edge 540
- MarthiR
Re: edge 540
AR9100 a AR9110 mám na prodej nikdy nebili v modelu použity pouze vybaleny a na ceně se můžeme domluvit.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Vypínač zapalování, co jsi vybral je ok, HS 422 jsou taky ok(na plyn). Pokud stavím nové letadlo,
dávám raději HV serva na 2S LiPo napřímo. Když nemám všechny HV serva, potom dávám 2S LiFe, nebo
chceš-li LiFePo4 a ještě jsem nenašel servo, které by to nevydrželo.
Osobně bych dal pokud chceš šetřit,HS 5495 na plyn, křidélka, 5496 výškovka a směrovka.
Pokud chceš lepší, tak 5495 plyn, 5565 křidélka a výškovka a 7956SHR na směrovku(asi by to zvládlo to 5565
taky, ale teď jsem na 2.2m éru experimentoval s 805 BB a nakonec tam dám tohle, protože na směrovku jsou fakt velký síly). Pokud budeš chtít moc šetřit, pozor na HS 430, ty mi už na dvou letadlech rušilo zapalování, no co, dám je do žhavíků
.
Vypínač používám elektronický od JETI, SPS 20. Jinak se není čeho bát a motor je prostě motor, ten žádná elektrika nenahradí. Elektromilci prominou, každej to máme jinak, někdo rád vyvinutý, někdo plochodráhy
dávám raději HV serva na 2S LiPo napřímo. Když nemám všechny HV serva, potom dávám 2S LiFe, nebo
chceš-li LiFePo4 a ještě jsem nenašel servo, které by to nevydrželo.
Osobně bych dal pokud chceš šetřit,HS 5495 na plyn, křidélka, 5496 výškovka a směrovka.
Pokud chceš lepší, tak 5495 plyn, 5565 křidélka a výškovka a 7956SHR na směrovku(asi by to zvládlo to 5565
taky, ale teď jsem na 2.2m éru experimentoval s 805 BB a nakonec tam dám tohle, protože na směrovku jsou fakt velký síly). Pokud budeš chtít moc šetřit, pozor na HS 430, ty mi už na dvou letadlech rušilo zapalování, no co, dám je do žhavíků
Vypínač používám elektronický od JETI, SPS 20. Jinak se není čeho bát a motor je prostě motor, ten žádná elektrika nenahradí. Elektromilci prominou, každej to máme jinak, někdo rád vyvinutý, někdo plochodráhy
-
JardaRůžička
fajntomik : Máš SZ.
Určitě šetřit nechci. Jsem toho názoru že když něco kupuju tak už něco pořádného. Všechno nakupuju přes Ebay.de. Ješte bych měl dotaz na motor DLE30 Mám možnost koupi nového za 170euro máte někdo zkušenost stímto motorem?
Pokud s benzinem nemáš zkušenosti zkus najít někoho v okolí, kdo s benzínem lítá. Na dálku nejde všechny věci poradit, ideální je to vidět a podebatovat přímo nad modelem.
Já žiju v Německu chodí lítat na modelařské letiště ale když neznám ty výrazy v češtině tak v Němčině je to ještě horší. Právě ten motor Dle 30 mi doporučil jeden s modelářu
Navíc na začátečníky se všichni dívají stejně. S letadly jsem začal před rokem a to jen s plachťákem. Ted mam katanu na elektriku ale se třema baterkama si moc nezalítám
není to servo HS-7956SHR už příliš kór na směrovku?
fajntomik píše:Určitě šetřit nechci. Jsem toho názoru že když něco kupuju tak už něco pořádného. Všechno nakupuju přes Ebay.de. Ješte bych měl dotaz na motor DLE30 Mám možnost koupi nového za 170euro máte někdo zkušenost stímto motorem?
...já koupil AGM30, je to stejný.... chlápka jsem ukecal na 138€ i s poštovným do ČR, nákup šel mimo e-bay
http://www.ebay.de/itm/AGM30-30cc-Gasmotor-Benzinmotor-Verbrennungsmotor-Gasengine-fur-RC-Flugmodell-/301008983412?pt=RC_Modellbau&hash=item4615889574
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
fajntomik píše:není to servo HS-7956SHR už příliš kór na směrovku?
Možná to bude pro tebe novinka, ale právě na tu směrovku potřebuješ
silnější servo...nemusí to být zrovna to konkrétní, ale k akru 2x2 určitě s tahem aspon 20kg/0,15s s kovovými převody.
Fakt so o tom něco přečti než se začneš ptát..
To je debata o .....
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
pikus 1 Když ti moje otázky vadí tak si je nečti a neodpovídej. Naštěstí jsou tady i jiní, kteří jsou ochotni odpovědět i na laické otázky. Navíc můžu číst hodně ale ty díly, které hledám, mají zkušení modeláři vyzkoušené a múžou nějaké doporučit a od toho fóra jsou ne?
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
DLE 30 bude určitě dobrej motor, ale nepsal tu někdo, že nebude šetřit? Dal bych OS Max GT-33,
provozuju motory DLA a OS Max a hádej, který jsem seřídil jednou a od té doby jen běží a běží.
A ty druhý jsou jako aprílový počasí, pořád se tam musí něčím točit
Jo a základní nastavení je v každém návodu k motoru, a opravdu to chce nasát nějaký informace
od zkušenějších. Všichni jsme začínali a byli víceméně pro smích zkušeným borcům
http://www.ebay.de/itm/2772-Graupner-OS ... 20e6c2d59f
Je tam drahej, dá se sehnat za 10k +-
provozuju motory DLA a OS Max a hádej, který jsem seřídil jednou a od té doby jen běží a běží.
A ty druhý jsou jako aprílový počasí, pořád se tam musí něčím točit
Jo a základní nastavení je v každém návodu k motoru, a opravdu to chce nasát nějaký informace
od zkušenějších. Všichni jsme začínali a byli víceméně pro smích zkušeným borcům
http://www.ebay.de/itm/2772-Graupner-OS ... 20e6c2d59f
Je tam drahej, dá se sehnat za 10k +-
Dle 30 mi doporucil jeden nemecky modelar ktery ho ma a cena je 304euro v obchode a ma i Dle 50. Puvodne jsem chtel EVOE33GX
Ale diky OS GT 33 je zajimava volba
Ale diky OS GT 33 je zajimava volba
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Hm to se fakt nedá číst...tak přeji aby jsi nikoho nezranil.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je stejný jako se sousedem, který mi doporučil automobil Dongfeng za 100 litrů, místo Subaru
za 350 litrů. Obojí tě přepraví z A do B.
za 350 litrů. Obojí tě přepraví z A do B.