Neblahý príbeh mojho EasyStara II

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Maxo

Re: Neblahý príbeh mojho EasyStara II

#16 Příspěvek od Maxo »

Všetkým Vám ďkaujuem za odpovede a príspevky - aj za tie kritické - som si vedomý, že som urobil chybu. Hold, po mesiaci a pol čakania som chcel využiť víkend a vyskúšať to, hoci len krátky let. Ale stalo sa to soudným.

Chcel by som sa tam ísť pozrieť dnes večer, len keby nepršalo... Ozaj, aká je pravdepodobnosť, žeby palubná elektronika vydržala aj takýto dážď? Ináč, včera pri tom hľadaní som mal stále zapnuté rádio, ale nič som nepočul, takže buď je niekde oveľa ďalej alebo sa pri páde odpojil akumulátor.

Ináč, ten pipák - presne ten som si chcel kúpiť, z Hobbykingu, lenže zrovna vtedy, keď som všetko objednával, tak ho nemali na sklade. Mohol som si naňho počkať... Teraz si ho rozhodne kúpim, po tejto skúsenosti.

Woita: Presne ten istý nápad s kamerkou a nejakým lietadlom napadol aj mňa - lenže bohužiaľ, nikoho takého nepoznám - som v tejto brandži nový a aj začať som povodne chcel sám, lenže teraz vidím, že je asi lepšie, keď to najprv človeku niekto ukáže :) Ináč ja by som asi skor potreboval poradiť so stavbou - či je všetko primontované tak ako má.

Uvidím, čo sa bude dať robiť, tento týždeň po ňom budem intenzívne pátrať, už so ms ana to psychicky pripravil. Už chápem, aké ťažké je nájsť spadnutý boeing uprostred oceána.
EasyStar II
Woita
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Woita »

Co je to za pole? Co tam roste? Tráva? Nedalo by se tam jet na horském kole?
Nebo není poblíž jezdecký klub kde se jezdí na koních? Kdyby se tam projel jezdec na koni, tak by to našel za chvíli. Jednak je docela rychlá a jednak (hlavně) kouká z výšky. To je velký rozdíl.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dejfak »

Chce to vyrazit co nejdřív.
Teď vše roste hrozně rychle a do pár dní to éro zaroste a pak ho nenajdeš ani koptérou.
Jinak kamarád našel po necelém roce ulétlou Betu1400, baterky totál, ale po vložení nových vše fungovalo.
Byla na stromě, a to přes ní prošel i sníh :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Maxo

#19 Příspěvek od Maxo »

No ja sa do plodín a rastlín nevyznám, ale myslím, že tam snáď rastie nejaké obilie alebo čo - ta tráva je dosť vysoká, miestami je človeku po pás, takže viditeľnosť nulová. Keby to bolo v zime, bolo by to krásne vidieť, lebo je to dokonalá rovina. O koňoch tam neviem, jedine z Velkej Chuchle :D Ešte som rozmýšľal, že južne od toho poľa je kopček - možno keby som to z neho prezrel s nejakým ďalekohľadom, niečo by som možno uvidel...

Ináč, minule som tam videl nejakých modelárov, aj včera keď som tam šiel, tak som videl letieť nejaký model vo vzduchu, takže tam určite chodí viacero ľudí. Tak možno po roku sa nájde, podobne ako tá Beta :)
EasyStar II
Pajik_CZ

#20 Příspěvek od Pajik_CZ »

jestli je v obili, tak ho najdes az projde kombajnem...
zase jen na zemi...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Dejfak »

Když ještě nebylo FPV, tak kluci to hledali tak, že vyrazili do pole se štaflema. Vypadalo to srandovně. Člověk uprostře pole na štaflích :-)
Jestli je to do pasu, tak kolem toho můžeš jít 2m a neuvidíš to.
Taky bacha na zemědělce, velice nadávají když se jim v tom někdo prochází.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Woita
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Woita »

Takto vznikají známé kruhy v obilí (nebo jiné záhadné obrazce).
odkudkam
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od odkudkam »

