BEC-SBEC-UBEC

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
igorb

Re: Rozdíl regulatoru BEC UBEC OPTO

#76 Příspěvek od igorb »

cilek píše:UBEC regulátor neexistuje

... no jedine ze by existoval ... ale inak nie :- )))

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_esc.html
igorb

#77 Příspěvek od igorb »

johnyyyyyyyyyy píše:zdravim muzu poprosit nekoho kdo mi vysvetli rozdil mezi regulatory?potrebuju objednat z HK regl do delty a nevim jaky.
Predem diky

nespekuluj nad nazvami, ber taky ktory da potrebny prud (resp povoleny pocet serv pri tvojom napajani)
Datel
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Datel »

johnyyyyyyyyyy píše:zdravim muzu poprosit nekoho kdo mi vysvetli rozdil mezi regulatory?potrebuju objednat z HK regl do delty a nevim jaky.
Predem diky

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t=23194
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
johnyyyyyyyyyy
Kontaktovat uživatele:

Re: BEC-SBEC-UBEC

#79 Příspěvek od johnyyyyyyyyyy »

dobre diky,vzal jsem red brick 50 A.radsi vic nez min.Mel jsem 25A ten jsem spalil a 35 se taky dost hreje tak to snad bude ted dobre.
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od juraj.jurej »

Plush 30A BEC 2A 6x servo bez problému. 2x HS 55 (klapky), 2x HXT D-16(V, S), 2x Corona (micro analog, krídielka). Ak je slabší BEC treba sa vyhnúť digitálom.
Napr. aj Radian Pro má 6 serv a BEC 2A. Len tie 2A musí mať reg. skutočne. Inak 2A na štyri analógové mini serva je dosť.
FrSky Tandem X20
haas

#81 Příspěvek od haas »

Ahoj, mám doma bazarového trexe 450 pro přestavěné na bezpádlo.Motor je axi gold 2217/5 3000kv,serva savox 0257mg a align ds520.Řízené je to beastem.
Jde o to že tam mám zde již dříve zmiňovaný reg hobbyking 40A/ SBEC 5.5 4A.

Docela mě zneklidnila ta informace o nutnosti přidat filtrační kondík.Je to opravdu tak nebezpečné ho tam nemít?Dále se bojím jestli SBEC bude stačit na všechny serva(jestli to utáhne).Přechozí ,majitel tam měl původně setovku 35A a tam prý bec nestíhal tak koupil tenhle.Vím, že s tím lítal a asi v poho, ale když jsem dnes vytáhl regl ven všiml si jak jsou všechny tři dráty vydřené úplně sem se opotil.Takže moje důvěra v tenhle model se blíží nule.Tak proto se chci zeptat co si myslíte a jestli máte další osobní zkušenost s tímhle reglem.
Přílohy
IMG518.jpg
IMG524.jpg
IMG531.jpg
petan64

#82 Příspěvek od petan64 »

Nějak jsem nepochopil souvislost mezi nedůvěrou k výrobku a poškozením vodičů. Taková věc může nastat u každého regulátoru, pokud jsou vodiče nevhodně upevněné, nebo uživatelem jinak poškozené. V tomto případě bych doporučil poškozené kabely neopravovat, ale rovnou vyměnit! Mám dva takové regulátory ve větroních, kde napájí 6 digitálních serv. Je pravda, že asi nejsou tak namáhána, jako ve vrtulníku. V každém případě ale nevidím důvod, proč by to 4A spínaný BEC neměl utáhnout.

Ten přídavný kondenzátor doporučuji (a používám) hlavně pro zvýšení spolehlivosti a zlepšení filtrace. Některá digitální serva jsou citlivější na šum v napájení a v takovém případě výrazněji "hrají" i když jsou v klidu - tím zvyšují zbytečně odběr (dělá to například SAVÖX SH350, 0261 apod.). Prakticky každý spínaný BEC obsahuje na výstupu obvykle pouze nejnutnější kapacitu, aby byla dosažena nízká hmotnost a malé rozměry. Při větším odběru se potom zvyšuje i zvlnění napětí, přídavný kondenzátor toto účinně omezí.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
haas

#83 Příspěvek od haas »

Takže kondík mezi hnědý- a červený +. Říkám to dobře?
To zklamání jsem myslel celkový dojem z heliny.Ono bazarovka je holt bazarovka, ale prostě mi vadí že každý den nacházím další a další závady....Ale tím to je zase mimo tohlé téma.

Mám ty dutinky, ale nejsou pozlacené.To by vůbec vadit nemělo,že?

Díky za rychlou odpověď.
haas

#84 Příspěvek od haas »

Takže kondík mezi hnědý- a červený +. Říkám to dobře?
To zklamání jsem myslel celkový dojem z heliny.Ono bazarovka je holt bazarovka, ale prostě mi vadí že každý den nacházím další a další závady....Ale tím to je zase mimo tohlé téma.

Mám ty dutinky, ale nejsou pozlacené.To by vůbec vadit nemělo,že?

Díky za rychlou odpověď.
petan64

#85 Příspěvek od petan64 »

Ano kondík mezi + a - 5V. Mínus pól je na hnědém.

Určitě ty kabely vyměň. Chce to ale kvalitní páječku, šikovné ruce a dobré oči! (mám snad všechno, až na ty oči ... :() Celý regulátor svlékni z té tuhé smršťovačky a po opravě ho zatav do nové. Já koupil celkem kvalitní, průsvitnou a tlustostěnnou smršťovačku v Elfaxu, viděl jsem je i v OBI. Podobné používal Ing. Dvorský na regulátorech MGM. Kabel je dobré upevnit páskou ke kondenzátorům. V mém případě jsem vývody od regulátoru pojistil tavným lepidlem, které spojí kabely, smršťovačku i regl dohromady. Kabel se tak nemůže snadno uklepat, nebo vytrhnout z desky.

Pokud budeš měnit i silové kabely k motoru, bude potřeba páječka s masivním hrotem. Prohřátí vodiče se spojem jde špatně, je tam bezolovnatá pájka, která taje při vysoké teplotě. Osvědčilo se mi doplnit na spoj olovnatou pájku, která umožní rychlé prohřátí a taje při nižší teplotě. Starou pájku odsaji a nové kabely pájím už poctivou olovnatou (Sn60Pb40) s kvalitním tavidlem :D
haas

#86 Příspěvek od haas »

Jo, ten kondík je elektrolyt?
petan64

#87 Příspěvek od petan64 »

Jj, elektrolyt s malým ESR (nízkoimpedanční), např. řada Hitano - EXR, Nippon - LXZ/LXY apod. Někdy je koupíš jako elektrolyty určené do spínaných zdrojů. Kapacita 470-1000uF, napětí nejlépe 10V (menší ESR a delší životnost), ale bude stačit i na 6,3V. Osvědčily se například elektrolyty používané v obvodech spínaných měničů PC mainboardů. Mimo jiné mají zaručenou dlouhou životnost při provozních teplotách do 105°C (běžné elektrolyty jsou na max. 85°C - ty nebrat!).
haas

#88 Příspěvek od haas »

Díky.Mám doma dva low esr ze spínaného zdroje.jeden má 1000 a druhy tuším 470uF.Naletuju to někde na kabely ne přímona desku, tam by se mi to blbě dávalo.

Jak se jmenují takové spirálové bílé "trubičky" na ochranu kabelů proti prodření?
petan64

#89 Příspěvek od petan64 »

haas

#90 Příspěvek od haas »

Ano to je ono.Díky.
Asi ty kabely tím omotám nebo tam jednoduše navleču bužírku.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“