Nová DX6
Re: Nová DX6
Chtěl bych se zeptat chci přejít ze setoveho rádia má cenu si připlatit za tuhle novou dx6 nebo starší verze je dostačující ?
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
Zalezi na co bys to rad pouzival
Ostrileni helinari nic jineho nez Spektrum nebo Futabu moc nepouzivaji az na vyjimky. A futaba je cenove trochu jina liga. Proto je tolik spektrum vysilacek 
Ja osobne jsem mel Dx6i a je to kram.. Po tech par letech je uz polo rozkladu ve smyslu: Kolecko na ovladani prasklo a musel jsem spravovat, dva ze 4 trimru praskly, odesel jeden potenciometr na jedne pacce cili jsem musel ve finale koupit celou packu.
Mno a ted nedostatky: Nema to podsviceni displaye, nema to hlasove info, ma to dost maly display, nema to nastavitelne rezimy takze musis neustale zapinat a vypinat TH.. apod.. apod..
A pokud se ti nechce platit takovou palku(treba to nechces mit nove) tak min. bych uvazoval o nejake jine alternative. Treba nejakou bazarovou DX7,8,9 apod.. nebo Frsky ma hodne vychytane ficury + pouziva daleko vice kanalu cili o to vice je to lepsi a bezpecnejsi.
Ja osobne jsem mel Dx6i a je to kram.. Po tech par letech je uz polo rozkladu ve smyslu: Kolecko na ovladani prasklo a musel jsem spravovat, dva ze 4 trimru praskly, odesel jeden potenciometr na jedne pacce cili jsem musel ve finale koupit celou packu.
Mno a ted nedostatky: Nema to podsviceni displaye, nema to hlasove info, ma to dost maly display, nema to nastavitelne rezimy takze musis neustale zapinat a vypinat TH.. apod.. apod..
A pokud se ti nechce platit takovou palku(treba to nechces mit nove) tak min. bych uvazoval o nejake jine alternative. Treba nejakou bazarovou DX7,8,9 apod.. nebo Frsky ma hodne vychytane ficury + pouziva daleko vice kanalu cili o to vice je to lepsi a bezpecnejsi.
Dx6 2014/T-rex 150 DFC/HK450 DFC 6S/Protos 500 FBL/Goblin 700
Používal bych to převážně zatim na bublinky beta 1400 teď se rozhodují mezi soliusem a Radian Pro. Chtěl bych pravě spíš rádio v kterým se moc nemusím šťourat. Občas vozim gopro na palubě tak bych nechtěl o ní přijít protože sem šetřil na radiu samozřejmě rozpočet je omezeni 
Tak to ti 6ti kanal stacit nebude ne? Nevim, nejsem letadlar
Na letadlo bych se podival na nejakou jinou vysilajdu co vice pripomina pult.. Ta DX6 je tezsi a to na to dlouhe litani se muze pronest 
na bubliny ti stačí až až a navíc te'd dělaj přijímače který naprogramuješ a prakticky ti stačí úplně obyčejný rádiofolpec píše:Používal bych to převážně zatim na bublinky beta 1400 teď se rozhodují mezi soliusem a Radian Pro. Chtěl bych pravě spíš rádio v kterým se moc nemusím šťourat. Občas vozim gopro na palubě tak bych nechtěl o ní přijít protože sem šetřil na radiu samozřejmě rozpočet je omezeni
na bubliny potřebuješ jen motor,křidýlka,vejškovku a směrovku to jsou 4
Zdar, mel jsem starou dx6i a je úplně v pohodě na první lítání dle mého ideální
http://www.pacho.cz
folpec píše:Chtěl bych se zeptat chci přejít ze setoveho rádia má cenu si připlatit za tuhle novou dx6 nebo starší verze je dostačující ?
Pokud nemusíš řešit peníze, tak samozřejmě nejnovější DX6 - nabídne ti do budoucna víc. Nicméně pokud do toho nechceš moc investovat, tak bych se vůbec nebál pořídit DX6i v sadě s trojicí přijímačů.
