Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Semi, už jsi nějak rozchodil ten GPS modul? Ještě mě napadla jedna věc. Nemáš při nastavování GPS připojená pomocí "Y-kabelu" současně nějaká další čidla? Při nastavování by mělo být každé čidlo připojené samotné, a až po nastavení je můžeš připojit paralelně.
Lark píše:Semi, už jsi nějak rozchodil ten GPS modul? Ještě mě napadla jedna věc. Nemáš při nastavování GPS připojená pomocí "Y-kabelu" současně nějaká další čidla? Při nastavování by mělo být každé čidlo připojené samotné, a až po nastavení je můžeš připojit paralelně.
Nastavoval jsem samostatně, ten Y kabel jsem použil pro update fw podle toho videa. Už jsem to poslal na reklamaci do Trivoxu. Dám vědět jak to dopadlo.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
nejaký nápad čím měřit odběr 400A špička v autě?
trochu to konkretizuj, to je moc obecne...
jinak mne napada sejmout napeti na vhodnem bocniku, vynasobit diferencialnim zesilovacem a prenest pomoci Voltage Modulu... treba...
jinak mne napada sejmout napeti na vhodnem bocniku, vynasobit diferencialnim zesilovacem a prenest pomoci Voltage Modulu... treba...
jyrry.webnode.cz
mám savage fluxe.regulátor blur. aku bud 2x3 článek,jako 6S nebo 2x4 článek jako 4S.
napadlo mě,jestli někdo nenašel pro hott neoriginál modul,jako třeba unisens .Pájet dokážu,ale nenavrhnu.
Chtěl bych mít přehled o napětí na článku a spotřebováno,stejně jako u air modulu.
napadlo mě,jestli někdo nenašel pro hott neoriginál modul,jako třeba unisens .Pájet dokážu,ale nenavrhnu.
Chtěl bych mít přehled o napětí na článku a spotřebováno,stejně jako u air modulu.
nevi nekdo jak dostat z Data Exploreru do Google Earth i hodnoty napr. z Air Esc modulu, at jdou videt na mape i taky proudy a prikon motoru ? Mi se tam jenom zobrazuje nekolik dat z GPS modulu
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Zkoušel někdo dva voltage moduly do y kabelu? na hlídání 2 baterií ?
bzukyn píše:Zkoušel někdo dva voltage moduly do y kabelu? na hlídání 2 baterií ?
Na tohle jsem taky zvedav, docela by se mi to hodilo, ale nejak jsem to nedal...
jyrry.webnode.cz
XP9303 s modulem G2 a Smartboxem, tam Smartbox ječí dokud jeden modul neodpojím.
Ground Penetration Tester
Měl bych prosbičku na někoho, kdo rozumí němčině a pomohl by s překladem. Pán na videu popisuje nějaký problém při zapojování
Electric Air-Modulu a já mu rozumím asi tak každé desáté slovo. Díky!!
http://www.youtube.com/watch?v=gsrzui6siFs
Electric Air-Modulu a já mu rozumím asi tak každé desáté slovo. Díky!!
http://www.youtube.com/watch?v=gsrzui6siFs
Odpovím si sám. Odpověď je v tomto doplňku manuálu:
WARNUNG: Beim Anstecken des Akkus an das Modul ist folgende
Reihenfolge zwingend einzuhalten, ansonsten kann das Modul oder
der Empfänger zerstört werden:
Akku minus → Akku plus→Balancerstecker.
Beim Abstecken die umgekehrte Reihenfolge:
Balancerstecker → Akku plus → Akku minus.
Akku minus muss immer zuerst angeschlossen bzw. zuletzt getrennt werden!
WARNUNG: Beim Anstecken des Akkus an das Modul ist folgende
Reihenfolge zwingend einzuhalten, ansonsten kann das Modul oder
der Empfänger zerstört werden:
Akku minus → Akku plus→Balancerstecker.
Beim Abstecken die umgekehrte Reihenfolge:
Balancerstecker → Akku plus → Akku minus.
Akku minus muss immer zuerst angeschlossen bzw. zuletzt getrennt werden!
janva9 píše: Akku minus muss immer zuerst angeschlossen bzw. zuletzt getrennt werden!
Minus baterie musí být vždy připojen jako první a odpojen jako poslední!
To su v řiti, mám XT60... ;-)
Ono jde myslím hlavně o to jako první zapojit silovinu a jako poslední ji odpojit, že jo? Jinak zem teče balančákem skrzevá připojené krabičky... trochu zmatek do toho ještě může vnést BEC reglu, tuším... ale to je silovina zapojená v tu samou chvíli, to by nemělo zlobit... Já tu krabku musím někde rozpohybovat, než jí bez zkoušení zavrhnu a prodám... :-D
jyrry.webnode.cz
Ahoj. Už nějakou dobu létám s Graupner MC-20 ale do teď sem nepotřeboval senzory napětí (electric air modul)jelikož sem používal iOSD od DJI ale teď bych poprosil o radu.
Nakonec sem zapojil telemetrii HOTT (GPS a AIR MODUL) přes Y a fungovala jen GPS. Do teď nevím co dělám špatně, ale AIR MODUL mi nejde sprovoznit:( nejsem zdatný elektrikář a proto si nechám poradit.
Normálně sem napájen AIR MODUL a zapojil senzor napětí, propojil s GR24 a nic. Vše podle mě funguje ale na na displeji samé nuly:( asi se blbě zeptám zda je potřeba ve vysílačce něco nastavit/přepnout aby to fungovalo? Pro jistotu sem si nechal zobrazit snad vše (GPS,VARIO,ELECTRIC AIR.MOD). Používám MC20
Děkuji za odpověď!
Nakonec sem zapojil telemetrii HOTT (GPS a AIR MODUL) přes Y a fungovala jen GPS. Do teď nevím co dělám špatně, ale AIR MODUL mi nejde sprovoznit:( nejsem zdatný elektrikář a proto si nechám poradit.
Normálně sem napájen AIR MODUL a zapojil senzor napětí, propojil s GR24 a nic. Vše podle mě funguje ale na na displeji samé nuly:( asi se blbě zeptám zda je potřeba ve vysílačce něco nastavit/přepnout aby to fungovalo? Pro jistotu sem si nechal zobrazit snad vše (GPS,VARIO,ELECTRIC AIR.MOD). Používám MC20
Děkuji za odpověď!
Už se to tu probíralo mockrát, tak možná blbá otázka. Ve všech modulech máš poslední verze FW? Další věc, každý modul připojit samostatně a nastavit v Tx. Pak je teprve můžeš připojit společně "Y-kabelem".
semi píše:Nějak se mi nedaří rozchodit GPS/Vario senzor. V SETTING AND DATA VIEW, když se dostanu na obrazovku GPS Sensor tak Current position a Start position jsou stále samé nuly. A docela dost se zahřívá. Nevěděl by někdo jak to rozchodit?
Tak senzor byl na reklamaci, poslali nový. Ten funguje, ale po zapnutí hlásí vzdálenost 141m.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14