Letadlo pro mírně pokročilého
Letadlo pro mírně pokročilého
Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký by jste mi doporučili model, mám odlétáno se Skylady, ale už je to nuda a táhne mě to k silnějšímu obratnějšímu letadlu. Moje představa je abych se s novým letadlem naučil lítat s křidélky, ale aby zárověn na větší výchylky mohlo létat akrobacii. Přemýšlel jsem nad Scoutem : http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=53846 Nebo nad Sbachem http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=68266 a nebo nad extrou http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=68267. Hlavně je důležitá dobrá dostupnost náhradních dílů. A popřípadě jaké by jste mi doporučili rádio. Díky za odpověďi
Jirka
Re: Letadlo pro mírně pokročilého
Ahoj a vítej
, pro tebe je jasná volba něco od RCF. Vyber si nějakou jejich metrovku, postav a lítej.
Cokoliv jinýho je do začátku s akro horší volba (obzvlášť od opeřence.cz
)
ps: pro výběr soupravy napiš rozpočet
ps: pro výběr soupravy napiš rozpočet
Naposledy upravil(a) Zbysa dne ned 18.05.2014 17:22, celkem upraveno 2 x.
Z mýho pohledu si moc nepomůžeš tím dotazem. Podobný už tady jsou a změní se to na,, bitvu několika táborů" , kdy každej bude tvrdit, že to co doporučuje je nejlepší. A z toho si nevybereš.
Za mě- vyber si to, který se ti líbí a budeš k němu tím pádem mít jakejsi osobní vztah. To stejný s vysílačkou. V tomto případě je důležitý, aby měla možnost dvojích výchylek, mixů a pod. Tady je to spíš o ceně. Já mám T9x a jsem s ní spokojenej. Jiní ji budou zatracovat.
Znovu opakuji - je to jen na tobě.
To je jen můj názor a nikomu ho nevnucuju.
Za mě- vyber si to, který se ti líbí a budeš k němu tím pádem mít jakejsi osobní vztah. To stejný s vysílačkou. V tomto případě je důležitý, aby měla možnost dvojích výchylek, mixů a pod. Tady je to spíš o ceně. Já mám T9x a jsem s ní spokojenej. Jiní ji budou zatracovat.
Znovu opakuji - je to jen na tobě.
To je jen můj názor a nikomu ho nevnucuju.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Neznám ani jedno z vybraných letadel, lítal jsem ale s Yakem z téhle série FMS a to rozhodně není,
alespoň než se to pořádně doladí, ani pro mírně pokročilého. Scout se mi zdá skoro to samý, ale jak říkám, nelítal jsem, neviděl lítat, třeba bude super
. Pokud ti můžu poradit, vezmi nějakýho
deskáče, například od RC Factory, pokud máš trošku větší rozpočet, tak Park Master od Multiplexu, to je opravdu hodně dobrý. Dobře se to spravuje a hlavně je to hodně nerozbitný a na malý výchylky i
dostatečně hodný a pomalý. FMS akrobaty chtějí rychlé a bezchybné reakce. Yak měl i po zalítání a seřízení
v rukou mírně pokročilého životnost deset minut. To se mi zdá jako dost drahá legrace
A rádio si musíš rozhodnout sám, co ti bude sedět, nevím, jaký máš rozpočet, vezmi to nejdražší s co nejvíce kanály, co můžeš. Každý má na to svůj názor, někdo Spektrum, Hitec, Graupner, spousta Futaba, já třeba lítám JR Propo s DMSS...
alespoň než se to pořádně doladí, ani pro mírně pokročilého. Scout se mi zdá skoro to samý, ale jak říkám, nelítal jsem, neviděl lítat, třeba bude super
deskáče, například od RC Factory, pokud máš trošku větší rozpočet, tak Park Master od Multiplexu, to je opravdu hodně dobrý. Dobře se to spravuje a hlavně je to hodně nerozbitný a na malý výchylky i
dostatečně hodný a pomalý. FMS akrobaty chtějí rychlé a bezchybné reakce. Yak měl i po zalítání a seřízení
v rukou mírně pokročilého životnost deset minut. To se mi zdá jako dost drahá legrace
A rádio si musíš rozhodnout sám, co ti bude sedět, nevím, jaký máš rozpočet, vezmi to nejdražší s co nejvíce kanály, co můžeš. Každý má na to svůj názor, někdo Spektrum, Hitec, Graupner, spousta Futaba, já třeba lítám JR Propo s DMSS...
