T-rex 450L Dominator

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: T-rex 450L Dominator

#316 Příspěvek od Woita »

Ty převody mě taky napadly, když jsem to nedávno šroubkoval dohromady. Ty plasty tam byl čert dlužen.

Chci se zeptat těch, co osadili jiný než setový regl. Podle ohlasů ten setový neumí dobře governor, což já bych moc rád, tak jsem koupil YGE45A (dříve se mi osvědčil) a koukám, že se tam nahoru kam regl patří, nevejde. A když tam poměřím ten origo ALign, koukám že je tam taky jen tak-tak. Poradíte někdo, kam jste strčili regl, pokud nemáte setový? (Ten Align má kvůli tomu kondíky nastojato, všechny ostatní co znám je mají neležato, jsou tedy delší, tak se to snad nemůže na to horní plato vejít?) Nějak se mi nedaří vymyslet pro regl místo, aby to vypadalo trochu k světu :(
Díky za tipy, případně fotku.

Jo a prosím:
Silové konektory od baterky a reglu máte schované pod kapotou, nebo vyvedené ven, takže spojit/rozpojit lze bez sundání kapoty?

Mě to vychází snad jedině takto, ale pak by se konektory musely spojovat před nasazením kapoty. Sice by to bylo hezčí, ale praktické asi moc ne?
regl na Dominatoru.JPG

... a nebo bych se musel vzmužit, regl rozebrat a ty kondíky dát nastojato, jako u Alignu. To se mi ale moc nechce...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od Woita »

Tak po několika hodinách bádání a rozměřování jsem došel k závěru, že není jiné cesty nežli ty kondíky postavit a regl dát nahoru, kam patří podle návodu. Jednak špička kapoty je úzká a dotýkala by se reglu a jednak všude by čuměly dráty.
Koukal jsem na nějaká videa, všichni mají dráty schované pod kapotou, takře konektory baterky nejdříve zapnou a pak teprve nasadí kapotu. U Pročka jsem míval konektor přístupný na takové smyčce z kabelů, které vyčnívaly vepředu na straně, bylo to praktické. Tady to asi nepůjde. :(
Ale zase to bude hezčí. :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#318 Příspěvek od Elfew »

Heled, pokud jsem tam nahoru narval Castle Ice Phoenix 50, tak tam musis dat i ten YGE :)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Woita »

No vzadu to omezuje motor, vepředu ten čudlík na otevírání sáněk baterky. Holt ty kondy musí nahoru, nemám s tím problém, a dám si tam asi i lepší. Koupil jsm na to spec. kondíky s extréímně nízkým ESR a s neobyčejnou žívotností (60.000 hodin, normélně je jenom 10.000). Takže nakonec to bude třeba i ku prospěchu :wink:
Teď o víkendu to budu preparovat. neska mi dorazil i Spirit, tak se už nemám na co vymlouvat.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od Woita »

Tak jsem přesunul kondíky. Nahoru jako komínek (tak jako u setovéh reglu) nešly, taky to bylo vysoké. Kondík musel jít dopředu, ale naležato napříč. Už se to vejde.

Ale teď mám problém, jak nacpat do toho těsného místa vepředu pod kapotou kabely od baterky. Jak toto řešíte? Můžete někdo poradit? Dík!

Mě se to tam zaboha nechce vejít. Nebo jste někdo zkracovali kabely od baterky? Vepředu je nějak málo místa. Zlatej T-Rex 450 Pro... :(
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od Elfew »

Mista tam je dost, jen zalezi jak mas dlouhe kabliky od reglu :) po zapojeni baterky ty kabely jen prichytnu k telu vrtase a zaklapnu kabinku... dost tomu pomohly pruchodky z benovych letadylek z hliniku, ktere se paradne zacvakavaj a neni zde problem jako s tema co jsou v krabici s modelem
Woita
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od Woita »

Elfew píše:Mista tam je dost, jen zalezi jak mas dlouhe kabliky od reglu :) po zapojeni baterky ty kabely jen prichytnu k telu vrtase a zaklapnu kabinku... dost tomu pomohly pruchodky z benovych letadylek z hliniku, ktere se paradne zacvakavaj a neni zde problem jako s tema co jsou v krabici s modelem

Kablíky od reglu mám dlouhé 9 cm, mohl bych je zkrátit - myslím že by to sneslo třeba 4 cm,ale byla by horší manipulace třeba při rozpojování. Od baterek je to klasika, 10 cm.
Můžeš prosím vysvětlit toto: "po zapojeni baterky ty kabely jen prichytnu k telu vrtase" - myslíš tím, že je prstama přichytneš k boku při tom nasazování kabinky?

