FrSKy Taranis
Re: FrSKy Taranis
no ja lietam takym stylom, ze zo 6 hodin na letisku som 5 hodin v lufte. Striedam era, nabijam baterky do druhého pocas lietania s prvym a naopak. Po pristati prehodim baterky, era a idem zas hore. A tych 6 hodin bolo 3 doobeda + 3 poobede. Vacsinou mam menej casu a preto ked uz idem tak lietam. Kecat sa da s kolegami aj s vetronom vo vzduchu:)
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Taky bývám ve vzduchu dlouho, proto jsem psal o větroních a f3k.
Chybu hledej u sebe 6 hodin opravdu ne, je to výrazně déle. Jen mě napadá, podsvětlení mám jen při stisku tlačítek a po 20sec zhasne, hlasitost mám na potenciometru a hlášky zapínám přepínačem, jen když mě zrovna zajímají. A v nastavení se vrtám na letišti minimálně.
Chybu hledej u sebe 6 hodin opravdu ne, je to výrazně déle. Jen mě napadá, podsvětlení mám jen při stisku tlačítek a po 20sec zhasne, hlasitost mám na potenciometru a hlášky zapínám přepínačem, jen když mě zrovna zajímají. A v nastavení se vrtám na letišti minimálně.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Vcera som sa v tom vrtal menej, hlasok bolo takisto menej. Po 2 hod z 8,3 na 7,5V.
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
wilder01 píše:Vcera som sa v tom vrtal menej, hlasok bolo takisto menej. Po 2 hod z 8,3 na 7,5V.
Vem si nějaký multimetr a změř odběr proudu u tvého Taranisu v prozovu tj. kolik bere mA za provozu když zrovna nepřehrává žádné hlášení a pak jen pro info kolik bere pokud přehrává nějaké hlášení. Kromě toho si pak s tím multimetrem přeměř jaké bude napětí na konektoru akumulátoru když bude Taranis zapnutý a porovnej to s hodnotou aktuálního napětí na displeji Taranisu.
Odber som zatial nemeral, v byte nemam ziadne kabliky a nemam ako prerusit obvod a vopchat medzi to multimeter.
Ale mam silne podozrenie na zly battery pack. Zo 7,4 na 6,0 to slo behom 10 minut. A ked som pripojil vysielacku k nabijacke, o 15 minut doblikala. 7,5V na meraku. Predtým trvalo dobitie na 8,4 nejakých 30 min, co je pri 500mA velmi kratka doba. Napisem predajcovi a ked ma odbije, kupim 2 clankovu lipo. Resp prave som sa docital ze v pohode zvlada aj 3 clanok. Cize vyberiem z Flysky 9x a dam do Taranisu. Sa mi kvôli par euram neoplati riesit cestu do NR.
Ale mam silne podozrenie na zly battery pack. Zo 7,4 na 6,0 to slo behom 10 minut. A ked som pripojil vysielacku k nabijacke, o 15 minut doblikala. 7,5V na meraku. Predtým trvalo dobitie na 8,4 nejakých 30 min, co je pri 500mA velmi kratka doba. Napisem predajcovi a ked ma odbije, kupim 2 clankovu lipo. Resp prave som sa docital ze v pohode zvlada aj 3 clanok. Cize vyberiem z Flysky 9x a dam do Taranisu. Sa mi kvôli par euram neoplati riesit cestu do NR.
Naposledy upravil(a) wilder01 dne stř 16.07.2014 8:36, celkem upraveno 1 x.
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Ono to ma zhasnut ked je nabita baterka! Takze asi nabijas nespravne.
- MarthiR
Přesně to samé sme měli i my, baterka hlasila že je vybita a za 30 minut byla jako nabita, ale po 1 hodině zase řvala.
Jednoduše sem pak vytáhnul a nabil mimo vysílačku a světe div se najednou to jde. Takže z mého usudku ta integrovaná nabiječka nic moc
Jednoduše sem pak vytáhnul a nabil mimo vysílačku a světe div se najednou to jde. Takže z mého usudku ta integrovaná nabiječka nic moc
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
wilder01 píše:Odber som zatial nemeral, v byte nemam ziadne kabliky a nemam ako prerusit obvod a vopchat medzi to multimeter. Ale mam silne podozrenie na zly battery pack. Zo 7,4 na 6,0 to slo behom 10 minut. A ked som pripojil vysielacku k nabijacke, o 15 minut doblikala. 7,5V na meraku. Predtým trvalo dobitie na 8,4 nejakých 30 min, co je pri 500mA velmi kratka doba. Napisem predajcovi a ked ma odbije, kupim 2 clankovu lipo.
