Alpha 1500 od Pelikána
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpha 1500 od Pelikána
Ja používam na lepenie v podobných aplikáciach UHU-POR
http://www.uhu.cz/lepidla-pro-domacnost ... by_uhu-por
http://www.uhu.cz/lepidla-pro-domacnost ... by_uhu-por
FrSky Tandem X20
Vzpěra v křídle se mi také zasouvá do jednoho křídla při nasazování druhého. To je nemilé, protože pak to létá nakřivo. Trochu se bojím, že když se tam zaseune ten ohyb, tak si to pak v křídle dělá větší díru a časem to přestane držet.
Včera večer jsem byl polétat s Alphou, bylo téměř bezvětří a odhoz se mi povedl. Polétal jsem asi 2x 20 minut a obě přistání v pořádku (žádné škody). Nicméně celou dobu to bylo jak na houpačce a pořád mi točila doleva, trochu jsem to dotrimoval ale ještě nejsem tak zkušený abych to vymazlil lépe. Každopádně jsem pak včera večer měl mnohem lepší náladu
LETU ZDAR!
Včera večer jsem byl polétat s Alphou, bylo téměř bezvětří a odhoz se mi povedl. Polétal jsem asi 2x 20 minut a obě přistání v pořádku (žádné škody). Nicméně celou dobu to bylo jak na houpačce a pořád mi točila doleva, trochu jsem to dotrimoval ale ještě nejsem tak zkušený abych to vymazlil lépe. Každopádně jsem pak včera večer měl mnohem lepší náladu
LETU ZDAR!
Ještě mě tak napadá (a možná že v jiných vláknech o EPP letadlech to je napsané a nebo je to tak jasné, že je ostuda to vůbec psát), ale podle mě se vyplatí alespoň spodek trupu a náběžnou hranu křídel potáhnout lepící páskou. Když letadlo přistane na něco tvrdšího tak se to rádo do EPP zakousne, stkr izolepu ne. Stejně tak bláto se z toho snadněji očistí. Trup pod kabinou jsem polepil ještě před prvním letem a nelituju toho.
jfinkous píše:Ahoj
Určitě chybu neděláš.Emaxy nejsou špatný.ES08 AII je plastové 9g.Lepší je
Emax ES08 MAII které ma kovový převody a je hodně pevné ve středové poloze.váží 12g což není tak moc.Používám je v Alphě 1500 i v Extře 300.
Koupil jsem zde http://www.ebay.com/itm/290735111481?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 myslím že cena za 4ks je krásná.![]()
S pozdravem Jura
Ahoj,
vím, že už se to tu řešilo, ale stala se mi stejná věc. V pondělí jsem byl létat a bohužel jsem si na vysílačce nezměnil profil (měl jsem špatně reverz na výškovce a na křidélkách) a letadlo spadlo do pole v plné rychlosti. Zlikvidoval jsem jedno servo. Vzhledem k tomu, že budu pořizovat akoumulátory z HK, tak bych rád vzal srva z HK. Co byste doporučili?
Nepotřebuji Futabu, můžou být HK nebo Turingy...
Děkuji...
Já bych doporučil klasiku HXT900.
Ja menil servo na vop a dal jsem tam emax es08aII a spokojenost...
Jen servo ma tahlo trochu posunute a musel jsem ten drat u vop ustipnou asi o 5mm jinak nesel zacvaknout,byl moc zasroubovany...
Jen servo ma tahlo trochu posunute a musel jsem ten drat u vop ustipnou asi o 5mm jinak nesel zacvaknout,byl moc zasroubovany...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
pacaj2am píše:V pondělí jsem byl létat a bohužel jsem si na vysílačce nezměnil profil (měl jsem špatně reverz na výškovce a na křidélkách) a letadlo spadlo do pole v plné rychlosti.