Jde o to,jak moc jsi zkušený pilot,třeba tato éra v pohodě zvládneš.Ale za sebe doporučuji něco od Va-models,Loopa nebo třeba Extru.Jsou podstatně lehčí a "hodnější",v akrobacii jsem v podstatě začátečník a s novou Extrou to jde samo. 
- jaroslav.falcon
VA model Loop je dobrej, hodnej a pomalej, doporucuji, jsem na miru zpokojen, ale není ideální na 3D.
Pokud budeš zvažovat 3D musí být celé ero v rovině a pak RC factory. Radio za sebe bych doporučil Auroru A9, relativně za málo peněz hodně muziky.
Pokud budeš zvažovat 3D musí být celé ero v rovině a pak RC factory. Radio za sebe bych doporučil Auroru A9, relativně za málo peněz hodně muziky.
Za mě : mscomposit nebo rcfactory. Ověřené firmy, jejichž modely pěkně létají. Vysílajdu do začátku optic 6 nebo třeba t9x.
Záleží hodně na tom, kolik do toho chceš vrazit.
Záleží hodně na tom, kolik do toho chceš vrazit.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Přechod ze Skylady na "chlupaté" deskáče bude velká změna a nezvyk.
Éro sice zalítne co chceš (tedy co zvládneš) , ale o proti Skylady a jí podobným vůbec ale vůbec neklouže. Tzn. všechno na motoru jinak prostě neletí.
Takže bych doporučil něco jednoduchého dobře opravotelného NEchlupatého
třeba zmíneného Parkmastera od MP.
Éro sice zalítne co chceš (tedy co zvládneš) , ale o proti Skylady a jí podobným vůbec ale vůbec neklouže. Tzn. všechno na motoru jinak prostě neletí.
Takže bych doporučil něco jednoduchého dobře opravotelného NEchlupatého
třeba zmíneného Parkmastera od MP.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Po SkyLady může být dobrou volbou FunCub, umí být hodný i se s ním dá pěkně zablbnout. A k tomu třeba ještě nějaké samokřídlo. Po zvládnutí této kategorie už potom jen kam Tě srdce táhne.
I květák je jen vycepované zelí
- jaroslav.falcon
jestli chceš pokročit neber hornoplošníka.
Jak jsem napsal. Nepomohl sis.

Shorty píše:... :lol: :lol: :lol:
Nikdo tu nic neprosazuje, nikdo mu nic nenutí. Lidi píší svoje zkušenosti s konkrétními éry. Na něm je aby si to probral a rozhodnul se. Sám.
Co ty, s čím máš v daném tématu jakou zkušenost?
jyrry.webnode.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Nechcem nikoho podceňovať, ale zo SL (bez krídielok) na akrobata? (motorák aj keď iba z EPP) Pokiaľ si ešte nelietal ešte s ničím iným išiel by som cestou trénera. (ostrejšieho hornoplocha), ktorí zalieta bez problémov základnú akro a vie lietať pomaly. Niečo podobné:
http://www.rcoffice.cz/?kategorie=Motor ... i=14050213
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=WK-iL5aG7v8
http://www.rcoffice.cz/?kategorie=Motor ... i=14050213
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=WK-iL5aG7v8
FrSky Tandem X20
jyrry píše:Nikdo tu nic neprosazuje, nikdo mu nic nenutí. Lidi píší svoje zkušenosti s konkrétními éry. Na něm je aby si to probral a rozhodnul se. Sám.
Co ty, s čím máš v daném tématu jakou zkušenost?
Asi špatně čteš. Napsal jsem, že každej bude radit podle sebe, ale pokaždý něco jinýho. Nic víc. Jak je vidět, asi ti nějak vadím. Není to tím, že jsem si dovolil nesouhlasit s ,,panem" mazákem? To je naposledy, co na tebe reaguju. Nestojíš mi za to.
Asi špatně čteš. Napsal jsem, že každej bude radit podle sebe, ale pokaždý něco jinýho. Nic víc. Jak je vidět, asi ti nějak vadím. Není to tím, že jsem si dovolil nesouhlasit s ,,panem" mazákem? To je naposledy, co na tebe reaguju. Nestojíš mi za to.
Co tu vymýšlíš za případy?Napíšeš, jak se tady zhádáme a že si má letadlo vybrat podle vzhledu, což je nestupidnější možný názor, a pak se rozčiluješ, když si někdo dovolí s tebou nesouhlasit