DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
- gardenroute
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Je dobré, že nyní se již dají E300 motory koupit samostatně, bez celého setu.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
salamander
Na mojej P2 mám strieborne motory bez označenia a keď pozerám tak Pelikán má tie E300 2ks, za nižšiu cenu ako je ten strieborný bez nápisu , ak by boli 2 ks.
tak jsem dnes zvážil polarizační filtr neboť mi dorazila přesná digitální váha. má pouhých 0,6g. To podle mne zenmuse nemůže zaregistrovat.
Jinak jsem změřil i AUW a jsem na 1347g (P2 včetně trackeru tk02 - ten má i s baterií 61g)
Jinak jsem změřil i AUW a jsem na 1347g (P2 včetně trackeru tk02 - ten má i s baterií 61g)
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Texmur: Ta vaha je hodne zajimava! Kde jsi tady ten konkretni koupil?
Pítr píše:Texmur: Ta vaha je hodne zajimava! Kde jsi tady ten konkretni koupil?
nekoupil ale udělal
mám i verzi skleněnou ale ta má 3g a to už zenmuse pozná a je nutné protizávaží
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Aha 
Tak to je skoda, neb jsem nesika a hlavne me nebavi furt neco bastlit, chci litat a natacet
Tak to je skoda, neb jsem nesika a hlavne me nebavi furt neco bastlit, chci litat a natacet
Tak proběhl první testík novýho DJI Bluetooth datalink k Phantomu
Docela to poslouchá, váha navíc je znát na spotřebě, ale stihl jsem jen dva krátký lety, po víkendu budu chytřejší. Smysluplný využití se pro to taky najde. Jen to musím na břichu ptááka nějak uspořádat ať to můžu pohodlně odpojovat když to nebude třeba.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JKlsUJdtwLw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JKlsUJdtwLw[/youtube]
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
a to využití BT je jaký? Není náhodou BT jen osekanjj WiFi, tedy zase jen 2,4 GHz?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
2.4 GHz to je, ale ne wifi. Za ideálních podmínek by to mělo mít dosah kolem 3 kilometru, 900Mhz datalink od DJI má snad do 10 kilometrů. A jaký vidím využití? Třeba na natáčení. Zkoušel jsem natáčet Květnou zahradu v Kroměříži. Je dosti dlouhá, středem vede cesta a uprostřed je Rotunda. Byl by to hezkej záběr jet rovně nad tou cestou a Rotundou, ale prostě jsem to nedokázal ručně rozjet a držet ten půlkilometr tak abych to nemusel v polovině nějak korigovat, protože jsem vyjel z osy plánovaného letu někam stranou. Včera to přes Ground station Ptáák vyšil jako přímku bez jedinýho zaváhání... Tak jak jsem si představoval. Jde to řídit přes klávesnici nebo joystickem, třeba i na dva a půl km. Přes tu klovku to je jak počítačová hra
Trošku tomu chybí něco jako point of interest, kolem kterýho by se koptera točila a stále na něj mířila kamerou. Ještě trochu laboruju jestli byto nešlo nějak obejít přes heading nastavení na waypointu, ale asi ne.
- gardenroute
Petře, to je Datalink, ne BT, resp. BTU, ta slouží pro konfiguraci NAZA pres BT 4.0. Datalink je mimoch. dobra věc, ale pozor na zákony, umí to waypointy a létání po WP u je u nas již předmětem regulace.hravec píše:a to využití BT je jaký? Není náhodou BT jen osekanjj WiFi, tedy zase jen 2,4 GHz?
- gardenroute
Koukam Jaro, ze jsi se pěkně rozjel, ani si nepochlubil, kdyz jsme spolu naposledy mluviliBazil píše:Trošku tomu chybí něco jako point of interest, kolem kterýho by se koptera točila a stále na něj mířila kamerou. Ještě trochu laboruju jestli byto nešlo nějak obejít přes heading nastavení na waypointu, ale asi ne.
POI umí A2 jednotka, s NAZA to zatím nepůjde, před časem jsem sem někam dával video, kde to bylo s A2 demonstrovano.
Apropo, nevis, jak Marek dopadl s tím motorem, co jsem mu posílal?
Bazil píše:2.4 GHz to je, ale ne wifi. Za ideálních podmínek by to mělo mít dosah kolem 3 kilometru...
Podle popisu v manuálu DJI k Bluetooth Datalink je dosah do cca 2 km ovšem u verze s vysílacím výkonem cca 125 mW což verze pro USA. Verze pro EU má vysílací výkon snížen na 65 mW a uváděný dosah v otevřeném venkovním prostoru na přímý dohled je tam do cca 1,1 km.
gardenroute píše:...Apropo, nevis, jak Marek dopadl s tím motorem, co jsem mu posílal?
Super, díky moc.
gardenroute píše: Petře, to je Datalink, ne BT, resp. BTU, ta slouží pro konfiguraci NAZA pres BT 4.0. Datalink je mimoch. dobra věc, ale pozor na zákony, umí to waypointy a létání po WP u je u nas již předmětem regulace.
jj už jsem to pochopil, když jsem viděl to video, předtím jsem psal z mobilu a tam se mi video nezobrazilo...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
To gardenroute & Drondys: Mám silnější verzi, ne pro EU, je to prý individuální dovoz. Kupoval jsem to bazarově, respektive mám to zatím na zkoušku, ale už jsem se rozhodl že to vezmu. Docela dobrá věcička a je to za polovic co to stojí dneska u Pelikána.