F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jardaxx

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.

#226 Příspěvek od Jardaxx »

Juras_rs2 píše:Zdravim vsechny,

Prilozene video je z toho posledního tragického letu.. :( je to poskladanych celkem 23 videii za sebe, Nenahravalo to v kuse, ale nekdy proste plynule zacalo nove video a nekdy tam kusy letu chybí)

https://www.youtube.com/watch?v=lKJX4D9 ... e=youtu.be

Nejsem si jistý,ale soudě podle toho jak jsi byl vysoko,nevím jak daleko? To vypadá na stracenej signál.
Stalo se mi něcopodobného.Ve velké vejšce se mi taktež zastavil motor.A vrtulník šel k zemi.A protože jsem byl skoro pod ním tak jsem ho stačil ještě nad zemí tak 15,20 metru znovu nahhodit což bylo jediné štěstí.
Juras_rs2

#227 Příspěvek od Juras_rs2 »

Nejsem si jistý,ale soudě podle toho jak jsi byl vysoko,nevím jak daleko? To vypadá na stracenej signál.
Stalo se mi něcopodobného.Ve velké vejšce se mi taktež zastavil motor.A vrtulník šel k zemi.A protože jsem byl skoro pod ním tak jsem ho stačil ještě nad zemí tak 15,20 metru znovu nahhodit což bylo jediné štěstí.[/quote]

Právě, ztracený signál jsem hned vyloučil. Už jsem byl zpět z výšky. Stalo se to max ve 30m výšce a 50m vzdálenosti. Vrtulníček jako by ztrácel výkon až do úplného vypnutí. Sedělo by to na baterku, ale nikdy se mi nestalo, že by se takhle rychle vybila a uplně vysadila.
Jardaxx

#228 Příspěvek od Jardaxx »

Tak potom co jem si tady pročítal témata jak tady tak i na jiném foru.Tak tam někdo psal.Zě tento vrtulník pokud klesne napětí baterky a nemusí být uplně vybitá tak prostě bez varování sletí k zemi.Proto je dobré mít hlídač baterek.Já ho tam dal hned jak jsem si toto přečetl.
Ital

#229 Příspěvek od Ital »

Co to bylo za baterku? Kontroloval jsi na ní po nabití napětí?
corona

#230 Příspěvek od corona »

Juras_rs2 píše:...Sedělo by to na baterku, ...

Určitě.

.
Juras_rs2

#231 Příspěvek od Juras_rs2 »

Ital píše:Co to bylo za baterku? Kontroloval jsi na ní po nabití napětí?

Baterku mám stále první originální. 1500mAh. Bohužel napětí nemám čím změřit. S tím podpětím a následným vypnutím- měl jsem za to, že to dělá jen řídící jednotka u stříďáku. Chyba.. :( Kazdopadne to byl muj nejdelsi let na plny plyn. Za účelem ulovení co nejlepších záběrů a nevyplatilo se.
Juras_rs2

#232 Příspěvek od Juras_rs2 »

A ještě k tomu vypínání a zapínání kamerky (rozkouskování videa do spousty malých souborů) Děje se vám to někomu? čím by to mohlo být? Díky za každé info. Omlouvám se, za svou nezkušenost... .:D
Jardaxx

#233 Příspěvek od Jardaxx »

Juras_rs2 píše:A ještě k tomu vypínání a zapínání kamerky (rozkouskování videa do spousty malých souborů) Děje se vám to někomu? čím by to mohlo být? Díky za každé info. Omlouvám se, za svou nezkušenost... .:D

To se mi taky stává a nevim proč.Ze začátku to nedělalo až teď poslední dobou.Koukám po jiné kamerce trošku lepší.Tu co mám origoš k vrťasu tá není nic moc.
alfista2

#234 Příspěvek od alfista2 »

Zdravím. Dnes mě tento vrťas donesl synovec, že do dnes, tedy asi tři měsíce létal docela v pohodě těch 7 minut, samozřejmě postupem času, jak klesalo napětí origo baterky, musel víc a víc přidávat plyn, až nakonec v pohodě přistál. Teď se mu ale asi po půl minutě visení stalo, že najednou začal vrťas klesat a pak se už jen tak plazil tak cca 20 cm na zemí, ale celkem dlouho. Baterku nabíjel origo nabíječem, ale skoro nikdy do plna, ikdyž jak jsem viděl ten adaptér k walkmanu, co mu k tomu přibalili, tak se divím, že baterka vydržela tak dlouho, myslím, že ta originální šla do kopru, páč jsem tam na zkoušku namontil téměř stejný 370 a situace pořád stejná. Chtěl bych se tedy touto cestou poptat protřelých uživatelů, zda-li je vhodno koupit rovnou brushless kit i s bočnicema, co se zde v čr nabízí a nějakou normální li-po baterku (normální nabíječ k ní je samozřejmě v plánu ), nebo poskládát vhodnou kombinaci reglu + motor, ale pokud možno k zakoupení v čr, celkem mě tlačí čas, panáček má za 10 dní narozky. Děkuji za odpovědi :D PS: ano měl bych si přečíst vlákno, ale nějak nestíhám, proto se omlouvám :(
hafieror
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od hafieror »

