je to pravda ?
tocamac

#188 Příspěvek od tocamac »

Tibess píše:na slovenskom peckamodelári som nenasel ten 6A stabilizátor, 3A by nestacil http://www.peckamodel.sk/produkt/rc-mod ... xy-ubec-3a ? aký odber má ten prímač ?

Nejde o odber prijimace, ale hlavne serv. A ty si teoreticky muzou rict o vice nez 3A (treba moje servo na rizeni ma v papirech 5A ve stall modu). Pokud to ten BEC neda, muze poklesnout napeti pod mez pri ktere prijimac jeste funguje a ten se restartuje (tzv. brown out). A po tu dobu bude model neriditelny.
Stalo se mi to kdyz jsem jezdil s 1:8 elektro Thunder Tiger MT-4 G3 (5kg monster truck s docela velkyma kolama) v nizke trave a auto se tak na 2 sekundy rozjelo plnou rychlosti, nez se prijimac zase chytil. Napajene to bylo z 3A BECu v regulatoru. Servo rizeni u buggy na hline si asi tolik nevezme, ale zase tam mas servo navic u motoru.

Tibess píše:a tie LiPol baterky ešte sledujem, či by sa nenašla nejaka silnejšia jak tá 1600mAh čo znamená to 2S alebo 3S ?

2S je dvojclanek, tj. nominalni napeti 7,4V. Ty to budes stejne tim BECem stabilizovat na 5-6V, takze nema smysl kupvat 3S, leda ze by ten BEC fungoval az od vyssiho napeti, jako treba tenhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=42102. Dalsi moznost by byla dvouclanek LiFe naprimo bez BECu, otazka je co by tomu rekly ty konkretni serva. Mam to tak v letadle. Jestli se to bezne pouziva i v autech nevim.
palo-1

#189 Příspěvek od palo-1 »

Zdravím, chtěl bych vás požádat o pomoc s výběrem mého prvního RC auta, které by mělo splňovat tyto požadavky:

1. kompletní RTR set včetně vysílače
2. pohon 2WD elektro - z důvodu co nejjednodušší údržby (odpadá starost o kardan atd..)
3. měřítko 1:10 eventuélně 1:16
4. kategorie nejlépe Monster Truck
5. jezdit bude převážně na zahradě, žádný extrémní terén
6. Cena okolo 5 max. 6tis

Budu rád za každý váš tip, případně osobní zkušenosti:-)
Soldier

Jak poskládat truck 8x8

#190 Příspěvek od Soldier »

Zdravím , s modely už nějaké zkušenosti mám ale i tak potřebuji pomoct ... Chtěl bych si koupit nebo poskládat auto typu- hamtt m983 ,FAUN SLT 50-2 ELEFANT nebo tatra t815 a to v armádním stylu.. Na elektro tak 1:10 nebo 1:8 ... Je tady nekdo kdo by to vyrobil za rozumnou cenu? Případně jenom podvozek ... Nebo odkaz na nějaký e-shop? Slyšel jsem něco o hanys nebo tamia... Nezávislé zavěšení kol atd... Písková kamuflaž ... Předem díky :) příslušenství za kabinu bych si rád vybral... :D :lol: a jak se sem dávají obrázky ?
Stiwo

#191 Příspěvek od Stiwo »

palo-1 píše:Zdravím, chtěl bych vás požádat o pomoc s výběrem mého prvního RC auta, které by mělo splňovat tyto požadavky:

1. kompletní RTR set včetně vysílače
2. pohon 2WD elektro - z důvodu co nejjednodušší údržby (odpadá starost o kardan atd..)
3. měřítko 1:10 eventuélně 1:16
4. kategorie nejlépe Monster Truck
5. jezdit bude převážně na zahradě, žádný extrémní terén
6. Cena okolo 5 max. 6tis

Budu rád za každý váš tip, případně osobní zkušenosti:-)

Já bych ti doporučil tohle: http://www.modelarina.cz/rc-auto-ecx-ru ... 31133.html dělá se i ve verzi se stejnosměrným motorem (http://www.modelarina.cz/rc-auto-electr ... 11461.html) ale vyplatí se koupit hned se střídákem stejně si ho pravdopodobně koupíš protože protože to SS se ti po nějakém čase "vypáli" nebo ti už nebude stačit a budeš kupovat střídák za který si tedy pěkně připlatíš :D Kdyby se ti lámaly některé plastové díly (já si myslím že to bude ok) mužeš koupit tuningové plastové díly od RPM a ty už toho vydrží opravdu dost :wink: k tomu je asi nutnost si dokoupit pořádné baterky a nabíječku (to co tam je není nic moc)
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
palo-1

#192 Příspěvek od palo-1 »

Díky za tip. Ten ECX Ruckus byl v mém užším výběru, ale vůbec neznám tu značku, tak nevím jak je na tom s kvalitou v porovnání např. s Traxxasem. Jako druhý kanditát je totiž u mne Traxxas Stampede...
Stiwo

#193 Příspěvek od Stiwo »

Ano, stampede byl taky můj druhý nápad :D ECX je od horizon hobby takže to je něco jako team losi, vattera itd... Stampede bude pravděpodoně o trochu odolnější ale také dražší (pokud mluvíme o střídáku plechovka nemá cenu) tak stampede má docela krátký rozvor a hlavně těžiště hodně vysoko takže se silněším motorem bude jezdít pořád po zadních a v zatáčkách to taky nebude žádná sláva :lol: Z druhé strany na TRX je tolik tuningu že by nebyl problém postavit celé auto jen z tuningových dílů což u ECX není :roll: RPM začala teď dělat tuningové díly na ECX které opravdu vydrží hodně ale jiných možností tuningu/ůpravy moc není :x
palo-1

#194 Příspěvek od palo-1 »

No když se dívám na to ECX a Stampede se stříďákem, tak už je to docela mimo můj finanční strop :? Opravdu je to takový rozdíl mezi střídavým a stejnosměrným pohonem? Můj primární cíl je s tím blbnout na zahradě, tak jestli by tam spíš ten výkon nebyl na škodu než k užitku :roll: Nechci aby se to pokaždé stavělo na zadní :D
Stiwo

#195 Příspěvek od Stiwo »

Výkon ti opravdu na škodu nebude :twisted: Pokud máš na zahradě trávu tak je lepší střídavý motor protože plechovka by nemusela mít dostatečnou sílu aby nějak svižněji jela po trávě :lol: Pokud nebudeš jezdit na 3s lipo baterku a spojku nebudeš mít utáhnutou na max tak se těch przehnaných "wheeles" nemusíš bát :wink:

SS vs. střídák - ano je to velký rozdíl :mrgreen:, výkonový rozdíl VELIKÝ, stejnosměr ti po určité době prostě odejde (o hodně rychleji než brushless), jediná výhoda stejnosměru je ta že může fungovat pod vodou (čistou) což bych s střídákem nedoporučoval ale i ten snese celkem hodně vody - kamrád se sleshem 4x4 brodí Łómnianke (to je taková menší řeka) a zatím v pohodě jenom to jednou rozebrat vyčistit a vyměnit ložiska (to už jsou exstrémy on jezdí v neskutečném blátě přijede domů vystříka to šlauchem a mám "čísté")
Odpovědět

Zpět na „Auta“