FY31AP

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
pgrno

Re: FY31AP

#16 Příspěvek od pgrno »

dakujem za odpoved. gyra som nastavil skusmo na 50%. ked to leti v stabil rezime, tak to relativne funguje. Uvazoval som ze nebude dobre to na zaciatok dat na 100%.

S tymi vibraciami to skusim odstranit. inac jednotku mam relativne v tazisku.
napisal som o tomto probleme aj vyrobcovi feyutech. uvidime co mi odpisu.

precitam si aj rcgroups.
kazdopadne dakujem za nasmerovanie.

uz som bol z toho zufaly. tiez mi to odlietavalo po vetre s tym ze to robilo kruhy do zblnutia.
takto sa s tym bojim lietat fpv, pretoze najvacsi prinos to pre mna ma v tom, ze ked sa nieco stane, napr. ze zaletim prilis daleko, alebo stratim orientaciu a nebudem vediet kde som, skratka cokolvek by sa stalo, tak lietadlo zaleti naspat odkial som vzlietol. dokym to nefunguje bojim sa lietat na okuliare.
pgrno

#17 Příspěvek od pgrno »

este ma napadlo. kolko satelitov mate najdenych ked Vam funguje funkcia RTL (niekde uvadzana RTH)?
mne vacsinou vypisuje 4. ale nasiel som ze na zistenie polohy a aj nadmorskej vysky to staci.

kukal som po internete a zistil som ze sa jedna o relativne rozsireny problem, ale pricinu a hlavne odstranenie som zatial nenasiel.
601filip

#18 Příspěvek od 601filip »

S GPS jsem problem nikdy nemel satelitu to vzdy ukazovalo vic nez sest obvykle ukazuje 8 a vic .
robinj
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od robinj »

601filip píše:Tak tenhle problem resim od zacatku jara. Zacal jsem letat na podzim a po vyreseni problemu s PC, nekolika pokusech s nastavovanim gainu/tech trech tocitek/ a po instalaci nejnovejsiho FW letadlo zacalo konecne letat RTH i Path Navigation mode :D Pri prvnim jarnim startu se mi ale nepovedl start a musel jsem trochu opravovat od te doby se letadlo chova tak jak bylo napsano v predchozim prispevku tj: pri prepnuti do RTH zacne delat kruhy a postupne odleta ve smeru vetru... :( Zkousel jsem menit parametry PID regulatoru /je to popsane v manualu pro Pandu/ trochu to pomahalo ale porad to nebylo ono. Az dnes jsem udelal pokrok:
1. nahral jsem posledni verzi FW /asi to nema takovy vliv na vysledek/
2. posunul sem o kousicek cely FY31 v letadle bliz k tezisti
a vysledkem je ze mi opet funguje jak RTH tak i Path Navigation mode :D ty letove krivky nejsou jeste ciste ale FUNGUJE to! 8) Zkusim si jeste hrat s nastavenim PID ale myslim ze jsem konecne na spravne ceste.
Podobne problemy se resi i na RCgroups nemel lsem cas to vsechno cist, ale podle meho je pricina toho problemu ve spatne fungujicim gyru bud ze neni ve spravne pozici nebo je v miste kde neco rezonuje a FY31 si neumi s vibracemi poradit! Trochu to naznacuji i v manualu.
Takze doporucuji resit vibrace a zkouset posunovat s FY31 kolem teziste letadla.

můžeš sem hodit link na to firmware
:?:
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
601filip

#20 Příspěvek od 601filip »

No FW je na strankach vyrobce: http://www.feiyu-tech.com/product-en.ph ... =23&step=3 dal jsem tam tu posledni verzi 2.1
pgrno

#21 Příspěvek od pgrno »

tak pani, nasiel som pricinu. ciastocne ju mam aj odstranenu.

-znizil som gain na gyra u krideliek a smerovky. vyskovku som zatial nechal na 70%
-treba nastavit PID regulator na navi mode v GCS softveri ( k tomuto som sa este nedostal, ale tym sa to definitvne odstrani)

na strankach vyrobcu to najdete pod know case na druhej strane.
601filip

#22 Příspěvek od 601filip »

[quote="pgrno"]tak pani, nasiel som pricinu. ciastocne ju mam aj odstranenu.

