Sundání pneu z disku
Sundání pneu z disku
Ahoj, pneu už se mi celkem sjelo tak bych se chtěů zeptat jak sundáváte pneu z ráfku? Četl jsem že nejčastější je vaření ve vodě, někteří to zase pečou v troubě a jiní zase tvrdí že nejlepší je kola ponořit do Acetonu nebo benzínu na 1-2 dny a lepidlo se rozpustí a pneu i ráfky jsou v pohodě. Tak tedy nevím jesli mám lít vodu do hrnce, nahřívát troubu nebo jít do obchodu po aceton
Co doporučujete vy. Jde o 1/8 buggy kola od pro-line a jde mi hlavně o záchranu disků, ale nejlépe kdyby se zachovaly i pneumatiky 
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Re: Sundání pneu z disku
Za sebe normál vařící voda - benzín nebo aceton bych já nedal - Radek
ICQ 638556901
Vyvarit ve starem hrnci - cca 10minut nechat povarit. Lepidlo tim tak nejak popraska a gumy jdou pak z rafku strhnout mnohem lepe a kolikrat i bez potrhani pneumatik. Zadny aceton tam nedavej, disky to sice prezijou, protoze je to PVC nebo PE, ale pochybuju, ze tim to lepidlo nejak extra povoli.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
jak dlho asi trvá kým sa ojazdia gumy ?
No, to zákeží na mnoho faktorech
1. na autě - pokud máš silný motor a přitaženou spojku pneu ti dlouho nevydrží, taky zadokolky rychleji sjedou zadní pneumatiky než 4x4
2. na řidiči - to je asi nejduležitější faktor pokud jezdíš způsobem (což já často neodolám) že se rozjedeš na asfaltu a otočíš jako by na ruční brzdě (pouze u zadokolek) tak pneu moc dlouho nepožije
3. na pneumatice - existuje více směsi a vzorků ale zjenodušeně je to tak - měkká směs: vysoká přilnavost rychlá spotřeba tvrdá směs: nižší přilonavost ale vydrží déle
Tak pro porovnání
stock pneumatiky na sleshi mi vydržely cca 9 měsíce ale to už ale na tom nebyl ani náznak vzorkum staly se z nich slicky
teď mám pro-line XTR (tvrdá směs) momentálně asi 35% vzorku, ježděno asi 5 měsíců
1. na autě - pokud máš silný motor a přitaženou spojku pneu ti dlouho nevydrží, taky zadokolky rychleji sjedou zadní pneumatiky než 4x4
2. na řidiči - to je asi nejduležitější faktor pokud jezdíš způsobem (což já často neodolám) že se rozjedeš na asfaltu a otočíš jako by na ruční brzdě (pouze u zadokolek) tak pneu moc dlouho nepožije
3. na pneumatice - existuje více směsi a vzorků ale zjenodušeně je to tak - měkká směs: vysoká přilnavost rychlá spotřeba tvrdá směs: nižší přilonavost ale vydrží déle
Tak pro porovnání
stock pneumatiky na sleshi mi vydržely cca 9 měsíce ale to už ale na tom nebyl ani náznak vzorkum staly se z nich slicky
Zalezi, jestli se ti vubec vyplati kupovat gumy a lepit je znovu. Origo Traxxas nejdou prakticky sundat ani po vyvareni. Ozkouseno a nikdy vice.
Pokud je to zalepene klasickym sekundakem na pneu (ridkym), tak to treba pujde lip, ale to jsem nikdy nedelal.
Pokud je to zalepene klasickym sekundakem na pneu (ridkym), tak to treba pujde lip, ale to jsem nikdy nedelal.
Jsou to gumy od pro-line které jsem si lepil doma sekunďákem od HPI 
bud to povar vo vode, alebo mozes dat do rury na plech na sucho, z jednej strany popecies to na nejakych 170 stupnov 5-7 min tusim, z druhej strany.. vyskusas ci to ide dole. Ked to tam nechas dostatocne dlho, ide to dole ako nic.
Inak co sa zivotnosti gum tyka - teraz mam makke schumachery, vydrzali na stvorkolke zatial asi 8 baterii, setrim ich, ale uz nie su nic extra, este tak zo 4 razy pojdu, amaterovi ako tak este vyhovuju, profik by ich uz davno daaaavno zahodil
na dvojkolke som zruinoval zadne gumy na ceste po hodine regulerneho jazdenia, po pol hodine driftov, ziadnych stupidnych hodin na mieste a pod volovin. To boli nejake lacnejsie, menej prilnave, odolnejsie pneu.
Inak co sa zivotnosti gum tyka - teraz mam makke schumachery, vydrzali na stvorkolke zatial asi 8 baterii, setrim ich, ale uz nie su nic extra, este tak zo 4 razy pojdu, amaterovi ako tak este vyhovuju, profik by ich uz davno daaaavno zahodil
na dvojkolke som zruinoval zadne gumy na ceste po hodine regulerneho jazdenia, po pol hodine driftov, ziadnych stupidnych hodin na mieste a pod volovin. To boli nejake lacnejsie, menej prilnave, odolnejsie pneu.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Na tu troubu bacha, nekdy to dost smrdi, takze ti, co jsou doma s manzelkama a pritelkynema nebo matkama, varuju predem
)))
Tak jsem vařil
Z každé strany po 15min a slezlo to úplně bez problému