Alpha 1500 od Pelikána
Re: Alpha 1500 od Pelikána
Dej jiny servo a neres prevody. Stejne, ty co se davaj k alfe jsou k nicemu. Vubec nestredej.
jj, sem myslel, jak bude servo drahý, ale pak jsem zjistil, že to stojí mezi 150 a 300...tak holt koupím nové. Mám vybrané : http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... es08a-8-5g
Dobrá koupě nebo udělám chybu ? A doporučíte něco jiného odzkoušeného ?
Dobrá koupě nebo udělám chybu ? A doporučíte něco jiného odzkoušeného ?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Ahoj
Určitě chybu neděláš.Emaxy nejsou špatný.ES08 AII je plastové 9g.Lepší je
Emax ES08 MAII které ma kovový převody a je hodně pevné ve středové poloze.váží 12g což není tak moc.Používám je v Alphě 1500 i v Extře 300.
Koupil jsem zde http://www.ebay.com/itm/290735111481?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 myslím že cena za 4ks je krásná.
S pozdravem Jura
Určitě chybu neděláš.Emaxy nejsou špatný.ES08 AII je plastové 9g.Lepší je
Emax ES08 MAII které ma kovový převody a je hodně pevné ve středové poloze.váží 12g což není tak moc.Používám je v Alphě 1500 i v Extře 300.
Koupil jsem zde http://www.ebay.com/itm/290735111481?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 myslím že cena za 4ks je krásná.
S pozdravem Jura
Naposledy upravil(a) jfinkous dne úte 22.04.2014 9:40, celkem upraveno 2 x.
Ty 4 gramy na Alfe rozdil asi take nebude...uz ted tam vozim tolik lepidla 
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Ahoj TOTY.
Určitě to Alpha nepozná
Jura
PS:Za chvíli až nebudeš rýt čumákem pole
koupíš nový trup a bude zase lehčí

Určitě to Alpha nepozná
Jura
PS:Za chvíli až nebudeš rýt čumákem pole
Nový trup už sháním, včerejší řízené navedení do pole sice asi slepím, ale o "rovnosti" a kráse se už nedá mluvit.
https://docs.google.com/a/tyser.cz/file ... BFYms/edit
:D
https://docs.google.com/a/tyser.cz/file ... BFYms/edit
JJ takovy obrazek mooooc dobře znám.
Jura
Jura
toty: Až mě přešel mráz po zádech z toho pohledu, ale dřív nebo později možná dospěju do podobného tvaru.
Už jsem vyřešil problém s deformací ocasu při přitažení výškovky. Celé to spočívalo v tom, že narážela do směrovky a tak jsem kousek směrovky "vyhlodal" a výškovce nechal více prostoru. Maximální výchylku jsem nastavil tak aby nedocházelo k jejímu opření o směrovku a je to... Původně jsem si myslel, že jsem špatně spojil směrovku a výškovku, ale zdá se že ne. To omezení tam bylo odjakživa...
Už jsem vyřešil problém s deformací ocasu při přitažení výškovky. Celé to spočívalo v tom, že narážela do směrovky a tak jsem kousek směrovky "vyhlodal" a výškovce nechal více prostoru. Maximální výchylku jsem nastavil tak aby nedocházelo k jejímu opření o směrovku a je to... Původně jsem si myslel, že jsem špatně spojil směrovku a výškovku, ale zdá se že ne. To omezení tam bylo odjakživa...
toty píše:Nový trup už sháním, včerejší řízené navedení do pole sice asi slepím, ale o "rovnosti" a kráse se už nedá mluvit.
https://docs.google.com/a/tyser.cz/file ... BFYms/edit:D
Až takhle zle jsem zatím nedopadl, ale mj čumák připomíná spíše lepidlo....
Kdyz to tady tak ctu...bezte nejdriv radeji na sim a nebo nekoho sezente k ruce. Takhle budete jen lepit a ne litat. Jinak hlavne nezapomente vychylky co nejmin to jde a to jak na krdelkach tak vyskovce. Jen tak s tim zacnte litat. Nebat se ze to nezatoci a podobne. Fakt na zacatek maly vychylky.
Ahoj, poraďte prosím, čím přilepit do trupu alphy motorové lože ? Vteřinákem se mi to lepit nezdá, myslím, že se časem vyklepe vibracema. A nevíte jak je udělaný vnitřek křídla, kam se zasouvá ohnutá vzpěra? Mě tam zalejzá moc hluboko a pak jsou křídla špatně, jedno je zvednuté a druhé je rovně. Někdo tady zmiňoval, že tam je hliníkové lože,ale nevím zda-li na konci v křídle je pevná záslepka nebo to leze do toho křídla...čím to pořešit? Přemýšlel jsem nějak to zalepit (jednu půlku)...
Lepit klidne vterinakem. Kdyz nebude hazet vrtule zadny vibrace tam nebudou. To se ti vydrou loziska v motoru nez uklepe vterinak. A tu trubku v kridle resis na doraz proc? Mas to tam dat jen tak aby prece zlom ty spojky byl na stredu ty preklizky...
No prave..zasunu jednu pulku a pak pri zasouvani druhe uz nelze drzet ten drat a on zaleze o neco do te prvni pulky a tim se druhe kridlo srovna do roviny,protoze je ten zlom dratu v jednom kridle a neni v te preklizce...ale vyresim to jednoduse...jednu pulku zalepim s dratem na pevno
a to lepeni..uz jsem to prilepil vterinakem...byl jsem u pecky a tam mi nejdriv dal dvouslozkovy lepidlo...otocim ho,ctu navod a nevhodne na PE...tak mu to vracim a pak tedy sam rekl,ze by to asi taky lepil vterinakem.'odbornik' 
K tomu lepení přepážky:
Sekunďák fungovat bude.
Dvousložkové lepidlo (počítám že epoxid): to, že je nevhodný na PE (polyetylen) ještě neznamená, že se s ním nedá lepit EPP (což je polypropylen).
Další možností je Purex, případně podobné lepidlo.
Ohledně té spojky křídel, to nevím. Nevím jak to Alfa má.
Sekunďák fungovat bude.
Dvousložkové lepidlo (počítám že epoxid): to, že je nevhodný na PE (polyetylen) ještě neznamená, že se s ním nedá lepit EPP (což je polypropylen).
Další možností je Purex, případně podobné lepidlo.
Ohledně té spojky křídel, to nevím. Nevím jak to Alfa má.