Zdravím,ten příběh mě hned nakopl,EASYSTAR znám znám a hledat ho v poli to taky.
Již si přesně nepamatuji z jakého důvodu jsem easystara 1(no byl přemotorovanej a moc vyztuženej a s křidélky a aa a)zaparkoval do řepky,no byla již na sečení krásně zaschlá a ty kombajny za zády,běhal jsem 200 metrů tam 200 metrů zpátky,křížem krážem,ale milé éro nikde a čas a kombajny na krku.
Když jsem zjistil kolik je hodin,chopila se mne panika,za necelou hoďku odjezd na noční do práce,no sáhl jsem do sklepa a vytahl lahvinku a šel s prosíkem ke kombajnu.
Ráno když jsem se vrátil,našel jsem éro u plotu,chybělo jedno křídlo,to jsem záhy nalezl roztáhlé v podobě bublinek na 300 metrech.
Tak zdar pátrání.
RS955i

#24 Příspěvek od RS955i »

No hľadanie nie je jednoduche.Vlani v auguste som stratil Bixlera . Lietal som na svojom obľúbenom pľaci za dedinou na kopceku .Presnejšie povedané sedel som v tieni kosateho orecha na úpätí kopca a lietal nad kopcom. Ked sa zacal dvíhať vietor nasadil som na pristátie.Proti vetru dole kopcom to v polmetrovej vyske preletelo celý kopec bez straty rychlosti netrúfol som si pristáť.Otocka a že zaletim ďalej za kopec aby mi to vyšlo pristáť pred plotom záhrad... Lenže ups za kopcom ma to nejak sfuklo a neupačkoval som to.Ked som ho stratil z dohladu stiahol som plyn a šiel som si na druhú stranu kopca pre model.Žiaden stres už sa mi to predtým párkrát stalo. .No teraz vyjdem na vrchol kopca výhľad na vsetky strany ale model nikde.Prehľadal som si tých pár kríkov na ktoré s kopca nebolo vidieť.A nič! Na polickach zrelo obilie zemiaky a pod.Nechcel som veriť že by som nezazrel vyrazne cervenoneonovy chvost ľahkého bublinkoveho lietadla keby bolo v obilí.
Vracajúc sa domov som stretol suseda gazdu čo pasol pár oveciek .A že čo sa po kopci špacirujem z rádiom na pupku .Tak som sa priznal čo sa mi stalo.
Asi po dvoch týždňoch som išiel na moto po ceste pod kopcom a vidím kosiť kombajn a šiel ku ceste.Tak zastanem dám dole prilbu a kričím na kombajnistu "dobrý deň!" /že mu poviem nech sa pozerá či tam niekde nenájde model/.Ale ma nenechal dohovoriť a kričí že nič nenašiel že mu ten môj sused večer v krčme povedal že sa hľadá lietadlo. No výhoda malej dediny!
Tak som už ani nedufal až mi mesiac od straty zabuchal na dvere dalsi sused že našiel moje lietadlo ked vyoraval zemiaky!!!!
Lietadlo poškodené /oprava/ NEPOSKODENE v trupe trochu blata .
Ked som vysušil mokrý primac a regulator a vymenil mŕtvu baterku všetko teda až jedno servo kridelka fungovalo.Na nom sa pretrhol jeden vodič v mieste predĺženia servokabla.To bol vlastne dôvod prečo som to neupačkoval a padol.
A este jedna zvláštna vec farba na chvoste bola úplne od slnka vyblednutá.Keby som celú túto storry nezažil neverím že to ero bolo na zemiačnisku ktoré bolo skopca prehľadne ako na dlani.
Prajem pri hľadaní aspoň toľko šťastia ako som mal ja.
Peter
Edmond

#25 Příspěvek od Edmond »

Maxo ja som začínal s modelom Phoenix 2000 (vrtuľa vpredu). Keď som tento model prvýkrát hodil, krásne vystúpal do výšky aj pri polovičnom výkone motora a aj pri pomerne slabom hode. Ale postupom času som chcel ešte nejaký menší model (aby sa zmestil do zadného kufra auta), tak som si kúpil Easy Star II kit. Doňho som osadil doporučovaný Fox motor C2213/20, regulátor 35A a serva GO 13MG od pelikána. Model som vyvážil a poďho lietať.
Prvý pokus - po hodení (s plnými otáčkami) lietadlo išlo k zemi ako kameň. Tesne nad zemou som prudko pritiahol výškovku (až som koncom trupu jemne škrtol o zem) a model vyletel prudko hore. Povedal som si, asi som Easyho slabo hodil. Avšak druhý pokus nedopadol o nič lepšie. Pomaly som začal ľutovať že som si Easyho kúpil.

