Graupner mc 32
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Re: Graupner mc 32
Raději bych to vlákno nerozšiřoval. Domnívám se, že u řady MZ to bude stejný průser...soft je to stejný a pokud mají problém s patentovým řešením Spektrum/JR (čemuž bych věřil), nebudou to mít ošetřené asi nikde...prozatím. I když kdo ví, jestli to GR vůbec vadí...
Já myslím, že by naopak bylo lepší, aby o tom majitelé těchto rádií věděli. Pro mě to třeba pomohlo v tom, že jsem si to ověřil a vím, na co si musím dávat dobrý pozor. Na druhou stranu je mi jasné, že to může rozpoutat flame, do kterého bude kecat kdejaký jouda.
I MZ-xx hýbe servy špatně navoleného modelu. Ale na displeji je okno s chybovými hláškami, ktrého se nejde zbavit. Samozřejmě cinká a paní hlásí, že nemá signál od přijímače. Nemám teť jak vyzkoušet, jestli by se zapnul el.motor. To by mne taky zajímalo.
Ground Penetration Tester
Na MC-20 fungujou všechny kanály, takže motor určitě pojede taky
U spalováku to třeba nevadí, ale u elektry to může být malér.
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Pro vypínání pohonu se mi jeví ideální ten páčkový přepínač s mechanickým blokováním. Lítám jenom elektry a na všech mám motor (= knipl plynu) spínaný přes tento spínač. A mám na něm naprogramovaný warning.
Taky to tak používám i u spalováku. Akorát tam nemám to hlasové varování. Nevíš jestli se to dá nastavit i na MC-20? Nebo spíš kde to nastavuješ na MC-32?
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Hlasové tam není, jen takové pronikavé hvízdání po zapnutí vysílače. Nastavuje se to jako warning v basic model settingu.
ja pouzivam 2 vypinace na opacnych stranach vysilace pro zapnuti motoru (z toho jeden je autorotace - throttle hold), tzn. oba dva se musi prepnout, aby Motor bezel. Mam to jako ochranu proti nahodnemu prepnunuti jednoho
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
to Pucmeloud: Díky, tak MC-20 to bohužel neumí 
MC-20 umi to stejne - pipa a blikaji kontrolky
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
To jo, ale neumí nastavit ten "warning" (hvízdání).
Lark píše:To jo, ale neumí nastavit ten "warning" (hvízdání).
nechcem tu moc zamiešavať MC-20, ale Larku, o aký "warning" Ti ide ??,veď keď zapnem vysielač
s pridaným plynom, tak je tam to "hvízdání" a objaví sa aj hláška na displeji. No možno máš na
mysli niečo iné...
Tohle samozřejmě vím, ale Pucmeloud psal o možnosti přiřazení zvukového varování k vypínači, který se používá na blokování plynu (já mám nastavený SW10 s mechanickou pojistkou), a to MC-20 neumí. Podívej se zpátky na jeho příspěvek.
aha, aj ja mám blokáciu plynu na tom spínači s poistkou, myslím že to je sw 1 /nie som pri vysielačke/,
no celkom mi nedochádza, ako to myslíte - to priradenie varovania k tomu spínaču, vlastne aké varovanie_?,
prosím osvieť ma
no celkom mi nedochádza, ako to myslíte - to priradenie varovania k tomu spínaču, vlastne aké varovanie_?,
prosím osvieť ma
Lepší by bylo, kdyby to přesně popsal Pucmeloud, ale myslím, že by to mělo fungovat tak, že pokud máš zablokovaný plyn, tak to píští.