Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arkudo

Re: Alpha 1500 od Pelikána

#466 Příspěvek od arkudo »

Dej jiny servo a neres prevody. Stejne, ty co se davaj k alfe jsou k nicemu. Vubec nestredej.
toty

#467 Příspěvek od toty »

jj, sem myslel, jak bude servo drahý, ale pak jsem zjistil, že to stojí mezi 150 a 300...tak holt koupím nové. Mám vybrané : http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... es08a-8-5g
Dobrá koupě nebo udělám chybu ? A doporučíte něco jiného odzkoušeného ?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
jfinkous

#468 Příspěvek od jfinkous »

Ahoj
Určitě chybu neděláš.Emaxy nejsou špatný.ES08 AII je plastové 9g.Lepší je
Emax ES08 MAII které ma kovový převody a je hodně pevné ve středové poloze.váží 12g což není tak moc.Používám je v Alphě 1500 i v Extře 300.
Koupil jsem zde http://www.ebay.com/itm/290735111481?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 myslím že cena za 4ks je krásná. :D
S pozdravem Jura
Přílohy
$_57.JPG
Naposledy upravil(a) jfinkous dne úte 22.04.2014 9:40, celkem upraveno 2 x.
toty

#469 Příspěvek od toty »

Ty 4 gramy na Alfe rozdil asi take nebude...uz ted tam vozim tolik lepidla :)
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
jfinkous

#470 Příspěvek od jfinkous »

Ahoj TOTY.
Určitě to Alpha nepozná :D :D :D
Jura

PS:Za chvíli až nebudeš rýt čumákem pole :lol: koupíš nový trup a bude zase lehčí :wink: :wink:
toty

#471 Příspěvek od toty »

Nový trup už sháním, včerejší řízené navedení do pole sice asi slepím, ale o "rovnosti" a kráse se už nedá mluvit.
https://docs.google.com/a/tyser.cz/file ... BFYms/edit :D:D
jfinkous

#472 Příspěvek od jfinkous »

JJ takovy obrazek mooooc dobře znám. :lol: :lol: :lol: :lol:
Jura
stohanmi

#473 Příspěvek od stohanmi »

toty: Až mě přešel mráz po zádech z toho pohledu, ale dřív nebo později možná dospěju do podobného tvaru.

Už jsem vyřešil problém s deformací ocasu při přitažení výškovky. Celé to spočívalo v tom, že narážela do směrovky a tak jsem kousek směrovky "vyhlodal" a výškovce nechal více prostoru. Maximální výchylku jsem nastavil tak aby nedocházelo k jejímu opření o směrovku a je to... Původně jsem si myslel, že jsem špatně spojil směrovku a výškovku, ale zdá se že ne. To omezení tam bylo odjakživa...
pacaj2am

#474 Příspěvek od pacaj2am »

toty píše:Nový trup už sháním, včerejší řízené navedení do pole sice asi slepím, ale o "rovnosti" a kráse se už nedá mluvit.
https://docs.google.com/a/tyser.cz/file ... BFYms/edit :D:D

Až takhle zle jsem zatím nedopadl, ale mj čumák připomíná spíše lepidlo.... :-)
arkudo

#475 Příspěvek od arkudo »

Kdyz to tady tak ctu...bezte nejdriv radeji na sim a nebo nekoho sezente k ruce. Takhle budete jen lepit a ne litat. Jinak hlavne nezapomente vychylky co nejmin to jde a to jak na krdelkach tak vyskovce. Jen tak s tim zacnte litat. Nebat se ze to nezatoci a podobne. Fakt na zacatek maly vychylky.
toty

#476 Příspěvek od toty »

Ahoj, poraďte prosím, čím přilepit do trupu alphy motorové lože ? Vteřinákem se mi to lepit nezdá, myslím, že se časem vyklepe vibracema. A nevíte jak je udělaný vnitřek křídla, kam se zasouvá ohnutá vzpěra? Mě tam zalejzá moc hluboko a pak jsou křídla špatně, jedno je zvednuté a druhé je rovně. Někdo tady zmiňoval, že tam je hliníkové lože,ale nevím zda-li na konci v křídle je pevná záslepka nebo to leze do toho křídla...čím to pořešit? Přemýšlel jsem nějak to zalepit (jednu půlku)...
arkudo

#477 Příspěvek od arkudo »

Lepit klidne vterinakem. Kdyz nebude hazet vrtule zadny vibrace tam nebudou. To se ti vydrou loziska v motoru nez uklepe vterinak. A tu trubku v kridle resis na doraz proc? Mas to tam dat jen tak aby prece zlom ty spojky byl na stredu ty preklizky...
toty

#478 Příspěvek od toty »

No prave..zasunu jednu pulku a pak pri zasouvani druhe uz nelze drzet ten drat a on zaleze o neco do te prvni pulky a tim se druhe kridlo srovna do roviny,protoze je ten zlom dratu v jednom kridle a neni v te preklizce...ale vyresim to jednoduse...jednu pulku zalepim s dratem na pevno
toty

#479 Příspěvek od toty »

a to lepeni..uz jsem to prilepil vterinakem...byl jsem u pecky a tam mi nejdriv dal dvouslozkovy lepidlo...otocim ho,ctu navod a nevhodne na PE...tak mu to vracim a pak tedy sam rekl,ze by to asi taky lepil vterinakem.'odbornik' :)
Ticcino

#480 Příspěvek od Ticcino »

K tomu lepení přepážky:
Sekunďák fungovat bude.
Dvousložkové lepidlo (počítám že epoxid): to, že je nevhodný na PE (polyetylen) ještě neznamená, že se s ním nedá lepit EPP (což je polypropylen).
Další možností je Purex, případně podobné lepidlo.

Ohledně té spojky křídel, to nevím. Nevím jak to Alfa má.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“