Letadlo pro mírně pokročilého

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: Letadlo pro mírně pokročilého

#61 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Belanka dle mého názoru tě bude nudit, ale každej jsme jinej a co člověk to názor.
Jardátor

#62 Příspěvek od Jardátor »

Přesně tak,každého baví něco jiného,ale nikdy mě nenudila.Dá se s ní krásně "kochat",bez větších problémů zvládá základní akrobacii,dá se použít jako vlečná pro menší větroně.Je to velmi univerzální éro pro úplného začátečníka i pro mírně pokročilého.Je dostatečně velká,ve vzduchu dobře "čitelná",zkrátka český Fun Cub.Jak tak o ní píšu začínám uvažovat,že si ji snad opět pořídím! :)
Vlado C

#63 Příspěvek od Vlado C »

Kazda výhoda je zaroven zdrojom nevyhody a naopak. Prikl. Takze vacsia Extra je v istom smere stablinejsia ako Loop ale tie rozmery zase prinasaju nevyhody ako je zlozitejsia doprava, zlozitejsie nosenie cez vchodovu branu a vyssia cena celku aj jednotlivych komponentov. A to mozeme brat jeden parameter za druhym.

Podla mna su dolezite parametre cena, realne ocakavania na letove vlastnosti a esteticke ocakavania. Takze ja si myslim ze nastal cas konat a nespekulovat lebo letove dni utekaju :) Kup si Extru a s drvivou vacsinou jej parametrov budes spokojny. A hlavne namontuj sa do nejakej modelarskej partie na letisku podla moznosti s podobnymi zaujmami a si vyrieseny.
A kedze si pravdepodobne student tak uz treba hladat brigadu aby bolo na nove ero.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Jardátor

#64 Příspěvek od Jardátor »

Extra je menší než Loop,ale to je jedno. :D Tazatel je začátečník,jen on sám ví jak je zkušený pilot,hlavní rozhodnutí je na něm,jen jsem chtěl doporučit vhodnější éro pro začátečníka jak je Extra.Ta Bellanca je přece jen větší,stabilnější,lépe čitelnější jak Extra.Křídlo není napevno,shadno se vejde i do menšího auta.Měl jsem obě éra,můžu porovnávat.Domluvil jsem! :wink: :D :)
ryky

#65 Příspěvek od ryky »

Přeji hezký večer všem,jsem tady nováček,tak něco málo o mě.Začal jsem Kolibříkem,potom nějaká házedla,A trojky Junior,jedničky Dana,potom Saper 13,na drátech Bažant na MK 17 a potom předpotopní RC Mars 2 a větroně,jen směrovkou a potom nějaká Modela a už i výškovka..Asterix a nějaká vlastní konstrukce...někdy lítalo,jindy blbě.Potom jsem se na dlouho odmlčel,rodina a tak.Před pár lety mě do toho natáhl kamarád,no nestačil jsem zírat...stříďák,lipolky,láce dnešních RC souprav...a jsem zase v tom..Zatím Easy Glider,Fun Cub,ale bubliny,myslím není to pravé ořechové,já spíš balsu,nezadařilo se mi s Rainbowem EP 1600,dal jsem mu já blb,slabej regl,shořel a šel z padesáti na hubu,no trup až za odtokovku na šrot,křídlo až na pár žeber přežilo,ale nevzdal jsem to.Dnes je křídlo před potahem a trup má nový celý předek,Udělám ho hodnějšího..delší trup,větší vzepětí a bez křidýlek,takový hodný bzučení nad hlavou.Potom mám pod postelí ještě Bird of time a Taylor cub,asi na ně taky dojde...jinak děkuji,kdo četl a přeji mnoho zdaru...
Naposledy upravil(a) ryky dne ned 05.10.2014 9:04, celkem upraveno 2 x.
Vlado C

#66 Příspěvek od Vlado C »

Vela uspechov po navrate. :) Ja som sa vracal 2x. Takze pozor na ocakavania svojich pilotaznych schopnosti. Ak si sa nenaucil ako teeneger a hodne nevylietal tak sa to hodne zabude!!! Takze je vhodne nevynechat simulator. Ja som takto zbytocne v iluzii ze vsak viem lietat svojho casu rozbil zbytocne 2 eroplany..... :)
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
ryky

