Optima A123+hardware
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Optima A123+hardware
Nic neprodavej, brzo si na to zvyknes a neprijde ti to tak strasne rychle (protoze to taky nijak strasne rychle neni, jen proste trochu rychlejsi nez EG).
Etalona si samozrejme porid taky, ty modely se budou vhodne doplnovat, podle pocasi a nalady vytahnes bud jedno nebo druhe.
Etalona si samozrejme porid taky, ty modely se budou vhodne doplnovat, podle pocasi a nalady vytahnes bud jedno nebo druhe.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Díky za podporu. Poznatky z dneška - ráno jsem v podstatě chtěl pouze podat inzerát na modelbazar a dívat se po něčem pomalejším.
Jenže odpoledne, když jsem ji připravil k prodeji, jen vyfotit, jsem po šíleném váhání nakonec opět zajel na letiště. A když jsem Optimu doskládal, zrovna dorazil tam Radek Holub a poradil s doladěním nastavení a to především u brzdících klapek. Donutil mě přistát asi 10x za sebou, takže minimálně nebudu žít s myšlenkou, že jsem s Optimou ani nepřistál. Vylítal jsem komplet celé baterie a letadlo je, kupodivu, v jednom celku. S dobře nastavenýma klapkama je přistání opravdu o nečem jiném (to jsem zase objevil jeden světadíl, co?
)
Zbytek je pouze psychologický - pocit z přestřelení při výběru modelu zůstává (připomínám, že letadlo je v tom opravdu nevinně - opravdu létá podle avizovaných vlastností), zatím však u létání nerelaxuji jak při stávajících EPP modelech, ale pár startů Optimě ještě dám a uvidím.
Jenže odpoledne, když jsem ji připravil k prodeji, jen vyfotit, jsem po šíleném váhání nakonec opět zajel na letiště. A když jsem Optimu doskládal, zrovna dorazil tam Radek Holub a poradil s doladěním nastavení a to především u brzdících klapek. Donutil mě přistát asi 10x za sebou, takže minimálně nebudu žít s myšlenkou, že jsem s Optimou ani nepřistál. Vylítal jsem komplet celé baterie a letadlo je, kupodivu, v jednom celku. S dobře nastavenýma klapkama je přistání opravdu o nečem jiném (to jsem zase objevil jeden světadíl, co?
Zbytek je pouze psychologický - pocit z přestřelení při výběru modelu zůstává (připomínám, že letadlo je v tom opravdu nevinně - opravdu létá podle avizovaných vlastností), zatím však u létání nerelaxuji jak při stávajících EPP modelech, ale pár startů Optimě ještě dám a uvidím.
-
Věř tomu, že Tě tohle éro zase někam posune. A o to jde né. Po pár letech zjistíš, že kuličky jsou dobré akorát tak do fasády na zateplení. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Kulicky jsou nahodou dobre i na spoustu jinych veci, vcetne vyroby letajicich stroju. Bez EPP si ja osobne nedovedu predstavit treba svahovy kombat, ruzne male akrobaty k vyblbnuti na minimalnim prostoru (vcetne halovych) a podobne hracky...
Ale jinak Jindro 100% souhlasim s tim, ze Optima posune tvoje pilotni umeni urcite dal a vsadil bych na to, ze to pujde i pomerne rychle. Staci si precist co jsi psal 2 dny po sobe, dojem z prvniho letu spatnej, bude to na prodej..... A uz druhej den po nekolika dalsich startech to vypada mnohem mene depresivne... jestli vydrzi pocasi, tak koncem zari budes s Optimou litat uplne vpohode, uvidis.
Ale jinak Jindro 100% souhlasim s tim, ze Optima posune tvoje pilotni umeni urcite dal a vsadil bych na to, ze to pujde i pomerne rychle. Staci si precist co jsi psal 2 dny po sobe, dojem z prvniho letu spatnej, bude to na prodej..... A uz druhej den po nekolika dalsich startech to vypada mnohem mene depresivne... jestli vydrzi pocasi, tak koncem zari budes s Optimou litat uplne vpohode, uvidis.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Re: Optima A123 - těžiště
Ahoj, rychlá anketní. Jak máte na Optimě A123 nastavené těžiště.
