Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT
Jo ty tištěné mám taky jen černobílé, ale u MC-xx a MX-xx, nejsou barvy potřeba, ale manuály jak německý, tak český maj asi 330 stran a jsou v nich příklady konkrétních příkladů nastavení. Máš pravdu, u těch ikonových obrazovek, to musí být v BW provedení hrůza a bez těch ukázkových příkladů to člověku moc neřekne.
...chtel jsem prodat MXso, ale asi si ho jeste necham, protoze se mi rozhodne nechce PROMARNIT litaci sezonu laborovanim nad radiem a nez formou pokus-omyl zjistim, jak to vlastne Korejec myslel...
K MX je cesky manual fakt ve srovnani s JR XG8 excelentni.
Kdo nevidel cesky preklad k JR XG8, tak vrele doporucuji ! To je origo GOOGLE TRANS. Vety nedavaji smysl ani vyznamove ani obsahove a uz vubec se z nich nedovis jak co nastavit nebo jak funkce pracuje. Proste katastrofa ! A jeste se k tomu na KRILL.CZ hrde hlasi, cituji: "RC souprava je dodávána včetně kvalitního českého tištěného manuálu"
Takze ted jen doufam, ze to s MZtou nedopadne podobne, kdyz je tak tlaci cas...
K MX je cesky manual fakt ve srovnani s JR XG8 excelentni.
Kdo nevidel cesky preklad k JR XG8, tak vrele doporucuji ! To je origo GOOGLE TRANS. Vety nedavaji smysl ani vyznamove ani obsahove a uz vubec se z nich nedovis jak co nastavit nebo jak funkce pracuje. Proste katastrofa ! A jeste se k tomu na KRILL.CZ hrde hlasi, cituji: "RC souprava je dodávána včetně kvalitního českého tištěného manuálu"
Takze ted jen doufam, ze to s MZtou nedopadne podobne, kdyz je tak tlaci cas...
Nechci se jich nijak zastávat, ale přeložit kvalitně několikasetstránkový manuál, by musel někdo, kdo zná problematiku a modelářské názvosloví, což vyjde asi dost draho. A protože jsme nepoměrně malý trh, tak jsou asi náklady neůměrné. Uvědom si kolik kusů konkrétní soupravy se u nás prodá.
Ono to ani přeložit nejde. Je potřeba to prakticky napsat celé znovu.
Ground Penetration Tester
Lark píše:...Uvědom si kolik kusů konkrétní soupravy se u nás prodá.
O.K. takze je to vlastne naprosto v poradku ?!
A dovedes si predstavit, ze s touhle "logikou" by sis koupil cokoliv jinyho ??? pocitac, telefon, auto, proste cokoliv co je prospikovany cipy a nacpany funkcema o kterych nic netusis a v podstate jen diky nejake predesle zkusenosti na nejakou prijdes ?
Pokud ano, pak ale pozbyva smysl podporovat cesky trh a platit za stejny produkt 200 - 300% vice jak v cine !
...a hlavne je takovy mysleni fakt smutny, protoze to z nas dela ten narod prizdisr**u, co si necha vzdycky vsechno libit a maximalne mlati hubou v hospode u piva...
Vubec se nechci poustet do politicky diskuse, jen me zarazi proc u neceho to jde a u neceho ne. A myslim, ze MX-xx se asi neprodalo v Cesku o miliardu vice kusu nez JR-XG8.
Tot vse...
arachna píše:......
Můžeš pro to něco udělat. Nabídni dovozci že manuál zpracuješ. Odborně, erudovaně, kvalitně, včas.
jyrry.webnode.cz
Aby nevznikla mýlka, MZka se DÁ naprogramovat úplně bez manuálu. Znamená to sice větší proklikání na seznámení ale potom to jde.
to arachna: Neříkám, že je to dobře, ale jako příklady uvádíš zrovna výrobky, kterých se u nás prodávají tisíce. A kolik myslíš že se prodá těch souprav? Kdyby náklady na ten manuál pro pár souprav museli přičíst k ceně, asi by sis jí už za ty prachy nekoupil. To že žijeme v malé zemičce ještě neznamená, že jsme jak jsi napsal "narod prizdisr**u", ale dneska je vše podřízené financím. Ať se ti to líbí, nebo nelíbí. Chceš být světový? Tak se uč i cizí jazyky.
