DLE 30
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výstup z karteru pro tlakování kouření DLE 30
Tak dej vědět, jak to hulení s Perry membránovým čerpadlem dopadlo. Mělo by to být samoregulační, malý točky, čerpá málo, velký točky, hodně. Ale stejně to bude podle mě potřebovat škrtící ventil a servo na doregulování. Jenže, co to bude dělat, když čerpadlo pojede na plnej kotel a zavřeš ventilem hulení? Možná by to chtělo zase nějakej bypas s jednosměrným ventilem, kterej se otevře až bude tlak hodně velkej a půjde to do nádrže. To by se dalo odladit pružinou v tý jednosměrce.
Jirka
Jirka
Celeron píše:Tak dej vědět, jak to hulení s Perry membránovým čerpadlem dopadlo. Mělo by to být samoregulační, malý točky, čerpá málo, velký točky, hodně. Ale stejně to bude podle mě potřebovat škrtící ventil a servo na doregulování. Jenže, co to bude dělat, když čerpadlo pojede na plnej kotel a zavřeš ventilem hulení? Možná by to chtělo zase nějakej bypas s jednosměrným ventilem, kterej se otevře až bude tlak hodně velkej a půjde to do nádrže. To by se dalo odladit pružinou v tý jednosměrce.
Jirka
Přesně nad tím jsem včera přemýšlel. Podle mne se musí uzavřít přívod tlaku z karteru. Pokud by membrána pracovala stále a proti uzavřenému nebo přiškrcenému okruhu asi by se rychle vytahala/zničila. Rozhodně Perry je hodně tajemná firma: žádné pořádné popisy, není známá hmotnost ani manuál... Budu se muset poptat na rcgroups, jestli to někdo používá.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
-
JardaRůžička
Soudím, že membráně se nestane nic. Jestliže na její druhé straně je kapalina (náplň pro hulení) a ta se přestane odebírat, membrána se nebude pohybovat vůbec, protože ta kapalina je nestlačitelná.PatMat píše:Pokud by membrána pracovala stále a proti uzavřenému nebo přiškrcenému okruhu asi by se rychle vytahala/zničila.
Tak jsem objednal toto http://www.modelarstvoimi.sk/zadymovaci-regulovatelny-system-css-04/produkt/5332/134. Až to zapojím a vyzkouším dám zprávu.
Pat
Pat
Futaba T14SG
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak kostka vpravo dole je průtoková jehla na nastavení maximálního průtoku, vlevo nad tím je škrtící ventil na řízení servem a pod tím je jednosměrka ventil. Všechno se to zapojuje za sebou mezi čerpadlem a tryskou do výfuku. Pod jednosměrkou je tryska ale je pouze rovná a krátká. Je otázka, jestli to je vstřik do výfuku a nebo výstup tlaku na karter motoru. V každým případě na fotce jedna tryska chybí. Ale stejně ty trysky závisí na závitech v motoru a návarku na kolínku výfuku.
Jirka
Jirka
Celeron píše:Tak kostka vpravo dole je průtoková jehla na nastavení maximálního průtoku, vlevo nad tím je škrtící ventil na řízení servem a pod tím je jednosměrka ventil. Všechno se to zapojuje za sebou mezi čerpadlem a tryskou do výfuku. Pod jednosměrkou je tryska ale je pouze rovná a krátká. Je otázka, jestli to je vstřik do výfuku a nebo výstup tlaku na karter motoru. V každým případě na fotce jedna tryska chybí. Ale stejně ty trysky závisí na závitech v motoru a návarku na kolínku výfuku.
Jirka
Díky za popis. Já to bral jako nipl na výstup z karteru. Podle typu závitu uvidím jestli to použiju nebo budu muset koupit vlastní. Tryska by byla dobrá, ale já už mám návarek na výfuku, takže trysku tam není jak umístit. On ten tlak asi nebude kdovíjaký. Je to jen membránová pumpa.
Pat
Futaba T14SG
Re: DLE 30 zhasíná
Zdravím mám problém s motorem dle30 motor je nový. Ne nasává mi benzín čim by to mohlo byt?
-
JardaRůžička
Podíval bych se na membránové ventilky v karburátoru (nejpravděpodobnější příčina).fajntomik píše:Ne nasává mi benzín čim by to mohlo byt
Možná je jen suchá membrána. Sundej víčko membrány, a namoč jí do benzínu.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Jestli jeste nebezel, tak mas suchej karbec potazmo membranu
a to se mu fakt nechce sat...
a to se mu fakt nechce sat...
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
To bylo první co jsem udělal ale i tak to neslo. Byla tam ucpávka ktera nebyla na první pohled videt a nijak nebránila hadici. Jen se mi zdá že na pul plynu to sám tam vynechá.
To jako "zašpuntovaná" trubka?
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
fajntomik píše:To bylo první co jsem udělal ale i tak to neslo. Byla tam ucpávka ktera nebyla na první pohled videt a nijak nebránila hadici. Jen se mi zdá že na pul plynu to sám tam vynechá.
Takže to nesálo z důvodu nějaké ucpávky v paliv. systému?
No, co na to říci....
Jestli to občas "vynechá" tak to bude nejspíše ještě syrovým neseřízeným
motorem.
1/2 plynu jsou tkzv. přechody a tam se to neseřízení nejvíce projevuje...
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Na zemi nastavím volnoběch, ale při lítání se mi vždycky zvýší.
Nemá někdo tušení proč?
Děkuji
Nemá někdo tušení proč?
Děkuji
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Nastav ho hned po přistání, když je motor v provozní teplotě...