Já blbec teď předělával po karambolu svou Optimu, nepoznačil jsem si, kolik jsem měl těžiště a teď nevím. Navíc se mi kvůli předělávkám v instalaci změnily věci v trupu, takže se nemůžu chytnout ani toho, jak jsem měl naházené vybavení v trupu před tím. Podle návodu, co mám někde ofocen, je psáno 88mm, ale nevím proč mám v hlavě zafixovánu hodnotu 68-70 mm. Jedno z toho bude 100% blbě a nechci to zalétávat s těžištěm o 2 cm jinde kvůli chybě :/
Jde mi jen o Optimu A123 - ty menší to mají jinak. Jinak až seberu síly a zjistím jak se to dělá, tak sem hodím něco jako blog o stavbě - s Leošem Svobodou jsme dali dohromady celkem myslím zatím nerealizovanou záležitost - Optimu A123 (rozpětí 2200mm) s křídlem spojeným karbonovým trámcem a zvlášť zpevněným křídlem. Prakticky by se to pevnostně a mechanicky mělo chovat jako nedělené křídlo.
zálet zatím nebyl, tak pak poreferuji
Já blbec teď předělával po karambolu svou Optimu, nepoznačil jsem si, kolik jsem měl těžiště a teď nevím. Navíc se mi kvůli předělávkám v instalaci změnily věci v trupu, takže se nemůžu chytnout ani toho, jak jsem měl naházené vybavení v trupu před tím. Podle návodu, co mám někde ofocen, je psáno 88mm, ale nevím proč mám v hlavě zafixovánu hodnotu 68-70 mm. Jedno z toho bude 100% blbě a nechci to zalétávat s těžištěm o 2 cm jinde kvůli chybě :/
Jde mi jen o Optimu A123 - ty menší to mají jinak. Jinak až seberu síly a zjistím jak se to dělá, tak sem hodím něco jako blog o stavbě - s Leošem Svobodou jsme dali dohromady celkem myslím zatím nerealizovanou záležitost - Optimu A123 (rozpětí 2200mm) s křídlem spojeným karbonovým trámcem a zvlášť zpevněným křídlem. Prakticky by se to pevnostně a mechanicky mělo chovat jako nedělené křídlo.
re Jindraj
Pochlub se fotečkama jak to máš vymazlené a spec Optimu se spojkou tak jak má být.
Pochlub se fotečkama jak to máš vymazlené a spec Optimu se spojkou tak jak má být.
tak to mne taky zajímá, co si za to leoš řekl ? :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15 píše:re Jindraj
dám to sem, jen nevím zda do blogu nebo sem do vlákna .... každopádně jsem k tomu chtěl sepsat pár vět, aby bylo jasné, co na fotkách je
a kdyby si někdo vzpoměl s tím těžištěm, bylo by to super, abych byl klidný ... víc věřím návodu, ale to je zrovna ta hodnota vzadu, takže pokud by tam byla chybka, tak mám problém ve vzduchu
jinak já si včera dovezl z nostalgie domu Optimu III, tak už se těším na zálet (verze s křídlem z jednoho kusu)
akorát časem to bude chtít jiný motor, je tam zatím "šuplíkový roton"
akorát časem to bude chtít jiný motor, je tam zatím "šuplíkový roton"
SOVA is YouR CO-pilot
Re: Optima A123 - těžiště
Ahoj, rychlá anketní. Jak máte na Optimě A123 nastavené těžiště.
Ahoj, na té své běžně létám 70mm takže si to pamatuješ dobře.
Ahoj, na té své běžně létám 70mm takže si to pamatuješ dobře.
já měl 73 mm
SOVA is YouR CO-pilot
hmmm - a máte kluci fakt A123. Jsem sice rád, že mi to číslo rezonovalo správně, ale psal jsem si teď i s LS a prý těch 88 je dobře ale ještě mi na značce starého křídla, co mám u něj schované změří, kolik jsem to lítal já dříve. Pokud to dám dopředu na těbch +- 70 tak se na zálet asi houby stane, jen má pak prý v zatáčkách tendenci sjíždět čumákem zbytečně dolů. No tak to vypadá, že začnu zalétávat zase postupně od předu dozadu a ne na první dobrou jak jsem doufal 
aha koukám na to
ono je totiž Optima III A123 = 1700 mm
a Optima A123 = 2200 mm ? tu máš ty ?
moje údaje sou pro III A123
A123 totiž definovalo typ trupu pro 4 a123 podle toho ten název
ono je totiž Optima III A123 = 1700 mm
a Optima A123 = 2200 mm ? tu máš ty ?
moje údaje sou pro III A123
A123 totiž definovalo typ trupu pro 4 a123 podle toho ten název
SOVA is YouR CO-pilot
no jo ... já mám tu 2200 rozpětí
tak to jsme doma. njn tak to bude podle Leoše.
Mohu poprosit o změření šířky trupu pod křídlem?Kdyby to šlo tak pro obě Optimy?Tedy A123 1700mm a 2200mm.Mám tady jedno pěkné křídlo a hledám trup u kterého bude šířka trupu zvenku minimálně 60-70mm.