FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
wilder01

Re: FrSKy Taranis

#1741 Příspěvek od wilder01 »

zdravim

mohol by niekto z Vas uploadnut nastavenie zvukov varia?
Ide mi o pipanie vzhladom k stupaniu a hlásenie vysky.
Neviem ako presne nadefinovat zvuky pre hladanie termiky, cize vysku tonu vzhladom na rychlost stupania.

vdaka
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Marena
Kontaktovat uživatele:

#1742 Příspěvek od Marena »

To je mastave uz v defaultu ne? Jen zapnout vario.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
wilder01

#1743 Příspěvek od wilder01 »

prave som nasiel nejaky model na rcgroups a cudujem sa ze fakt staci zapnut vario vo funciach a malo by to pipat. Super easy.
Cakal som nejake zlozite programovanie...)
Flysky 9x+Er9x+Frsky
wilder01

#1744 Příspěvek od wilder01 »

dokazem nacitat Flash pamat radia, ale EEPROM nie.
Viem ze pri praci s Flash musi byt radio vypnute a pri praci s EEPROM zapnute.
Kedy zapnut radio aby bolo mozne zapisat modely do EEPROM? Aky driver tam mate, aby bol viditelny EEPROM disk?

dik
Flysky 9x+Er9x+Frsky
yawCZ

#1745 Příspěvek od yawCZ »

Zdravim, mozna uplne hloupy dotaz, ale co presne znamená v sekci DR/EXPO ta váha? Z manuálu nejsem vůbec moudrý. Mám koptéru a pro plyn tam mám 75 %:

- když dám 100 %, vrtule na koptéře se začnou točit až nějak od čtvrtiny páčky, tj. je tam nějaký rozsah, kdy to nedělá nic.
- když vlezu na cca 65 %, vrtule na koptéře se točí, i když je plynová páčka úplně dole.

Proč se ptám? No, chci, abych měl na plynové páčce 100 % rozsahu plynu. Dole 0, nahoře 100 %. Mám něco změnit, třeba i na jiném místě, nebo je těch 75 % váhy ok?
mhotar

#1746 Příspěvek od mhotar »

wilder01 píše:dokazem nacitat Flash pamat radia, ale EEPROM nie.
Viem ze pri praci s Flash musi byt radio vypnute a pri praci s EEPROM zapnute.
Kedy zapnut radio aby bolo mozne zapisat modely do EEPROM? Aky driver tam mate, aby bol viditelny EEPROM disk?

dik

Pokud máš opentx 2.x, pak se EEPROM i Flash čte přes bootloader, tj. zapnout rádio s horizontálními trimy k sobě a pak připojit USB. Rádio je potom dostupné v klasickém MassStorage režimu jako disk.
Pokud připojíš normálné zapnuté rádio na USB, pak je v režimu USB joistick.
www.opentx.cz
mhotar

#1747 Příspěvek od mhotar »

yawCZ píše:Zdravim, mozna uplne hloupy dotaz, ale co presne znamená v sekci DR/EXPO ta váha? Z manuálu nejsem vůbec moudrý. Mám koptéru a pro plyn tam mám 75 %:

- když dám 100 %, vrtule na koptéře se začnou točit až nějak od čtvrtiny páčky, tj. je tam nějaký rozsah, kdy to nedělá nic.
- když vlezu na cca 65 %, vrtule na koptéře se točí, i když je plynová páčka úplně dole.

Proč se ptám? No, chci, abych měl na plynové páčce 100 % rozsahu plynu. Dole 0, nahoře 100 %. Mám něco změnit, třeba i na jiném místě, nebo je těch 75 % váhy ok?