Podařilo se vám někomu nastavit křidélka na DX6 tak, aby bylo každé na jiném kanálu? Je to stejné jako u DX6i? Zatím v tom tápu, jsem úplný začátečník a menu se mi zdá jiné, než je popisováno u DX6i. Podařilo se mi jen v Channel Assign - RX Port Assignments na 6. kanál přidat Aileron. Pak chodí křidýlka aspoň proti sobě. Předpokládám, že to ale není to správné řešení, kde by šla použít i diferenciace.
tak mírná oprava - podařilo se mi nastavit Dual Aileron u typu křídla. Taky netuším, jestli je to úplně OK a nedokážu si tady poradit s diferenciací. Poradí někdo?
zdá se, že stačí k tomuto nastavení ještě v diferenciaci nastavit Switch na on. A požadované procento diferenciace. Potom je trvale dif. zapnuta. Ostatní možnosti pod položkou Switch se mi zatím nepodařilo odhalit. Nicméně popsané nastavení zatím dělá to, co potřebuji.
tak mírná oprava - podařilo se mi nastavit Dual Aileron u typu křídla. Taky netuším, jestli je to úplně OK a nedokážu si tady poradit s diferenciací. Poradí někdo?
zdá se, že stačí k tomuto nastavení ještě v diferenciaci nastavit Switch na on. A požadované procento diferenciace. Potom je trvale dif. zapnuta. Ostatní možnosti pod položkou Switch se mi zatím nepodařilo odhalit. Nicméně popsané nastavení zatím dělá to, co potřebuji.
Dnes jsem měl možnost si osahat novou DX6 osobně. Do rukou mi padne opravdu dobře
přepínače jsou tam kde mají být a klec na aku je opravdu odnimatelná. Ovládání pomocí rolovacího kolečka je překvapivě přesné, nastavení hodnot a procházení menu jednoduché a přehledné. Sw výbava umožňuje 5 volných mixů, jen velká škoda absence třeba zpomalovače a seqvenceru serv. Celkem na mě přístroj působí jako základní 6ch vysílač kladně. Přesto mám pár výhrad, které mi úplně nesedí
snad je problém jen u tohoto kusu no. Vysílač vyndaný rovnou z krabice nemá přesnou dráhu plynu, páčka se jako že kouše a plynulost ani tuhost páčky není rovnoměrný (bez řechtačky) po celé dráze. Hlasová funkce a kvalita samplů není nijak závratná
ženskému hlasu není moc dobře rozumět, interní repráček na vyšší hlasitost nestíhá, v terénu si nedokážu hlasovou funkci představit jako použitelnou, na sluchátka to může znít úplně jinak a lépe, to nemám odzkoušeno. Tak tohle bylo mé rychlo seznámení s novým vysílačem.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Ta draha packy plynu je podle mne vsude. Mam to taky tak.. ale pri ovladani s tim nemam problem.
Co se tyce repracku tak citim to podobne. Ovsem hlasitost ruznych varovani se da nastavit opravdu detaile pro kazde varovani vzlast + celkove nastaveni hlasitosti. A kdyz se vsechno vymacka na max. tak to dokaze poradne zarvat
Cili venku pri hucici heline pred sebou se tomu da taky vporadku rozumnet..
Co se tyce repracku tak citim to podobne. Ovsem hlasitost ruznych varovani se da nastavit opravdu detaile pro kazde varovani vzlast + celkove nastaveni hlasitosti. A kdyz se vsechno vymacka na max. tak to dokaze poradne zarvat
mám vní napípanýho spalováka raptora 50 a jsou slyšet hlasové funkce, jen ty tužkovky už vážně začínám uvažovat o lipolce jen vymyslet nějak to nabíjení nechce se mi jí při každém nabíjení vyndavatJind005 píše:A kdyz se vsechno vymacka na max. tak to dokaze poradne zarvatCili venku pri hucici heline pred sebou se tomu da taky vporadku rozumnet..
prochel píše:... jen vymyslet nějak to nabíjení nechce se mi jí při každém nabíjení vyndavat
tak tam dej LiFe nebo ještě lépe LiIo a při nabíjení to tam nechávej...
edit: akorát nevím jestli se dá použít 2s, to si zkus najít. Napěťově nejbližší by bylo 2s LiFe - nabíjí se na 7,2V.
1s bude asi málo, indikace řve pod 4,1V a nevím jestli se dá přestavit...
Projdi fóra, pokud to tu někde neni....
edit2: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1204586 třeba... tak to asi jde.
Jen kvůli bezpečnosti bych (já) dal ty LiFe nebo LiIo, nebo přinejhorším nízkocéčkové LiPo (určitě ne pohonné, jako tam narval na tom odkazu).
jyrry.webnode.cz
Zdravim, nějaké další poznatky, hlavně co se větroňů týče, dík
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Neví někdo jak jak nastavit klapky spolu s křidelky ? Chtěl bych při přistávání klapky dát dolů a křidélka přizvednout. Každé křidelko ma vlastní kanál. Podařilo se mi jen nastavit klapky plus vyškovku která potlačuje
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, měl bych dotaz. Dá se připojit DX6 k simulátoru pomocí kabelu, popřípadě jakého? Mám DX7 a tam to jde pomocí JACKu.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6