FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#1366 Příspěvek od RiMr »

Moje zkušenosti s touto "sortou" vysílacího HW a SW:

- T9x, pravděpodobně první v ČR/SR - stále provozuji, v současnosti s JETI. Vyměněn jeden trim a poťák plynu (za ty tři? roky). Stovky a stovky hodin v teplejch.

SW - Er9x od začátku, Open9x od začátku - nikdy jsem se nesetkal s ničím co by mi bránilo létat nebo ohrozilo bezpečnost letu. A že to používám opravdu sadomaso. Stovky a stovky hodin.

FrSky - několik let - závady typu ukroucená anténa nepočítám. Setkal jsem se párkrát s vadným přijímačem, ale mám deformovaný pohled, ke mě se dostanou většinou jen podělané věci, abych vyzkoušel jestli "ti to taky dělá" :) U nových přijímačů nutno bezpodmínečně dělat range test. Stejně jako u jiných značek. Nikdy mi za letu nezamrznul, neusnul, nepřestal fungovat. Což se třeba o DSM rádiích a Rx rozhodně říct nedá. Stovky hodin.

Taranis - létám několik měsíců, vždy když je u mě na "návštěvě", občas se jich sejde několik. Já osobně jsem se setkal jen nedávno se zamáčknutými spínači na pravé straně (což jsem taky nahlásil). Desítky hodin.

Jak si to kdo přebere (jak tu byla stížnost, že nikdo neřekne zkušenosti z reálu) každého věc, jedna vlaštovka jaro nedělá, na někoho ta vadná rádia vyjít musí :) A ta jsou u každé značky :)

#1367 Příspěvek od mkdaw »

Arcicorsa píše:Já vím :roll: . Jen mě fascinují lidé co od stolu hodnotí něco co viděli jen na obrázku a nikdy to neměli v ruce.. Já taky spousu věcí kritizuji ale vždy jen to co jsem si osahal a vyzkoušel, nikdy ne to co jsem v ruce neměl a netestoval :wink: ..

Ne že bych se do toho montoval ale naprosto souhlasím.Jelikož jsem i muzikant a muzikou si i přivydělávám setkávám se s rádoby machrama kteří hodnotí jen z názoru jiného rádoby machra co to viděl na obrázku a ví o tom vlastně ho... :lol: .Než ohodnotím kytaru,mikrofon nebo ve studiu to či ono řádně si na to zahraju a poslechnu jak to funguje..Zbytek prověří i čas.A buď mi to sedí a nebo ne.Tak,že jsem novým majitel Taranise.Řádně jsem si ho omákl.Programace jednoduchá a co si vzpomenete udělat to tam je a dosah? Tam kde letadlo už nevidím.Tak že za ty peníze paráda. 8)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1368 Příspěvek od RCStudio »

Cau mam sehnat ty spinace po strane jako origo dil? Co rikas na ten anteni kit?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#1369 Příspěvek od Arcicorsa »

Ahoj, kvůli mě to není třeba, často objednávám elektronické součástky tak vím kde shánět ale myslím že to nebude časem jen můj problém a spoustě uživatelů by to mohlo pomoci a vlastně když je budeš mít tak si je koupím protože mi to ulehčí vytipování těch správných a pokud mohu doporučit tak sehnat od výrobce Omron, dělají do průmyslu, nic lepšího není a myslím že už tam budou na věky (odkaz kde se dají sehnat ti mohu poskytnout jen musíš vybrat správný tip, já to neměl rozebrané tak vím jen přibližně co tam je).. Na anténní kit jsem koukal, je hezký ale pro mě to není, sundavací anténu neužiji a abych byl upřímný tak neholduji konektorům (dříve když jsem byl radioamatér tak jsme se snažili naopak konektorrů zbavovat).. Jediné co bych uvítal je origo anténka s kablíkem kde bude na konci konektor a k tomu protikus na DPS, tam je totiž místo kde se musí hodně VF signálu ztratit a konektor by tam naopak prospěl..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
macil

#1370 Příspěvek od macil »

Daju sa k Taranisu dokúpiť nástavce na kniple? Z FC-16 som zvyknutý na poriadne kyje. :)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 803X41.jpg
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#1371 Příspěvek od Arcicorsa »

Originální nástavce co jsou k rádiu mají závit M3 takže jakékoliv jiné co mají stejný závit tam půjdou našroubovat.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1372 Příspěvek od RCStudio »

Ted jsem si uvedomil ze ty spinace nejsou na vlastni desce ale primo na zakladce tzn dilem budou ty hmatniky pouze
Jan Janekx Urbanek
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#1373 Příspěvek od Arcicorsa »