Ahoj,
přek každým odhozem kontroluju funkci ovládacích ploch (výchylku i smysl). Horší, než zaseklá plocha je prohozené řízení...
stohanmi píše:Ahoj,
přek každým odhozem kontroluju funkci ovládacích ploch (výchylku i smysl). Horší, než zaseklá plocha je prohozené řízení...
Teď už to také kontroluji.
Dneska jem byl létat, bohužel mám hodně vyosený unašeč vrtule (http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=46361)
a byla i lehounce vychýlená osička motoru.
Motor jsem zkusil rozebrat (sundal jsem jistící podložku, vyšrouboval červíka - imbus vzadu) - ale osička nechce vůbec povolit (obávám se, že už jsem to celé zdeformoval). Chtěl jsem se zeptat na náhradní motor - velikostí i kV sedí tyto:
(1) http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=5688
(2) http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18154
(3) http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... 000kv.html
(4) http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
A teď otázky:
(a) mohl jsem motor zdeformovat tak, že po výměně osičky už nepůjde složit správně zpět (zdeformovaný prstenec okolo?),
(b) jak velké vychýlení osičky motoru vadí,
(c) unašeč nemají bohužel vůbec nikde skladem - pokud pořídím jiný motor, můžu použít unašeče pořízené s nimi, případně jiný unašeč - tip na unašeč u HK?
(d) jaký z motorů k alfě pořídit? (i nejdražší vyjde s poštovným levněji než originál).
Děkuji
Ahoj, já měnil motor za tento: C2830/12 + RAY R-20B 20A regulátor (3EA1085) ale je tam problém, že osička je 4mm a v alfě je menší (3,17mm), musel jsem unašeč provrtat. Původní unašeč jsem taky zničil a hledal jsem alternativu, ale nenašel. Pokud nechceš měnit i kužel s vrtulí, tak asi budeš muset koupit originál....
Unašeč jsem objednal u pecky a cca do týdne tam byl.
Vše jsem popisoval v předchozích stránkách...
Osičku jsem také zkoušel vydolovat z motoru a vůbec to nešlo, kdyz se mi to pak podařilo...(kladivo a vyrazit to pomocí průbojníku) tak byl vnitřek motoru ok, když jsem tam pak dával novou osičku musel jsem do toho taky řezat kladivem a by tam vlezla a myslel, jsem že ji 100% ohnu, ale vydržela a byla rovná....toto jsem dělal u toho alternativního motoru C2830/12 ne u toho originálního.
Povolil jsi toho červíka co je vzadu v tom motoru ?
K tomu ohnutí, myslím, že jakékoliv ohnutí je špatně a je třeba odstranit. Ja zkoušel přiložit ohnutou osičku k bohu šupléry o ten ohyb byl minimální (skoro neznatelný), ale na eru s vrtulí to házelo celým čumákem...
Osičku jsem také zkoušel vydolovat z motoru a vůbec to nešlo, kdyz se mi to pak podařilo...(kladivo a vyrazit to pomocí průbojníku) tak byl vnitřek motoru ok, když jsem tam pak dával novou osičku musel jsem do toho taky řezat kladivem a by tam vlezla a myslel, jsem že ji 100% ohnu, ale vydržela a byla rovná....toto jsem dělal u toho alternativního motoru C2830/12 ne u toho originálního.
K tomu ohnutí, myslím, že jakékoliv ohnutí je špatně a je třeba odstranit. Ja zkoušel přiložit ohnutou osičku k bohu šupléry o ten ohyb byl minimální (skoro neznatelný), ale na eru s vrtulí to házelo celým čumákem...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty píše:Ahoj, já měnil motor za tento: C2830/12 + RAY R-20B 20A regulátor (3EA1085) ale je tam problém, že osička je 4mm a v alfě je menší (3,17mm), musel jsem unašeč provrtat. Původní unašeč jsem taky zničil a hledal jsem alternativu, ale nenašel. Pokud nechceš měnit i kužel s vrtulí, tak asi budeš muset koupit originál....