Váha udává jak velké množství rozsahu kniplu se převede na hodnotu.
100% u plynu bude rozsah -100 až 100
65% u plynu je -65 až 65

Pokud tam máš tvých 65% potom máš v dolní poloze plynu -65 a to u plynu znamená že se motor točí, protože u plynu je nula rovna -100

Pokud chceš u plynu regulovat průběh je lepší přiřadit a natvarovat křivku, jinak bys musel hodnotu váhy kompenzovat položkou ofset tak, abys měl ve spodní poloze páky plynu hodnotu -100
Je třeba si taky uvědomit že většinu ESC lze také učit na rozsah kanálu plynu, viz manuál k tvým ESC, což může mít na skutečné otáčky motoru vliv.
www.opentx.cz
niky79

#1748 Příspěvek od niky79 »

No prave. Proto mi hlava nebere, ze ta idealni hodnota vahy je -75 a +75. Alespon teda ta minusova plus minus odpovida tomu, ze trochu pohnu packou nahoru a motorky se roztoci. U -100 je tam proste to hluche misto. Regulatory na rozsah plynu kalibrovane mam...
mclei
Kontaktovat uživatele:

#1749 Příspěvek od mclei »

niky79 píše:No prave. Proto mi hlava nebere, ze ta idealni hodnota vahy je -75 a +75. Alespon teda ta minusova plus minus odpovida tomu, ze trochu pohnu packou nahoru a motorky se roztoci. U -100 je tam proste to hluche misto. Regulatory na rozsah plynu kalibrovane mam...

Asi máš na těch 75 zkalibrovánu řídící jednotku. Překalibruj tedy rádio v řídící jednotce s nastavenim 100% ve vysílači.

Btw kalibrace ESC radiem je jen taková nouzovka, protože rozsah plynu rádia vůbec nemusí souviset s rozsahem který do něj pak posílá řídící jednotka. Jestlis kalibroval ESC s těmi 75 na rádiu tak nevyužíváš celého rozsahu, který tam pak cpe řídící jednotka.
wilder01

#1750 Příspěvek od wilder01 »

Pokud máš opentx 2.x, pak se EEPROM i Flash čte přes bootloader, tj. zapnout rádio s horizontálními trimy k sobě a pak připojit USB. Rádio je potom dostupné v klasickém MassStorage režimu jako disk.
Pokud připojíš normálné zapnuté rádio na USB, pak je v režimu USB joistick.

Presne tak.. tvari sa to ako joystick. Takze mozes prosim presny postup na pripojenie usb mass storage?
Horizontalne trimy k sebe? nie paky, ale trimy? trim plybu a vyskovky v mod2 tahat k sebe a zapnut?
Flysky 9x+Er9x+Frsky
wilder01

#1751 Příspěvek od wilder01 »

uz som pochopil a mam. super. vdaka moc. zostaval som zufaly
Flysky 9x+Er9x+Frsky
yawCZ

#1752 Příspěvek od yawCZ »

mclei píše:Btw kalibrace ESC radiem je jen taková nouzovka, protože rozsah plynu rádia vůbec nemusí souviset s rozsahem který do něj pak posílá řídící jednotka. Jestlis kalibroval ESC s těmi 75 na rádiu tak nevyužíváš celého rozsahu, který tam pak cpe řídící jednotka.

OMG! Pravda, to mě vubec nedocvaklo, ze rozsah plynu pro regy jsem kalibroval pri tech 75 %. Nastavil na vysilacce -100+100 % a zkalibruji znova.
wilder01

#1753 Příspěvek od wilder01 »

Vo windows vidim usb mass storage, ale Companion 9x nevie najst EEPROM. V com moze byt problem? Treba niekde nadefinovat cestu k disku?
Flysky 9x+Er9x+Frsky
wilder01

#1754 Příspěvek od wilder01 »

tak pomohla novsia verzia companion
Flysky 9x+Er9x+Frsky
wilder01

#1755 Příspěvek od wilder01 »

ten kto ma vario, akym spôsobom ho mate nastavne, aby pipalo tak ako ma?
Mne vysku ukazuje, ale po zapnuti funkcie vario pipa stale rovnakym tonom. Takze aj ked vysku pozna, nevie vyhodnotit stupanie a klesanie.
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“