Monitor pro FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Boscam RX-LCD5802

#91 Příspěvek od gardenroute »

Nevím, zda-li ho tu již někdo neprezentoval, ale asi dnes vychází v součtu vlastností, parametrů, ceny a zkušeností lidí hodně dobře tento FPV monitor Boscam RX-LCD5802, výhody:

- jeden z nejlepších obrazů v testech, jas 450cd/m2, rozlišení 800x480
- žádný "blue screen"
- diverzitní Rx 5.8 GHz (zvládá 4 FPV pásma, A, B, C, D), s automatickým laděním (vyhledáním)
- zabudovaná LiPo baterie

Sám monitor nepoužívám, létám s brýlemi, ale tento jsem již pár lidem doporučil, a myslím, že jsou spokojeni, uvažuji o něm jako pomocném monitoru pro další lidi kolem pro koordinaci např. při natáčení videa.

Obrázek
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 17.06.2014 17:54, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jendabek

Re: Monitor pro FPV

#92 Příspěvek od jendabek »

No hezký, ale zapomněl jsi vyjmenovat i nevýhody, třeba: 120€
gardenroute

#93 Příspěvek od gardenroute »

jendabek píše:No hezký, ale zapomněl jsi vyjmenovat i nevýhody, třeba: 120€
Asi neumíš číst, napsal jsem "...vychází v součtu vlastností, parametrů, ceny a zkušeností lidí hodně dobře...". A za tím si stojím, diverzitní FPV monitor za 160 USD není žádná katastrofa, zvláště když je velmi kvalitní... Neviděl bych to jako žádnou nevýhodu, když se za 5.000 se podobný (bez baterie) prodává u nás, žádný levnější konkurenceschopný jsem dosud neviděl :wink:
jendabek

#94 Příspěvek od jendabek »

Jo, promiň, asi bude výhodný pokud někdo potřebuje monitor přesně stejných parametrů.
U nás jsou každopádně všechny monitory strašně předražené...
gardenroute

#95 Příspěvek od gardenroute »

Těžko říci, když se vezme, že k tomu musíš přihodit DPH, clo, a místní záruku-servis, tak to o mnoho hůře od lokálních prodejců nevychází (ale jsou dražší, nevím zda-li zásadně předražené, neznám jejich kvalitu). Ale dá se pořád ušetřit.

"...monitor přesně stejných parametrů..." - tento monitor není nijak výjimečný, pokud pominu jeho diverzitu (což se u FPV rozhodně vyplatí) a z testů velmi výborný a jasný obraz i na prudkém slunci.

A malá nevýhoda tu samozřejmě je, tj. poměrně malá sluneční clona, která se ovšem dá nahradit jinou. Pro dokonalost mu již jen chybí DVR.
Marek_Km

#96 Příspěvek od Marek_Km »

@jendabek: To jsou, já i jiní jsme za podobný dali 5 litrů. Rozmýšlel jsem se, jestli to vzít tady a za daleko dráž a s lepší a levnější možností případné reklamace, nebo naopak. Mám starší, kde se musí nastavit kanál přepínači (nechal jsem ten z výroby, protože je na kanálu v "bezproblémovém" pásmu), nemám interní aku (používám vyřazené 3s 2,2 Ah a žere to nula nula nic), bluescreen potvrzuju, že neexistuje, bez signálu jen zrnění. Zatím jsem dokonce zůstal u setových pendreků, i když časem možná ze zvědavosti hodím na jednu pozici směrovou anténu. Mimochodem v klasickém starém FPV se vysílá v poměru 4:3, takže kdo nemá rád jako já roztáhnutý obraz, tak si to do něj přepne a tím se mu zobrazená plocha ještě zmenší, takže ten 7" je takto dost na hraně. Neumím si představit menší, třeba těch 5". Jinak jak psal Petr o spokojenosti, i já jsem s ním maximálně spokojený. Nevím, kdybych jej bral dnes, jestli bych jej bral tady. Kromě řešení té případné záruky hrozí zadržení celníky a v tom případě už se ta cenová výhoda vzít to jinde ještě víc snižuje. Samozřejmě existuje možnost vzít levný 7" s podobnými parametry a vzít VTx s diverzitou, ale tohle je jaksi pohromadě že? :wink:
Zas byl někdo rychlejší :lol:
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Eduard »

to jendabek - diky za info, jdu taky do toho. Na eco googles to musí stačit. Na něco jiného stejně "nemám ekonomiku a priority".
Dík E.
jendabek