Regulátor jsem teď koupil nový, tak mi přijde zbytečné to kupovat celé... Zkousel jsem kladivo a hrebik, ale i s tim to neslo. Cervika jsem povolil. Asi zalezi motor od motoru, na ebayi jsou videa, kde lidi jenom povoli cervika a osicku maji pryc...
Zkusim poridit ten motor turnigy...
Ten notor co pisu se prodava i samotny...a hribikem mi to taky neslo, ohybal se. Proto sem psal prubojnik nebo by mozna sel i dulcik
Ahoj, poradte prosim jak postupovat. Na alphe jsem pri jednom padu nalomil kridlo, slo celkem snadno zalepit, ale zjistil jsem, ze je ted trochu kridlo prohnute vic nez druhe. Zkousel jsem ho rovnat, tak ze jsem ho prohnul na druhou stranu, zatizil a nechal asi 2 dny zda-li se srovna, bohuzel nesrovnalo...
Alpha se ted za letu chova podivne: kdyz mam kridylka na stredu (nulova poloha), alpha pada na jedno kridlo, jakmile to za letu vytrimuju, je to "celkem" ok, ale alpha na tu stranu pak spatne zataci (pomoci kridylek). Na druhou stranu je zataceni v pohode. Zkousel jsem vyvazeni obou os a letadlo je vyvazene. Kdyz pristanu a kouknu jak vypada "vytrimovane" kridlo, je to "hruza", rekl bych odhadem, ze kridylka jsou tam na 15-20% vychylce.
Jeste jsem zkousel tahle kridylek povolit/utahnout abych mel vysilacku na 0 a kridylka vytrimovane na rovny let, to sice pomohlo k rovnemu letu, ale to zataceni na jednu stranu bylo furt spatne.
Napada me, ze bych na to druhe kridlo dal trochu zatez, abych mohl kridylka mit na 0.
Pak uz me napada jen nove kridla a to se mi nechce.
Mate nejake dalsi rady ? Jeste varianta, ze se potkam s nekym zkusenejsim a ten to zkoukne za letu [:)]
Alpha se ted za letu chova podivne: kdyz mam kridylka na stredu (nulova poloha), alpha pada na jedno kridlo, jakmile to za letu vytrimuju, je to "celkem" ok, ale alpha na tu stranu pak spatne zataci (pomoci kridylek). Na druhou stranu je zataceni v pohode. Zkousel jsem vyvazeni obou os a letadlo je vyvazene. Kdyz pristanu a kouknu jak vypada "vytrimovane" kridlo, je to "hruza", rekl bych odhadem, ze kridylka jsou tam na 15-20% vychylce.
Jeste jsem zkousel tahle kridylek povolit/utahnout abych mel vysilacku na 0 a kridylka vytrimovane na rovny let, to sice pomohlo k rovnemu letu, ale to zataceni na jednu stranu bylo furt spatne.
Napada me, ze bych na to druhe kridlo dal trochu zatez, abych mohl kridylka mit na 0.
Pak uz me napada jen nove kridla a to se mi nechce.
Mate nejake dalsi rady ? Jeste varianta, ze se potkam s nekym zkusenejsim a ten to zkoukne za letu [:)]
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Tak to křídlo srovnej pod horkou vodou, a máš to
Porad techniku...zatim sem vzdy rovnal jen tlakem a casem...horka voda? Jak horka a jako ponorit a nechat zmeknout? Nebo nad parou ? Moznosti je mnoho a zkusenosti malo 
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Já to dělám takhle. Dám vařit vodu do konvice, vezmu kyblík a až se voda skoro vaří, tak to tou vodou poleju v místě kde je díl deformovaný, a pak to rukou rovnám, ono to změkne, a jde to celkem pěkně. Tohle opakuju, dokud se díl nesrovná. Když je voda moc horká, tak se na povrchu udělá taková jako kopřivka
to poznáš.. A dej pozor ať to nenateče třeba do serva