T-REX 150
Re: T-REX 150
Nahříváte ty zalepené šrouby pájkou? Kolem 200° povolí každý Loctite.
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control
Kolik máte zisk ocasního gyra? Já se dostal na 100%, ale tak nějak nevím. Ocas se sice docela zlepšil, ale nevím jak se tyhle motůrkové ocásky chovají při přegyrování.
Konečně to zvládlo couvané lopasy a boční duhy, ale ktyž se snažím, tak to utrhnu. (to ale u takovéhleho prcka asi bude vždycky)
Konečně to zvládlo couvané lopasy a boční duhy, ale ktyž se snažím, tak to utrhnu. (to ale u takovéhleho prcka asi bude vždycky)
REX 250, 500; KASAMA Srimok; LOGO 690, 700; JR Forza 700, Gaui X3, X7; VBar Control
Zdravím,
chci si pořídit microvrtulník pro nacvičování akrobacií.Chci se zeptat jaký vrtulník byste doporučili, vlastním dx8 a akorát mám zkušenosti se solem 100 3D (né moc dobré).
Tak se ptám co by jste doporučili zda t-rex 150 nebo nějakého blade (130x,mcpx)
chci si pořídit microvrtulník pro nacvičování akrobacií.Chci se zeptat jaký vrtulník byste doporučili, vlastním dx8 a akorát mám zkušenosti se solem 100 3D (né moc dobré).
- xxkarlosxx
Jde o to jak pokročilý by měl být ten nácvik.Pro začínající nácvik není trex 150 úplně vhodný,protože má dost výkonu a při nepozornosti je hned dole. Nejlepší pro nácvik dle mé zkušenosti s mini vrtulníky je walkera mini cp. Já tomu říkám,že to je takový hodný blbec a hodně chyb dokáže ustát. Není tak svižný a je obrovsky stabilní i v couvání pozadu a reverzu. Já ho mám se střídavým motorem a ten stačí i na pokročilejší akrobacii. Jedinej problém je výrobce. Walkera vše dělá tak,aby se vždy rozbil díl,který se musí měnit jako celek,což je dost nákladný. Dá se s tím lítat i venku při menším větru. Ostatní výrobce jsem také zkoušel a vždy se rád vrátil k mini cp. Ale to je jediný vrtulník od tohoto výrobce co se dá,zbytek je strašně nekvalitní a projevuje se to na letových vlastnostech a neustálých opravách.
Jenže ty máš ovladač na jiné výrobce jak vidím...O Blade nano cpx,130 X se dočteš tady na foru... Každý vrtulník má své mouchy,jde jen o to jak se s tím popereš a co ti bude vadit nejméně. V každém případě Trex 150 je hodně slušný kousek při porovnání s ostatnímy a pokud člověk není úplný začátečník, určitě doporučuji.
Jenže ty máš ovladač na jiné výrobce jak vidím...O Blade nano cpx,130 X se dočteš tady na foru... Každý vrtulník má své mouchy,jde jen o to jak se s tím popereš a co ti bude vadit nejméně. V každém případě Trex 150 je hodně slušný kousek při porovnání s ostatnímy a pokud člověk není úplný začátečník, určitě doporučuji.
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
děkuji za odpověď,
nejsem úplně začátečník létám s 450sport přestavenou na dfc a 600esp(zatím jsem si netroufl s 600 na akrobacie ) jinak s 450 jsme si kdysi troufl ještě s pádlovou hlavou překlopit a pak jsme udělal chybu (motor a serva nevydržely ten nápor při agresivnější akrobacii a spadl jako šutr-proto jsem pak investoval a koupil silnější motor a align serva.
Jinak bych právě radši rexa nebo blade pač se mi nechce mít na modely víc vysílaček.
nejsem úplně začátečník létám s 450sport přestavenou na dfc a 600esp(zatím jsem si netroufl s 600 na akrobacie ) jinak s 450 jsme si kdysi troufl ještě s pádlovou hlavou překlopit a pak jsme udělal chybu (motor a serva nevydržely ten nápor při agresivnější akrobacii a spadl jako šutr-proto jsem pak investoval a koupil silnější motor a align serva.
Jinak bych právě radši rexa nebo blade pač se mi nechce mít na modely víc vysílaček.
- vylizplech
Tak za mně bych doporučoval Blade 130X, určitě bude chtít ze začátku nějaké investice, kovové ozubené kolo kardanu a možná i lepší servo na ocas, popřípadě spin motor pro větší výkon, ale letový projev to má ze všech mikro vrtulníků nejlepší.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
kira44 píše:Zdravím,
Bejt tebou tak bych se rozhodoval mezi Blade mcpx BL nebo rex 150
U rexe se dá nastavit jednotka jen ještě nejsou všechny náhradní díly
A blejd litá z krabice jen občas zakmitá ocas
Díly na Rexe jsou všechny. Jen sem tam nějaké dojdou 
- xxkarlosxx
130 X jsem chtěl také,ale je to jiná velikost než Trex 150 a proto to nemůžeš až tolik srovnávat. Potom jde také o finance. Trex 150 je připravený a není třeba nějaké úpravy jako výměna motoru atd.. sám jsem si výkon trochu přiškrtil. Co jsem četl o 130 X,tam se musí ještě dost investovat a ohlasy dost lidí mě odradily. Serva a četnost výměn,zadní pohon vrtule atd...Vrtulník to je určitě super,ale pro mě už tyto značku domů nesmí( Blade,Walkera atd..). Rex je Rex a hlavně všechny díly jsou dostupné u nás a mám je hned za humny u Bena
.
no nic asi půjdu do blade
Tak mi dnes přišel, ale jsem trošku naštvaný. Asi trochu moje blbost, že jsem to nedohledal, ale napíšu to sem pro ostatní zájemce. Dříve jsem měl MCPX a myslel jsem si, že u tohoto bude taky stačit jen vysílačka, mám DX6i. Jenže tady ještě potřebuju dokoupit ten přijímač
Klasický 6-ti kánalový přijímač asi použít nejde, co? Ten satelit za více než litr se mi teda kupovat nechce. No ale asi budu muset
Klasický 6-ti kánalový přijímač asi použít nejde, co? Ten satelit za více než litr se mi teda kupovat nechce. No ale asi budu muset
- vylizplech
Ahoj, musíš použít satelit, na klasický přijímač Ti to nebude fungovat. Nevím jestli by to šlo na nějaký levný klon satelitu DSM, ale nemám to odzkoušeno a lepší asi bude si připlatit za originál satelit od spektrum.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
- xxkarlosxx
Na Hellipalu už prodávají ocelové ozubené kolečka do serv. Já už jsem měnil po pádu,tak možná vyzkouším,horší je že když vydrží servo,co odejde jiného...
Ja to na helipadu nejak nenasel jenom plasty..
A mam jeden zavaznejsi dotaz
Jak nabijite baterky?
Existuje nejaka redukce na normalni Lipol nabijecku?
A mam jeden zavaznejsi dotaz
Dx6 2014/T-rex 150 DFC/HK450 DFC 6S/Protos 500 FBL/Goblin 700
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové, všiml jsem si že někteří z vás mají Blade130 a Rexe150. Mohl bych se zeptat na rozdíl ve vzduchu? Nejde mi o technickou stránku, vím čím se liší, ale jde mi o letový projev, který z nich se chová víc jak dospělá heli, atd... Díky moc za info.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6