DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
n-gager

Re: DJI NAZA pokračování

#811 Příspěvek od n-gager »

Vlasta2 a dt máte u mě pivko! Díky moc za rady! Startuje perfektně. Vypadá to opravdu na špatnou kalibraci jednoho z reglů.
Vlasta2

#812 Příspěvek od Vlasta2 »

no sláva. Konec dobrý, všechno dobrý. Ty zisky tam máš jaký ?
n-gager

#813 Příspěvek od n-gager »

Ty tvoje. Pockam az budu mit u sebe nekoho s iphonem a doladim online. Pres x1 a x2 se mi to nechce ladit.
Vlasta2

#814 Příspěvek od Vlasta2 »

k ladění musíš (měl by jsi) přistupovat po jisté zkušenosti. Když máš nastavení, které nějak funguje, měl by jsi ho nejdříve otestovat za bezvětří, s mírným větrem a silnějším větrem. Teprve potom je dobré něco měnit a znova vyzkoušet různé podmínky. Je to běh na dlouhou trať, ale vetšinou se to vyplatí..... :)
Vlasta2

#815 Příspěvek od Vlasta2 »

tak tentokrát tápu zase já :(
Odešel mi noťas a tak jsem musel přes víkend zprovoznit jiný počítač, což znamenalo nové instalace potřebných programů. Nakonec jsem nainstaloval i ovladače a asistenta Nazy. Všechno proběhlo naprosto v pořádku. Pak jsem připojil Nazu, abych zkontroloval nastavení . I tady bylo všechno normální až na jednu maličkost. Když vypnu vysílačku, tak v asistentovi se normálně změnilo podbarvení - podle nastavení GPS...Atti....Manual na Fail Safe . Po zapnutí vysílačky se to vrátilo zase zpět na nastavení podle přepínače. Nyní se to ani nehne, tedy když mám přepnuto na GPS, zůstane to na GPS, Když na Atti zůstane na Atti atd. .
Vůbec netuším, co bych udělal špatně a nikde jsem nic nenašel (si myslím). Asi to bude nějaká blbost, ale nevím jaká. Má někdo nějaký nápad ?
dt

#816 Příspěvek od dt »

Mě to přijde, jako by jsi na TX změnil režim při výpadku signálu z "FS" na "HOLD". Je nutné, aby přijímač při výpadku signálu alespoň tím kanálem, kterým se řídí letový režim, přešel do pozice, která v Naze vyvolá funkci FS.
Vlasta2

#817 Příspěvek od Vlasta2 »

díky moc, zítra na to mrknu. Nejsem si vědom, že bych něco podobného vědomě udělal, ale určitě jsem se v tom vrtal, takže při své "moudrosti" jsem mohl udělat ledacos. Mám Futabu a na rozdíl od dřívějších přístrojů, tady zoufale tápu v tom menu. Na tohle jsem úplný dřevo :(
Jedu zatím jen na 6 kanálů - 4 kanály kniple. 5. kanál přepínač GPS/Atti/Manuál a 6.kanál přepínač Course Lock. Další dva jsou zatím volný
Václav Procházka

#818 Příspěvek od Václav Procházka »

Připojil jsem k Phantomu 2 - iOSD Mini koupené 10/2013. Nezobrazuje se mi vzdálenost od místa startu. Je ke stažení novější firmware, které toto řeší ? Na stránkách DJI nic k iOSD Mini nemohu najít, asi špatně hledám. Jaký obslužný program mám použít k přehrání iOSD Mini - upgrade - DJI Phantom Assistant ?
gardenroute

#819 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Připojil jsem k Phantomu 2 - iOSD Mini koupené 10/2013. Nezobrazuje se mi vzdálenost od místa startu. Je ke stažení novější firmware, které toto řeší ? Na stránkách DJI nic k iOSD Mini nemohu najít, asi špatně hledám. Jaký obslužný program mám použít k přehrání iOSD Mini - upgrade - DJI Phantom Assistant ?
Václave, potřebuješ DJI iOSD Assistant,je ke stažení tady.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#820 Příspěvek od Václav Procházka »

Petře děkuji.
seltino

#821 Příspěvek od seltino »

chtěl bych se zeptat, jde nějakým způsobem zabránit třepání coptéry? Když se na copteru za letu dívám nemám pocit že by se nějak třepala, ale podle záznamu z kamery ano. Mám Sky Hero Spy Y6, kamera GPH3B+, gimbal Feyutech G3, při natáčení lítám v Atti modu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xtQQ6vudSL4[/youtube]
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
dt

#822 Příspěvek od dt »

seltino píše:chtěl bych se zeptat, jde nějakým způsobem zabránit třepání coptéry? Když se na copteru za letu dívám nemám pocit že by se nějak třepala, ale podle záznamu z kamery ano.

Vyvážit vrtule.
seltino

#823 Příspěvek od seltino »

vrtule jsou vyvážené, těmi to nebude.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
gardenroute

#824 Příspěvek od gardenroute »

seltino píše:chtěl bych se zeptat, jde nějakým způsobem zabránit třepání coptéry? Když se na copteru za letu dívám nemám pocit že by se nějak třepala, ale podle záznamu z kamery ano....
Pokud jsi si na 100% jistý, že máš perfektně vyvážené vrtule (pozor, některé vyvažovačky lžou!), může to být některý motor, to je třeba má osobní zkušenost, nicméně vibrace motoru se projevovaly až při maxim. otáčkách.
Samozřejmě bych se podíval na celý systém zavěšení-odpružení gimbalu. Neznám moc Feyutech, ale vím, že jsou s ním určité problémy, a jen málokterý je plug-and-play ihned pro vybalení, a je třeba ho dost poladit, není to žádná první liga... Takové mikrovibrace obvykle kvalitní gimbal dost odfiltruje, samozřejmě jen do určité míry, není k tomu určený.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dt

#825 Příspěvek od dt »

seltino píše:vrtule jsou vyvážené, těmi to nebude.

Takových už bylo.
Když to podržíš v ruce a dáš cca 60-70% plynu, brní to do ruky nebo ne? Pokud ano, něco není vyvážené. Sundat vrtule a zkusit znova. Pokud brní, jsou nevyvážené motory. Vyvážit, nebo vyvažovat vrtule na motorech, nebo koupit lepší motory.
Kolikrát stojí za starou belu i unašeče. Takže pokud používáš šroubované unašeče a brní to bez vrtulí, sundej i unašeče a testuj ještě jednou.
Naposledy upravil(a) dt dne stř 18.06.2014 10:28, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“