KKmulticopter 5.5

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Novak.Vlastimil

KKmulticopter 5.5

#1 Příspěvek od Novak.Vlastimil »

Zdravím,

nemá, prosím, někdo zkušenosti s deskou KKmulticopter 5.5? Podle toho co jsem našel na netu, je vše zapojeno správně, ale kvadrokoptéra si dělá co chce. Při připojení baterie pípá naprosto stejně za všech okolností (při připojení přijímače i bez, když hýbu s pákami i bez toho apod.) a motory se zavrtí. Občas se podaří, že reaguje korektně na plyn, ale ne na směrovku a jindy zase naopak.

Jsem rád za každou radu, protože už fakt nevím co s tím. Díky všem. Pokud by se našel někdo ochotný v okolí Litoměřic nebo Ústí nad Labem, určitě se nějak dohodneme :)

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Novak.Vlastimil dne stř 25.06.2014 19:13, celkem upraveno 1 x.
JosefSvejk

Re: KKmulticopter 5.5

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

Video by napovědělo víc.. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Novak.Vlastimil

#3 Příspěvek od Novak.Vlastimil »

JosefSvejk píše:Video by napovědělo víc.. :wink:

Video konkrétně čeho? Jsem amatér, tak prosím o trpělivost a shovívavost. Co bude potřeba natočím, hlavně ať už se dostane do vzduchu
JosefSvejk

#4 Příspěvek od JosefSvejk »

Video toho, jak se snažíš dostat do vzduchu :) . Od zapnutí vysílače až do marného konce :? . Mám taky takovou podobnou desku, je to jedna z prvních prodávaných, a je to s ní strašně jednoduché. Musí v ní být nahraný správný software a před startem se musí odemknout motory. Potom už to letí samo.. :D .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Novak.Vlastimil

#5 Příspěvek od Novak.Vlastimil »

JosefSvejk píše:Video toho, jak se snažíš dostat do vzduchu :) . Od zapnutí vysílače až do marného konce :? . Mám taky takovou podobnou desku, je to jedna z prvních prodávaných, a je to s ní strašně jednoduché. Musí v ní být nahraný správný software a před startem se musí odemknout motory. Potom už to letí samo.. :D .

To teď bohužel nejde, protože při posledním pokusu se samovolně dal plyn na plno a při pádu se ulomily dvě vrtule :lol: a na nové teď čekám. Jelikož se chová dost nepředvídatelně, tak je to trochu problém, nerad bych jí poslal někam odkud nebude návratu nebo ji rozsekal úplně :( Jinak software jsem nahrál poslední Xcopter tuším verze 4.7 Kapteinkuk. Co je myšleno tím "odemknout motory"?
jipav

#6 Příspěvek od jipav »

Možná kdybys napsal bydliště, tak by se někdo ozval kdo bydlí poblíž a pomohl.
Novak.Vlastimil

#7 Příspěvek od Novak.Vlastimil »

jipav píše:Možná kdybys napsal bydliště, tak by se někdo ozval kdo bydlí poblíž a pomohl.

Dobrý nápad :wink:
Jsem z Litoměřic, není problém dojet kamkoliv do okolí popř. do okolí Ústí nad Labem atd.
birkoff

#8 Příspěvek od birkoff »

Ahoj, já právě dodělal quadcopter s touhle deskou a mám taky problém. Sice mi to lítá, ale trochu to uhybá pořád doleva a nedaří se mi zkalibrovat regulátory, nedostavuje se to potvrzovací pípnutí po sundání plynu...
A musel jsem dost ubrat výchylky na vysílači (ted mam tak 50%), jinak to bylo strašně citlivý.
Taky zisk gyroskopů jsem trochu ubral, protože to dost kmitalo, je to tak správně??? Teď to teda letí celkem stabilně, ale furt musím dost páčkovat a poořád to nejak korigovat, jinak se to kolíbá až by to asi spadlo.
Dík za rady
Kdo nepadá, nelítá naplno.
Novak.Vlastimil

#9 Příspěvek od Novak.Vlastimil »

Vážně nikdo ze širokého okolí Ústí nad Labem, kdo by mohl pomoci? Už mě docela štve, že jen leží doma .. Díky
macil

#10 Příspěvek od macil »

birkoff píše:... nedaří se mi zkalibrovat regulátory, nedostavuje se to potvrzovací pípnutí po sundání plynu...

Skús stiahnuť aj trim plynu.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“