#67 Příspěvek od ryky »

Ahoj zdravim Vlada a všechny ostatní. Vlado máš asi pravdu že se toho z časem dost zapomene..dříve to byly jen pomalé stabilní větroně V2 a tak se zatím nebudu pouštět do nějakejch divočin.Já to chci stejně jenom rekreačně,spíš se přitom uklidnit z dnešního shonu.No Easy glider a Fun cuba uřídím.Potom lítám ještě z historikem Bantam Warring,ale toho by zvládnul i začátečník,koupil jsem ho na modelbazaru,měl jenom slabší stejnosměrák,bez převodu..tak dostal stříďáček a lipolku a lítá docela modelově na čtvrt plynu,nedělám z něj žádnou raketu,je to radost...Visení na vrtuli,akrobacie,asi nebude můj šálek kávy.Táhne mě to spíš k polomaketám,neobviklejším a něco si zase postavit...teď rekonstruuji Raibowa EP 1600,dělám ho hodnějšího na podvečer do klidu.Pošlu nějaký fotky či videjko,až budou ty nízký průlety co se mě moc líběj...Díky chlapy kdo četl a moc rád se na vás obrátím až si nebudu vědět rady...Aď to bzučí nad hlavou..
Naposledy upravil(a) ryky dne čtv 11.09.2014 9:00, celkem upraveno 1 x.
fajntomik

#68 Příspěvek od fajntomik »

Zdravím začínám s benzínovým pohonem a koupil jsem edge 540 rozpětí 198cm a chtěl bych se zeptat ohledně benzínových motoru a elektronice která je k tomu potřeba. Předepsaný motor je EVOE33GX ale nedočetl jsem se už co je k tomu ještě potřeba: které servo použít na plyn, jaké baterie na napájení serv a přijímače a také přijímač Spektrum minimálně 7kanal. Hodně otázek ale budu rad za každou radu
Vlado C

#69 Příspěvek od Vlado C »

ryky píše:Ahoj zdravim Vlada a všechny ostatní. Vlado máš asi pravdu že se toho z časem dost zapomene..dříve to byly jen pomalé stabylní větroně V2 a tak se zatím nebudu pouštět do nějakejch divočin.Já to chci stejně jenom rekreačně,spíš se přitom uklidnit z dnešního shonu.No Easi glider a Fun cuba uřídím.Potom lítám ještě z historikem Bantam Waring,ale toho by zvládnul i začátečník,koupil jsem ho na modelbazaru,měl jenom slabší stejnosměrák,bez převodu..tak dostal stříďáček a lipolku a lítá docela modelově na čtvrt plynu,nedělám z něj žádnou raketu,je to radost...Visení na vrtuli,akrobacie,asi nebude můj šálek kávy.Táhne mě to spíš k polomaketám,neobviklejším a něco si zase postavit...teď rekonstruuji Raibowa,dělám ho hodnějšího na podvečer do klidu.Pošlu nějaký fotky či videjko,až budou ty nízký průlety co se mě moc líběj...Díky chlapy kdo četl a moc rád se na vás obrátím až si nebudu vědět rady...Aď to bzučí nad hlavou..

Mne sa nekonecne osvedcil simulator a doskace. Taky Zoom a pod ti umozni lacno ziskat pilotaznu istotu aj ked nemas zamer intenzivne lietat 3D. Tych roznych polomakiet je skoda a stejne prevadzkujes viacej eroplanov. BEz doskacov mas velmi pravdepodobne cca 3 krat vacsiu spotrebu polomakiet. Dalsim riesenim je samokridlo TORO a pod. je to v podstate lacne "neznicitelne ero na bejkarny". To musis poskakat aby sa znicilo. U mna zohralo rozhodujucu ulohu pri come back-u :) Je to netradicne riesenie ale funkcne. A ked mas moznost v zime do haly to je k nezaplateniu.
Takze porozmyslaj. :)
Vlado C