Třeba takový video návod o základních principech, cca 30 min, v angličtině, by je nestál moc (výrobce). Ve vlastním zájmu by ho měli propagovat. Už teď si odradili pár procent pot. zákazníků.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
S tím "video návodem" to není špatný nápad. Mě třeba hodně pomohly ještě od GR návody na aktualizování FW (i když německy nerozumím). Mohlo by jich být i několik, pro různé typy modelů. Navrhněte to TRIVOXu, třeba udělají něco sami, dokonce v češtině 
to Lark:
...asi vam nejak uniklo, ze jsem srovnaval manual MX-20 a JR XG8 ! A jak uz jsem psal, urcite se MX-20 neprodalo v Cechach miliardy kusu a XG8cek jen par, aby rozdil v onech manualech byl tak propastny ...
Vubec jsem nemel v umyslu hodnotit manual k MZ-24ce, uz protoze zadny jeste nevysel ! Jen jsem si posteskl, ze porad neni hotovy a vyrkl jsem, v souvislosti s vyse uvedenym, obavu aby to nedopadlo podobne.
Bydlim v Asi - tady neumi nemecky asi jem nektera zviratka, takze bych s tim problem nemel. Jen proste nemcinu nemam rad... ostatne Nemce moc taky ne ...
A s anglinou taky problem nemam. Jak uz jsem psal, pouze by me potesilo, kdyby uz byl cesky manual a treba alespon v takove kvalite jako k MX-20 a ne jaky jsem dostal k XG8...
Uz je to dost srozumitelny ???
no, ... jestli ne, tak me prestante kamenovat a hodte sem radeji nejakou vychytavku - pokud nekdo na nejakou prisel
...asi vam nejak uniklo, ze jsem srovnaval manual MX-20 a JR XG8 ! A jak uz jsem psal, urcite se MX-20 neprodalo v Cechach miliardy kusu a XG8cek jen par, aby rozdil v onech manualech byl tak propastny ...
Vubec jsem nemel v umyslu hodnotit manual k MZ-24ce, uz protoze zadny jeste nevysel ! Jen jsem si posteskl, ze porad neni hotovy a vyrkl jsem, v souvislosti s vyse uvedenym, obavu aby to nedopadlo podobne.
Bydlim v Asi - tady neumi nemecky asi jem nektera zviratka, takze bych s tim problem nemel. Jen proste nemcinu nemam rad... ostatne Nemce moc taky ne ...
A s anglinou taky problem nemam. Jak uz jsem psal, pouze by me potesilo, kdyby uz byl cesky manual a treba alespon v takove kvalite jako k MX-20 a ne jaky jsem dostal k XG8...
Uz je to dost srozumitelny ???
no, ... jestli ne, tak me prestante kamenovat a hodte sem radeji nejakou vychytavku - pokud nekdo na nejakou prisel
Jasně šéfe! Pak ti nic nebrání "listovat" v barevných PDF.
Už mlčím.
Už mlčím.
Tak jsem si řekl, že si zas trochu zapípám
.
Letové fáze (Qlink, jak jsem vydedukoval) si nepamatují trimy

Letové fáze (Qlink, jak jsem vydedukoval) si nepamatují trimy
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
semi píše:Letové fáze (Qlink, jak jsem vydedukoval) si nepamatují trimy![]()
Pamatují i nepamatují. Podle toho, jak si to nastavíš.
Pokud chceš trimovat v jednotlivých fázích tak nastavíš: BASE - CHSet - T:SE (trim selection)
Pokud chceš společný trim pro všechny fáze, tak nastavíš: T:CO (trim com)