Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaKaly

Re: Alpha 1500 od Pelikána

#451 Příspěvek od JirkaKaly »

toty píše:Taky jsem s tim zapasil a ve finale kombinacky (na ten drat, ne na kridlo ;) )a trochu nasili to spravilo...

takze jsi smikal ten vyztuzny drat?:D
toty

#452 Příspěvek od toty »

Capnul jsem stred dratu do klesti a pomalinku po kouskach jsem to tlacil do kridla...netocit u toho..drat je na konci ohnuty a udelal bys v kridle velkou diru...pak vytahnout a to samy s druhym kridlem a az pak to nasazavat na alfu...opatrne at ti to nezaleze jen na jednu stranu...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
stohanmi

#453 Příspěvek od stohanmi »

Po posledním nezdařeném odhozu jsem ulomil konec výškovky (to co na kormidle přečuhuje). Oddělal sjem ho i na druhé straně (už zdě někdo psal, že to tak je lepší než s originální výškovkou). Nicméně nyní je Alpha trochu těžší na čumák, ne moc. Kdosi tu psal, že je to také lepší, ale mě se to moc nezdá. Letadlo padalo hned z ruky na zem (každému). Jen jednou, když lehce letadlo podfoukl vítr, tak se dalo ukočírovat nahoru.
Poslední problém teď je s tím, že při přitažení je výchylka malá a s menší plochou už málo účinná. Takže výchylku musím zvětšit.
Zpozoroval jste někdo deformace (ohýbání) ocasu při výchylkách na výškovce? (úchytka na kormidle je několik cm od trupu ale táhlo vede podél trupu, poslední kousek se odchyluje a tak netlačí nahoru nebo dolu ale do strany nebo k sobě). Zkoušeli sjte to nějak "korigovat"?

Díky
toty

#454 Příspěvek od toty »

Ja sem u alfy prilepil ty konce vodicich trubicek k trupu, pak se mi to zdalo lepsi...mene se to kroutilo...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty

#455 Příspěvek od toty »

Tobe to nepomuze,ty uz mas vyskovku uriznutou, ale ja to vyresil radeji spejli prilepenou na nabezce...[attachment=-1]uploadfromtaptalk1397766810095.jpg[/attachment]
Jen prosim umelecke modelare...nekamenujte me...bylo to rychle reseni a ta spejle je ulomena...neni ani seriznuta...ale funguje to a na letovy vlastnosti to nemelo vliv...

Doufam ze to nekomu pomuze a nikoho moc nepohorsilo ...
Tou paskou mam ochraneny vsechny nabezky...kridla bez spejli :) a vop jen spejle do pulky
Přílohy
uploadfromtaptalk1397766810095.jpg
jfinkous

#456 Příspěvek od jfinkous »

Zdravim všechny. :D
Pokud jde o krouceni a ohybani zadni casti trupu tak ja osobne jsem zezadu do trupu zalepil dve uhlikove kulatinky cca 15 cm dlouhych.nejsou tezke a pevnost trupu je daleko daleko lepsi.
A vyskovka ? Ja myslim ze nejjednodusi reseni je ty "ouska" na konci uriznout a prilepit je na pevnou cast VOP. :idea: :idea: :idea: :idea:
S pozdravem Jura.....

PS:A dovoluji si prilozit muj starsi prispevek.Snad se najde aspon nejaky kritik :D :D :D

Moje Alpha 1500: vyztuzena kabina nosníky 2x12mm,výztuhy v kridlech vymeneny za uhlikove vcetne spojky(kridla maji daleko mensi vzepeti a vetsi pevnost v ohybu a take rozdil ve vaze).zadni cast trupu vyztuzena dvema 2mm uhlikovymi tycemi cca 15cm dlouhymi(vlepeny zezadu dovnitr trupu)VOP i SOP vlastni vyroby z balsy povrch nazehlovaci folie(tvar jsem zachoval jen lhce zvetsil cinne plochy a odstranil ty nesmyslne usi na VOP :D ).Kridelka balsova.vse na pantech.motor C35 30-10 vrtule (listy) 9x6.Baterie 2S 2200mah a k tomu Hitec 6 sport.V kridlech instalovány 2 LED diody....pro mne dobry pomocnik pri urceni pozice ve vetsi vzdalenosti.Letová váha 812 g.letové vlastnosti super.Obrázek
JirkaKaly

#457 Příspěvek od JirkaKaly »

toty píše:Capnul jsem stred dratu do klesti a pomalinku po kouskach jsem to tlacil do kridla...netocit u toho..drat je na konci ohnuty a udelal bys v kridle velkou diru...pak vytahnout a to samy s druhym kridlem a az pak to nasazavat na alfu...opatrne at ti to nezaleze jen na jednu stranu...