#70 Příspěvek od Vlado C »

fajntomik píše:Zdravím začínám s benzínovým pohonem a koupil jsem edge 540 rozpětí 198cm a chtěl bych se zeptat ohledně benzínových motoru a elektronice která je k tomu potřeba. Předepsaný motor je EVOE33GX ale nedočetl jsem se už co je k tomu ještě potřeba: které servo použít na plyn, jaké baterie na napájení serv a přijímače a také přijímač Spektrum minimálně 7kanal. Hodně otázek ale budu rad za každou radu

Clovece nestastny ak si skutocne mierne pokrocily tak sa obavam ze si prestrelil. To je ero pre pokrocilych..... skor hodne pokrocilych. Prevdepodobne preto nikto nereaguje.
Moj nazor je ze odloz/predaj tu stavebnicu a skus mensie lacnejsie ero. (Za este neminute peniaze na dokoplentovanie 2m era to nebude problem.) Zrejme skoncis u elektropohonu. Ja by som kombinoval nejaky 1,2-1,4 m elektroakrobat s doskacom 1m-1,2m a po priemernom zvladnuti 3D akrobacie by som pokracoval tym co si si kupil teraz. Je k dispozicii cela rada nadhernych akrobatickych polomakiet s vysokou vykonnostou. V elektro aj spalovacej verzii. Extremne vykonnych doskacovych e-akrobatov je cela rada a mnozstvo vynikajucich pilotov ich pouziva ako vycvikove popri inych podstatne drahsich vysokovykonnych eroplanoch.
Pri používani doporoucených eroplanov ziskas zrucnosti a aj kontakty na prislusnu komunitu.
Drzim palce. :)
fajntomik

#71 Příspěvek od fajntomik »

Mám katana 50 1,5m na Elektro motor. U toho jsem problém neměl je to vcelku jednoduche a motor s regulátorem není nic sloziteho. S benzínem jsem nemel možnost letět proto jsem se ptal zde.
Vlado C

#72 Příspěvek od Vlado C »

To sa potom ale nenazýva mierne pokrocily ak s tym vies lietat tak, ze to ma 50-100 startov a nerozbil si to popri lietaniu akrobacie. Takze v tom pripade ides na to dobr a je to dost logicky dalsi krok.
Lark

#73 Příspěvek od Lark »

fajntomik píše:Zdravím začínám s benzínovým pohonem a koupil jsem edge 540 rozpětí 198cm a chtěl bych se zeptat ohledně benzínových motoru a elektronice která je k tomu potřeba. Předepsaný motor je EVOE33GX ale nedočetl jsem se už co je k tomu ještě potřeba: které servo použít na plyn, jaké baterie na napájení serv a přijímače a také přijímač Spektrum minimálně 7kanal. Hodně otázek ale budu rad za každou radu

Potřebovat budeš jen elektronický spínač pro zapalování s opto izolací, aby zápalko bylo úplně izolované od okruhů přijímače. Servo ovládání plynu standardní, a pokud budeš mít ostatní setva digitální, tak radši taky digitál. Někdo dává i analog, ale někdy může díky špičkám od digitálů zaškubávat. Napájení zápalka zavleží, na ton jaké má mezní napětí. Pokud je do 6V tak 4čl. NiCd tak 1800mAh, pokud snese LiPol, nebo LiFe, tak 2čl. Já mám pro zápalko 2S Life 2300mAh. Myslím, že jsem na nic nezapoměl. U takovýho éra, už je dobré mít zdvojené i napájení pro přijímač a serva. To už je ale jiná kapitola a nejsou stejné názory na provedení.
fajntomik

#74 Příspěvek od fajntomik »

Serva budou spektrum a 6010, přijmac ar8000 ten spínač ještě musím najít ale pokud je tak bych chtěl taky spektrum. Co se tyče benzínu tak nemam žádnou zkušenost. Ještě me zajímá to zdvojene napajeni.
fajntomik

#75 Příspěvek od fajntomik »

K motoru je doporucene life 6,6V 2000 mAh Pro prijmac a serva jeste musim najit
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“