Jo a baterku máš kablíkama nahoru anebo dolů?

Hliníkový průchodky - dobrej typ, ty si určitě objednám, ty gumový se tam loví dost blbě..

P.S.: Ten kondík u reglu jsem pořešil takto:
Regl YEP 45A - uprava elytu.JPG
JosefSvejk

#323 Příspěvek od JosefSvejk »

Co je tak nepraktického na konektorech pod kabinkou? Stejně když měníš baterku, tak musíš kabinku sundat, ne? :?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
caven

#324 Příspěvek od caven »

Mohl byste sem někdo dát odkaz na ty hliníkové klipsny ? Našel jsem pouze na řadu 500 a výše.

Děkuji
Woita
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od Woita »

JosefSvejk píše:Co je tak nepraktického na konektorech pod kabinkou? Stejně když měníš baterku, tak musíš kabinku sundat, ne? :?

V případě kabelů pod kabinou:
Když zapnu baterku, musím nechat inicializovat elektroniku. A pak musím manipulovat s už zapnutým vrtulníkem kvůli nasazení kabinky. Přitom mám třeba pověšenou vysílačku na krku, je to i nebezpečné.

V případě kabelů venku:
Kdybych nasadil kabinku, posadil vrťas na zem a pak jen nacvaknul zvenku konektor, proběhne inicializace a už na něj nemusím sahat.

Takto jsem to měl u 450tky a byla to pohoda. A po přistání stačilo odpojit zvenku konektor a nemusel jsem hned rvát dolů kabinku. Tu jsem sundaval až pro výměnu baterky.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od Elfew »

Ty kabliky jen zachytnu za ten cudlik co ti jisti baterku. Zadelam kabinku potom hned a nic nezavazi...ty draty mam presne na tu delku
Woita
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od Woita »

Jo tak za čudlík to je dobrá finta. Vyzkouším. Zatím nemám naletovaný silový konektor, tak naletuju apak se uvidí. Mě se tammotal hlavně ten kabel od baterky.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od Woita »

A ještě dvě akutní rady (právě jsem se u toho zastavil):

1. Jak má být dlouhá páka ocáskového serva? Na 450Pro byla 7,5mm, tady v manuálu vidím 10mm, i když můj manuál je tak špatně čitelný, že si nejsem jistý jestli ta kóta je správná...

2. V sadě se servem jsou gumové průchodky a nýtky, mám tendenci je použít. Ale v manuálu vidím jen šrouby a obyčejné podložky. Dát tam tedy ty průchodky nebo ne? Aby to nevadilo, že servo bude mírně odpružené...

Děkuji za rady.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Elfew »

1) tahlo si udelej dle sebe - musis jen udrzet v neutralu abys mel mezi ocasnimi listy tu roztec ktera je v manualu

2) pouzivam kovovy domecek, bez gum
Woita
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od Woita »

Elfew píše:Ty kabliky jen zachytnu za ten cudlik co ti jisti baterku. Zadelam kabinku potom hned a nic nezavazi...ty draty mam presne na tu delku

Asi mám něco blbě. Mrkni na obrázek, za ten čudlík nic nezaháknu. A mám pocit, že o setového reglu by to bylo podobně.
Regl YEP 45A - uprava elytu 2.JPG

Ale už to tuším jak na to, asi přes nasazením kabinky musím služit kabely tak aby silový konektor byl na boku baterky.
Nebo tu kabinku vepředu uříznu a budu to mít jak MIG21 :lol:

Odpoledne se chystám napájet silový konektor na kabely u reglu, tak pak budu moudřejší, až to spojím. Třeba to tam někam namuchlám
Dneska snad celého Dominatora dokončím. Už mi zbývá jen Spirit a pár konektorů.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“