No v kridle je hlinikove pouzdro na ten ocelovy drat ale trubicka je rovna a drat zohybany navic mi pripadne ze prumer toho dratu je fakt na tesno co se tyce hlinikoveho pouzdra, to s klestemi bych asi bral na jednu stranu kridla kdy muzes vlastne druhy konec tlacit ale i tak jak nasadim druhy kridlo kdyz uz nebudu mit jak tlacit. Podle me ten ocelovy drat ma moc velky prumer a do poudzra je to fakt na tesno kdyz vemu ze je zohybany neni sance to tam narvat
pacaj2am

#458 Příspěvek od pacaj2am »

hates píše:zitra po praci se chystam na letiste ve sterboholech tak kdybys mel zajem tak muzes dorazit.
Chci tam vyrazit lehce po 16:00

misto je presne tady
http://mapy.cz/#!x=14.571468&y=50.06998 ... .070462_17

Doufam ze tam zitra nekdo bude.

Tak se na letisti podailo uspesne zalitat... vsem zucastnenym dekuji... :-) Alpha je milá... :-)
Naposledy upravil(a) pacaj2am dne pát 18.04.2014 10:05, celkem upraveno 1 x.
toty

#459 Příspěvek od toty »

A co byly hlavní příčiny?
pacaj2am

#460 Příspěvek od pacaj2am »

toty píše:A co byly hlavní příčiny?

Při slepení a nainstalování serv jsem zjistil, že šla opačně výškovka :-( Každopádně zalétnutí na letišti bylo super.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od vojta mansfeld »

pacaj2am píše:Dobrý den,

tak jsem si pořídil alfu, moje úplně první letadlo. Strávil jsem relativně dost času na simulátoru (RC Desk Pilot). Alfu jsem upravil podle návodu - hodná jako beránek.

Minulý weekend i tento weekend jsem vyrazil létat. Bohužel se mi nepodařilo ani pořádně odhodit. Pokaždé jsem skončil letadlem na čumáku. Chudák letadlo, aniž by se prolétlo, už je pěkně omlácené a slepované.

Chtěl bych poprosit, zda by někdo nebyl tak laskav a alfu mi pomohl zalétat. Očividně je někde něco špatně (určitě ruce), ale nevím co.

Pokud by z širšího okolí Prahy šel létat, rád bych se připojil a něco přiučil.

Děkuji moc za pomoc.

Kdybys nikoho nenašel zítra jedu přes Prahu tak bychom se mohli sejít, ale nejezdím tam tak často takže lepší když najdeš někoho který by s tebou zezačátku chodil pravidelně. Jinak dva lidi jsem už prakticky za odpoledne naučil letadlo bezpečně udržet ve vzduchu...
PS- zítra už asi nebudu na pc tak kdyžtak napiš nebo zavolej 733421715... Ale z Prahy je spousta lidí takže se tu určitě někdo najde.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
toty

#462 Příspěvek od toty »

Ahoj,dnes jsem zkousel co alfa umi a kdyz jsem se rozdovadel,tak jsem neodhadl vysku a v plny rychlosti sem to zaryl do pole...trup na maderu...to neresim...ale jedno servo se cele otocilo a po rozebrani sem zjistil,ze jeden prevod je strzeny...uz mam objednany novy prevody,ale nevim jak tak ty kolecka drzi...jen natlaceny? Nebo nejak zezadu prisroubovany?
[attachment=-1]uploadfromtaptalk1398085488028.jpg[/attachment]
Přílohy
uploadfromtaptalk1398085488028.jpg
petsild
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od petsild »

Jen zatlačené.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
toty

#464 Příspěvek od toty »

Diky...
Ted mi odepsali ze prevody nejsou vubec skladem...nemate nekdo doma treba spalene servo s dobrymi prevody?
pacaj2am

#465 Příspěvek od pacaj2am »

Tak odhoz letadla už není vůbec problém, jenom mám pocit, že zatím více lepím, než létám. Tak uvidíme... Alfa létá krásně.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“