Jsem zacatecnik;).
Mam problem s Turnigy 9X, openTX, mode1.
Provedl jsem kalibraci vestavenou v openTX.
Kdyz pomalu hybu kniplem smerovky doleva a sleduji hodnotu vyskovky na displayi, hodnota se nemeni. Kdyz ale pohnu smerovkou prudce doleva az do krajni polohy, vyskovka vyskoci na hodnotu 100. Navic je po tomto pokusu stredni hodnota 18 a ne 0. Vse je videt na prilozenem videu.
http://youtu.be/nftA53LG5Ag
Lze toto nejak vykalibrovat/vytrimovat/nastavit nebo je to spis hardwarovy problem?
Stejny problem jsem mel i s original firmwarem.
Diky moc,
David
Turnigy 9X(openTX) - smerovka ovlivnuje vyskovku
Turnigy 9X(openTX) - smerovka ovlivnuje vyskovku
Pokud ti to delalo i s predchozim firmwarem, tak to bude temer urcite hw problem, konkretne nejaky mechanicky problem kolem gimbalu. Otevri to a zkontroluj, jestli neni nekde neco povolene, ulomene, nebo jestli nekde neni skripnuty kabel nebo jestli se nekde neco nedotyka.
Pak vyzkousej, jestli to dela totez i pri otevrenem vysilaci.
Pak vyzkousej, jestli to dela totez i pri otevrenem vysilaci.
Re: Turnigy 9X(openTX) - smerovka ovlivnuje vyskovku
Muze to byt vadny potenciometr?
Re: Turnigy 9X(openTX) - smerovka ovlivnuje vyskovku
Doufam, ze vyreseno.
Po rozebrani potenciometru vyskovky jsem zjistil, ze se osicka v pouzdre trochu hybe, nytek nedrzi tak pevne jak by mel. Pri zatlaceni na osicku se uvnitr potenciomteru neco dotkne a hodnota vyskoci na 100 nezavisle na poloze. Po odizolovani vodive casti spojene s jezdcem vypada vse v poradku.
Viz. obrazek
David
Po rozebrani potenciometru vyskovky jsem zjistil, ze se osicka v pouzdre trochu hybe, nytek nedrzi tak pevne jak by mel. Pri zatlaceni na osicku se uvnitr potenciomteru neco dotkne a hodnota vyskoci na 100 nezavisle na poloze. Po odizolovani vodive casti spojene s jezdcem vypada vse v poradku.
Viz. obrazek
David