Ideální je přečíst si toto fórum pár stránek zpět a ještě toto fórum. Je to cyklický dotaz, který se tu s velkou pravidelností opakuje a díky těmto nesmyslným opakujícím dotazům to už jeden člen, který měl pro toto fórum největší přínos vzdal.
http://www.modelarske-forum.cz/viewtopi ... start=2960
fery rc

#236 Příspěvek od fery rc »

Prosím někoho, zda by mi mohl naprogramovat ATINY pro převodník na zadní střídák,při pokusech podle návodu
stále nic ,žádná reakce.Motor i ESC jsou v pořádku,odzkoušeny signálem z hlavního motoru.Už vážně nevím proč ten převodník nefachá.(už jsem uspal 2 ATINY při laborování s FUSE)Popřípadě flešnout ESC ,ale mám
RC TIMER 20A.
Díky
alfista2

#237 Příspěvek od alfista2 »

Omlouvám se, že jsem obtěžoval, myslel jsem že už je nějaká uni odpověď " motor tento, regl tento, baterka táto " pro tazatele, kteří s tímto vrťasem nelítají, jen zavítají kvůli tomuto zde se opakujícímu dotazu :D . Když už tu jsem, pročítám spíše odkazy k větším strojkům. Zkusím pošetřit čas a pročíst i tento, ikdyž ten druhý odkaz, to je tak na víkend, uff, 300 stránek 8O 8O :lol: . Ale i tak děkuju za reakci.
srabsrab

#238 Příspěvek od srabsrab »

alfista2 píše:Omlouvám se, že jsem obtěžoval, myslel jsem že už je nějaká uni odpověď " motor tento, regl tento, baterka táto " pro tazatele, kteří s tímto vrťasem nelítají, jen zavítají kvůli tomuto zde se opakujícímu dotazu :D . Když už tu jsem, pročítám spíše odkazy k větším strojkům. Zkusím pošetřit čas a pročíst i tento, ikdyž ten druhý odkaz, to je tak na víkend, uff, 300 stránek 8O 8O :lol: . Ale i tak děkuju za reakci.

No sem tam se to neustale opakuje no :D

Do 10ti dnu nevim nevim ......

Střídavý motor EH200 4100kv 200W + pastorek 10 a vic zubu
REgulator Plush 18A nebo jakykoliv viceamperovy
Baterie ruzne .... ja mam krome jiz nefunkcni originalky turnigy 1600mah 2s ... na tu to leta slusne i kdyz se tam vejde taktak ....

Zadni motor no ...tam je to slozitejsi ....
srabsrab

#239 Příspěvek od srabsrab »

fery rc píše:Prosím někoho, zda by mi mohl naprogramovat ATINY pro převodník na zadní střídák,při pokusech podle návodu
stále nic ,žádná reakce.Motor i ESC jsou v pořádku,odzkoušeny signálem z hlavního motoru.Už vážně nevím proč ten převodník nefachá.(už jsem uspal 2 ATINY při laborování s FUSE)Popřípadě flešnout ESC ,ale mám
RC TIMER 20A.
Díky

Posli SZ. Pokud tam neni nejaka zavada mezi zidli a klavesnici pak muze byt problem taky primo v tech cipech .... uspesnost podle navodu co sem semka daval je asi 20% :( bude tam naka hovadina v tom programu .... spatne fuse cipy ti odblokuju
alfista2

#240 Příspěvek od alfista2 »

Děkuji uživateli srabsrab za odpověď , těch 10 dní je hraničních, a podle pana googla jsem našel motor jen mimo čr. Zkusím podle rozměrů najít náhradu. Jinak při včerejším počtení, stránka 79 byl opět zmíněn motor EH200, který se u nás v kocourkově nedá koupit. Regl už nějak pohledám, ale u toho motoru budu muset pozjištovat zbytek rozměrů.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“