Pítr píše:Teda pánové, jistě vám fandím při dalším tuningu prskoletu, ale nezdá se vám to až skoro zbytečné? S mým AUW 1160g (Zenmuse, FPV, GPS tracker, vrtule z P2), s baterkou 2700mah a pípákem na 3.5V dám s přehledem 11 minut. Proč z toho dělat tank kvůli pár minutám navíc? Stojí ty 3-4 minuty letového času navíc za zhoršenou ovladatelnost a těžkopádnost? Já ještě přemýšlím akorát o antigravity motorech (teď jsem je někde viděl za 3500,-), což by mělo přidat minutku navíc a lepší výkon, ale jinak mi těch 11 minut přijde, alespoň pro moje účely, velmi dostačující.
Kdybych se dostal přes 10 minut s 2,7 Ah aku (jako že ji nemám), tak takové cavyky nedělám. Prostě mě dostalo při posledním létání, že při větším větru jsem byl ve vzduchu tak 2-3 minuty s narychlo nabitou aku (všechny jsem vybil a jednu ještě na místě nabil) a musel jsem dolů. Pořád připomínám, že moje některé baterie už mají opravdu dost a některé už jsem jen k napájení monitoru, protože s nimi vydrží letět EPP dvouplošníček (který je původně stavěný na 3S 1000 mAh aku) ani ne 8 minut, kdežto v 3S 2200 mAh v dobré kondici v pohodě přes 20 minut, rekord mám skoro 25 minut. Takže podle toho letadla už poznám, že se ta která baterie už do Phantoma nehodí, a některá už ani do toho letadla ne... Toto je jediná naděje, jak si trochu polepšit čas, protože při paralelním zapojení bude každá z těch dvou dávat jen o něco víc, než poloviční proud, než když je sama. Taky pak dám v klidu do toho prostoru (v případě nutnosti seženu větší dvířka) třeba i větší samotnou. Uvidím, jak pak dopadnou testy. Jako kdybych lítal aspoň 5 minut, tak to snad nějak přežiju, ale poslední takové krátkolety urychlily moje rozhodnutí s tímto něco udělat. Je mi jasné, že jsem těm aku dřív dával záhul lítáním v manuálu, ale je fakt, že stejně časem ztrácí na výkonu a kapacitě. Jít do P2 se mi vůbec nechtělo, protože bych na tom prodělal a stejně bych musel mít aspoň 2 aku, abych z toho něco měl, když už jedu lítat. No a ty drahé aku taky časem budou odcházet. Uvidím, třeba zjistím, že při té hmotnosti s 2 aku z toho bude tank a přes 10 minut se třeba ani nedostanu. Co už, ale zkusit to musím, protože jinak ty trochu unavené aku už bych skoro ani nemohl použít. No a na ty boční nosiče bych to dával nerad. Za prvé je nemám, ale nejsem si jistý, jestli je dobré dávat takové závaží mimo těžiště, i když v zhruba stejné hmotnosti... Nevím, nechám se překvapit, jak to dopadne. Hlavně jestli to vůbec dám do nějakého provozuschopného stavu...