Jj je to jak píšeš, spínače jsou naletované na hlavní desce ale jsou to klasické mikrospínače 6x6mm jen je třeba změřit délku ovládací tyčky, to z fotky nepoznám..
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1374 Příspěvek od RCStudio »

Mam tu desku zmerim to zitra
Jan Janekx Urbanek
vlasto

#1375 Příspěvek od vlasto »

Slubil som graf RSSI-ALT tak tu je, pri maximalnej vyske bola spojnica vetrona a vysielaca cca 45 stupnov so zemou , takze podla pytagora cca 450m vzdialenost Tx-Rx. Obe anteny su len pohodene v trupe smerom dozadu a prilepene paskou cca 2cm od seba. Prijimac D8R-II plus.
ImageUploadedByTapatalk1402034069.873938.jpg
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#1376 Příspěvek od mirek100 »

Přikládám svůj záznam RSSI+Alt. Max. výška kolem 250 metrů, nenižší RSSI 43, průměr 60. Jednu anténu mám v trupu rovnoběžně s osou trupu, druhou vystrčenou ven kolmo nahoru. Hodnoty RSSI pod 50 jsem pozoroval, když model letěl ode mě nebo ke mě (žádná z antén nebyla paralelně s tou na vysílači), např. při točení v kruhu, ale ne vždycky.
Přílohy
Log.jpg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1377 Příspěvek od jyrry »

Aby to nezapadlo... opakuji otázku z čtv 05. čer, 2014 13:01
mirek100 čtv 05. čer, 2014 7:37 píše:... Podle mých zkušeností je lepší, než software v jiných vysílačích. ...

Jen pro zajímavost, se kterými jinými softy máš hlubší zkušenost?
jyrry.webnode.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1378 Příspěvek od lubo1 »

jyrry píše:Aby to nezapadlo... opakuji otázku z čtv 05. čer, 2014 13:01

Jen pro zajímavost, se kterými jinými softy máš hlubší zkušenost?

Môžem odpovedať ja .... Graupner, Hitec, Futaba, MPX, Opentx.....
Tento sw je hoooodne podobný MPXu. Soft si skladaš sám, podľa potreby a schopností.
Navyše máš telemetriu. Telemetriu môžeš zabudovať do programu a odkazovať sa na ňu. Oproti MPXu máš možnosť využívať veľmi velké množstvo logických, podmienených spínačov a ich kombinácie. Máš zabudovaný hlasový výstup.....
Všetko, okrem telemetrie a hlasu si môžeš skúsiť v SW Companion - len je treba v programe nastaviť správny typ rádia....
No a to všetko za vcelku rozumnú cenu.
Nevýhoda? - tak ako uMPXu - dostaneš "prázdny" štvorkanál a musíš tvoriť a premýšľať. No a neobšľahneš nič, pretože každý si to môže tvoriť po svojom a neaký uni návod nebude. Návod ti môže pomôcť s tvorbou funkcii, ale nie s nastavením modelu....
No a iste si spomenieš na tie diskusie, keď prišlo na trh Evo......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#1379 Příspěvek od mirek100 »

jyrry píše:Jen pro zajímavost, se kterými jinými softy máš hlubší zkušenost?

První 2,4GHz byla Walkera 2801 PRO s vrtulníkem HM-83. Nastavení vrtulníku v pohodě, jednoduché, funkční, pro moje účely dostatečné. Vrtulník jsem prodal vč. rádia.
S novým vrtulníkem jsem řešil i nové rádio. Měl jsem doma asi týden půjčenou Futabu s velikým barevným dotykovým displejem, bohužel už nevím typ. Nastavit se tam dalo pro vrtulník všechno, co jsem potřeboval. Jen mi to rádio přišlo těžké, displej venku špatně čitelný. Nakonec jsem koupil Spektrum DX8. Vrtulník jsem si nastavil, telemetrii jsem sice měl, ale nepoužil. Lehký, přehledný vysílač, žádný problém. Když jsem si ale pořídil větroně, začalo mě rádio omezovat. Stáhnul jsem sice aktualizaci FW, která rádio rozšířila o modul větroně (doposud jen Heli a Akro). Větroň jsem si potom dokázal nastavit, všechno fungovalo, ale když jsem zjistil, že firmware DX8 nebude podporovat vario, jen výšku z barometrického čidla varia (vario podporuje až DX9), tak jsem všechno prodal a pořídil Taranise, který zvládne mnohem víc, než vůbec kdy dokážu využít.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1380 Příspěvek od jyrry »

OK, dík.
.....
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“