Sranda však bola, že pri vystúpani do výšky už lietal celkom fajn. Ani som nepotreboval model nejako extra trimovať.

Nakoniec som si uvedomil, že tento motor (na rozdiel od Phoenixu 2000) je tlačný a je pomerne dosť vyosený smerom hore, takže po hodení lietadla sa model snaží letieť v osi motora - tj. dole. Takže som to poriešil tak, že pri vzlete prepnem na mojej vysielačke (T9X) naprogramovaný prepínač, ktorým ovládam zdvih výškovky (oproti kľudovej polohe) cca o 2mm nahor.

Pri vzlete zapnem prepínač výškovky, zapnem motor, hodím model a vystúpam do cca 10m. Vtedy prepnem prepínač výškovky do kľudovej polohy a už lietam normálne.
kozlik327

#26 Příspěvek od kozlik327 »

včera večer jsem vyzkoušel funkci toho pípáku z Hk na EPP Boom od MS Composit. Létám na polní cestě mezi obilím,výška cca 80cm. Éro jsem kolmo strčil do obilí a pomalu odcházel.Přestože ten pípák je docela hlasitý síla tónu se každým metrem zeslabovala.Po nějakých 30 krocích již byla na hranici slyšitelnosti a ještě asi 10 kroků a konec! Nebylo sice absolutní ticho,přece jen nějaký hluk z vesnice a projíždějících aut po blízké silnici dělá své,nicméně,pokud by mi ten model někam zapadl do obilí ,tak by asi byl problém.Navíc je to nerovný, nepřehledný terén v blízkosti nádraží.Pokud by model přistál na stromě ,nebo někde na trávě určitě by pípák pomohl,ale jakmile zapadne v obilí ,tak je třeba bystrého sluchu a hlavně štěstí při hledání!
Woita
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Woita »

To jo, tlumicí účinky třeba obilí se nesmí podcenit. Na rovné ploše to musí být slyšet stovky metrů, v obilí věřím i těm 30 metrům. Ale i tak při hledání je to výborný pomocník, protože v 80 cm obilí bys mohl jít těsně vedle schovaného modelu a neviděl bys ho. Taktoi když si hledanou oblast projdeš pěšinkami 20m od sebe vzdálenými, nemůžeš ho minout.
mara_fxdc

#28 Příspěvek od mara_fxdc »

Ahoj, ten terén tam znám, jezdím tam na kole, lítat chodím o kousek stranou. Problém je, že teď je to pole zarostlé a najít model v takovém terénu je pouze o náhodě. Bude-li počasí, zkusil bych udělat pár průletů s kamerou, třeba by tam bylo něco vidět. Lítání nevzdávej, je to sice časově i finančně náročný a často i psychicky :lol: , ale stojí to za to!
Maxo

#29 Příspěvek od Maxo »

Ahojte,

Tak nový update - včera ma tu oslovil jeden z Vás (mclei) a ponúkol sa, že to tam skúsi prezrieť s kamerou. Tak sme tam šli dnes ráno skúsiť šťastie. Quadrokopterka to s kamerou pekne prešla, no prvú baterku sme vyšťavili bez úspechu. Ostala nám ešte jedna, tak sme skúsili ísť severnejšie, z druhej strany toho poľa. A tam sme toho EasyStara našli :D Len si tam tak spokojne ležal v tej tráve :D Zo vzduchu to bolo krásne vidieť - biely križik uprostred trávy - avšak keď som sa potom za ním do toho poľa vydal, tak fakt by som ho nezbadal ani na 1,5metra. Touto cestou sa chcem ešte raz poďakovať Michalovi za spoluprácu, bez jeho pomoci by to lietadlo najskor asi zožrali kombajny.. alebo slimaky :D

Potom tu snáď Michal pripne foto v akom stave sme ho našli :D
EasyStar II
Pajik_CZ

#30 Příspěvek od Pajik_CZ »

gratuluju a budiž Ti to ponaučením :)
zase jen na zemi...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“