#98 Příspěvek od jendabek »

Na Eco Goggles a podobná řešení je ideální ... úspěšně ozkoušeno :-)
Tady jde docela vidět, že je to opravdu 800x480
http://fpvlab.com/forums/showthread.php ... post353774
cuki
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od cuki »

Pocujte, zhanam pre svoju potrebu 10" monitor na FPV, sirokouhly 16:9.
mate nejake tipy?

celkom sa mi pozdavaju taketo TV: Mistral MI-TV1011 alebo Lenco TFT-1026

len neviem ako to je u nich s tou bluescreen. poradí niekto? vdaka
- PARK fly - F3J/B/F/K -
gardenroute

#100 Příspěvek od gardenroute »

cuki píše:Pocujte, zhanam pre svoju potrebu 10" monitor na FPV, sirokouhly 16:9.
mate nejake tipy?... len neviem ako to je u nich s tou bluescreen. poradí niekto? vdaka
Holý monitor, nebo s vestavěným FPV Rx ?
cuki
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od cuki »

iba monitor s av vstupom
- PARK fly - F3J/B/F/K -
kulhyc31

#102 Příspěvek od kulhyc31 »

Ahoj. Chci se optat, zda by se dal iPad nějak předělat na FPV monitor? Napadlo mě nějak předělat USB kabel a zapojit ho přímo do video přijímače (https://www.youtube.com/watch?v=dOoRsi6pGg4). Moc totiž nechápu, na co bych měl pořizovat nesmyslně drahé monitory, které jsou skoro na nic.. Raději stejnou částku zainvestuji do vylepšení iPadu/iPhone..

Děkuji za odpovědi
JosefSvejk

#103 Příspěvek od JosefSvejk »

Videopřijímač má na výstupu kompozitní videosignál (analogový). Pokud má ten tvůj ipod takový vstup, tak nemusíš kupovat ten nesmyslně drahý monitor. Dost o tom ale pochybuji :? .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
kulhyc31

#104 Příspěvek od kulhyc31 »

Já vím že to ipPad neumí, to neumí žádný tablet nebo telefon (teď myslím jakýkoliv Video-IN) - Mám totiž DJI Lightbridge který to posílá přes USB, ale mám to na velkém copteru a nechce se mi to pořád předělávat. Potřeboval bych nějaký "převodník" (co možná nejlevější), který bych zapojil mezi iPad a Video přijímač který by se o to postaral (samozřejmostí je i nějaká aplikace). Podpora Apple mi napsala že se tím už nějaká skupina lidí zaobírá, ale nemůžu to nikde dohledat a proto se ptám buďto na nějaké řešení, nebo na nějaká fóra kde se tohle už řeší.

A abych to úplně upřesnil, nechápu proč jsou ty monitory tak drahý.
příklad:
9" monitor, AV-IN 840x640 12V, cena 2000-7000
15" monitor, AV-IN/HDMI 1280x860 230V, cena 1200.. (Z trafa jde do monitoru stejně nějakých 15V)
JosefSvejk

#105 Příspěvek od JosefSvejk »

Převodníky z video kompozit na USB pro PC existují. Nevím, jak je to se SW pro ipady k nim. Převod (digitalizace, komprese) ale potřebuje určitý výpočetní výkon, dochází při něm ke zpoždění, což může vadit. Taky spolehlivost celého systému může být menší (spadne např OS). Proto se spíš používají tyto "jednoúčelové" monitory. A jejich cena je vyšší asi proto, že se jich neprodává tolik. Taky se dá použít VGA monitor a převodník AV - VGA. Ale to už je taky dost "kostrbaté".
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“