-znizil som gain na gyra u krideliek a smerovky. vyskovku som zatial nechal na 70%
-treba nastavit PID regulator na navi mode v GCS softveri ( k tomuto som sa este nedostal, ale tym sa to definitvne odstrani)

na strankach vyrobcu to najdete pod know case na druhej strane.[/quote]

Muzes se mi podivat jak mas nastavene PID od vyrobce jestli jsi se v tom jeste nevrtal :?:
Ja se postupne propracovavam menenim hodnot PID ze to opet zacina letat dle mych predstav. Dnes jsem celkem obstojne zaletal po primce na narazovy bocni vitr a celkem se to drzelo naprogramovane trasy. Moje aktualni hodnoty jsou v GCS4.0 tabulce:
Turn Ctrl 25 5 50
Alt..Ct.. 25 15 50
Th...Ct.. 7 3 7
Route st.. 9 90 70
Pi.. st.. 40 20 40
Ro.. st.. 40 20 40
Jinak tocitka urovne smerovky a vyskovky mam na max a kridelka tak na 1/2
pgrno

#23 Příspěvek od pgrno »

Ahoj,
standardne nastavenie PID regulatoru od vyroby je nasledovne:

Turn control
ROLL angle 50
Roll integr 4
Course damp 50

Height control
Pitch 50
Pitch integ 10
High damping 50

Throttle
50 2 50

Route stability
Side offset damping 60
Rud turn control 5
Rud stabil 20

Stability control
Pitch stabil 90 40 90
Roll stabil 90 40 90

ake mas momentalne ty?
601filip

#24 Příspěvek od 601filip »

Mam tam nastaveni na naslednem obrazku.
[attachment=0]nastaveni_060814.jpg[/attachment] Nekdy to trochu kmita, ale pri vypadku signalu zatim vzdy priletel zpet 8)
Přílohy
nastaveni_060814.jpg
pgrno

#25 Příspěvek od pgrno »

vyskusam.
uz som z toho chory, stale sa mi nedari to naladit tak, aby to letelo domov pekne rovne. kruti sa to, kmita,

sice nemam v tazisku FY-31AP (malo by byt, ale u easyglidera to tam neviem dat. )ani GPS modul (to by snad az tak vadit nemalo)
ale aj tak, malo by to pekne letiet spat, maximalne s malymi kmitmi, a nie otockami o 90 stupnov.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od robinj »

601filip píše:Asi tak nejak... :D
S 21 jsem nemel tu cest. U 31 v podstate vsechno funguje dobre. Jen ty manualy jsou takove trochu zmatecne a nektere info jsem musel dohledat na rcgroups.com. Pravda je ze tu nejdulezitesi funkci: RTL ma i 21.
S 21 odpada komplikovanejsi laborovani s nastavenim pres PC pro vyuziti nove funkce letu pro naprogramovane trase pres WP.
Posledni vec s kterou jeste trochu zapasim je funkce MODE 2:Stabilized mode kde mi letadlo nekdy pomalu uhyba z primeho smeru tak nevim jestli se v tomhle modu vyuziva GPS nebo je letadlo jen stabilizovane a vitr ho postupne vychyli z trasy. Z manualu to neni jasne.

Vím že je to již delší doba cos to sem dal ale znám odpověd. Je i v návodu serva musíš mít ve středu tzn1.5ms jinak tenhle autopilot utíká. vyzkoušeno
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od robinj »

pgrno píše:vyskusam.
uz som z toho chory, stale sa mi nedari to naladit tak, aby to letelo domov pekne rovne. kruti sa to, kmita,

sice nemam v tazisku FY-31AP (malo by byt, ale u easyglidera to tam neviem dat. )ani GPS modul (to by snad az tak vadit nemalo)
ale aj tak, malo by to pekne letiet spat, maximalne s malymi kmitmi, a nie otockami o 90 stupnov.

pokud se to kroutí nemáš dobře nastavený zisky!!tzn. nejspíš otočenej zisk směrovky
Robbe FutabaFX 20
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“