To co nazýváš nabíječkou není nabíječka, ale v podstatě jen napájecí adaptér/zdroj. Nabíjecí elektronika je uvnitř Taranisu a závada může být třeba právě v té nabíjecí elektronice v Taranisu. Nedělej žádné předčasné závěry dokud to nepřeměříš. Sežeň si někde v okolí vhodný kablík s redukcí na vhodné konektory pro zapojení multimetru do obvodu nebo si ho vyrob nebo oslov nějakého modeláře či elektronika v okolí, který je na to lépe vybaven než ty. Rozhodně doporučuji to nejprve pořádně přeměřit a nedělat předčasné závěry.
Wilder01 pise ze o 15 min. doblikala. To znamena ze zacala trvale svietit a presla do fazy "rychlonabijania" podla manualu a az ked zhasne led, je plne nabite. Mam 800 mah baterku a trva to cez dve hodiny, presne som cas nemeral.
Urcite doporucuji promerit a i prodejce by mel byt schopen to promerit a popripade opravit...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Tak dnes dam tomu cas a pockam kym zhasne. Len preco potom ukazovala 8,4V ked by nebola full nabita...
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
To neni normalne ze si si ani neprecital navod, a precitaj si nieco okolo nabijania baterii!
wilder01 píše:Tak dnes dam tomu cas a pockam kym zhasne. Len preco potom ukazovala 8,4V ked by nebola full nabita...
Přečti si nějaký článek o nabíjení NiMH třeba viz tento odkaz. V závislosti na nabíjecí charakteristice tam to napětí může být za relativně krátkou dobu, ale to zdaleka neznamená, že je aku plně nabitý.
Mate recht, priznavam a uznavam. Ospravedlnujem sa a dik za trpezlivost a snahu.
Este jedna otazka. V Er9x som casto pouzival Trim switch, presunutie trimovania do subtrimov.
V Open9X som predpokladal, ze toto zabezpeci funkcia instant trim. Ale zjavne robi cosi ine.
Ako dosiahnete v Taranise po dotrimovani lietadla presunutie nastaveni do subtrimov?
Este jedna otazka. V Er9x som casto pouzival Trim switch, presunutie trimovania do subtrimov.
V Open9X som predpokladal, ze toto zabezpeci funkcia instant trim. Ale zjavne robi cosi ine.
Ako dosiahnete v Taranise po dotrimovani lietadla presunutie nastaveni do subtrimov?
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Ahoj,
Poridil jsem s.port2UART prevodnik, puvodne kvuli portum A1 a A2..
Tak si procitam podrobnosti a rad bych odesilal data z arduina na palube pres s.port do taranise a tam s nim dal pracoval..
Ale za boha nemuzu vypatrat jak se to chova s tim prevodnikem.
Z arduina poleze serial to poslu skrz prevodnik do radia. no a dal?
musim mit na taranisu to samy (model A)
a nebo to uvidim na displeji? a pokud ano kde a jak?
v radiu jsem nasel nastaveni 7/8 seriovy port: VYP/s.port mirror/telemetry
ma to s tim neco spolecnyho?
Proste potrebuju data privedeny v modelu na s.port2uart prevodnik dostat jako telemetrii do radia..
nekdo zkusenosti?
diky
Poridil jsem s.port2UART prevodnik, puvodne kvuli portum A1 a A2..
Tak si procitam podrobnosti a rad bych odesilal data z arduina na palube pres s.port do taranise a tam s nim dal pracoval..
Ale za boha nemuzu vypatrat jak se to chova s tim prevodnikem.
Z arduina poleze serial to poslu skrz prevodnik do radia. no a dal?
musim mit na taranisu to samy (model A)
a nebo to uvidim na displeji? a pokud ano kde a jak?
v radiu jsem nasel nastaveni 7/8 seriovy port: VYP/s.port mirror/telemetry
ma to s tim neco spolecnyho?
Proste potrebuju data privedeny v modelu na s.port2uart prevodnik dostat jako telemetrii do radia..
nekdo zkusenosti?
diky