DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#496 Příspěvek od Marek_Km »

Václav Procházka píše:U P1 se mi nejvíce zamlouvá uchycení baterií na CF platíčku, pomocí Duallock z boků Phantomu. Už jenom k vůli lepšímu rozložení hmoty v těžišti. Pro dvě baterie jednoduché použití (V) redukce napájení. A pokud člověk bude chtít používat současně obě baterie, původní vnitřní prostor, může použít pro video vysílač a GPS tracker, pro vyvedení antény video vysílače, bych použil původní dvířka pro aku - estetika neutrpí :-)

Bohužel už mám použito zadní plato k vTx, takže boční by tam možná přimontovat šly, ale u těch zadních noh už by to bylo přes desku toho FPV vTx plata. Nic moc. Ke všemu do aku prostoru sice můžeš dát třeba ten tracker, ale vTx bych do něj nedával, měl by být chlazený, tudíž venku, ale jak kdo chce. Ale kdybych chtěl použít velkou samostatnou aku, jako např. to má kamarád holmera83, tak buď velký aku prostor, nebo dát zespodu, jak to má on.
gardenroute

#497 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:U P1 se mi nejvíce zamlouvá uchycení baterií na CF platíčku, pomocí Duallock z boků Phantomu. Už jenom k vůli lepšímu rozložení hmoty v těžišti. Pro dvě baterie jednoduché použití (V) redukce napájení. A pokud člověk bude chtít používat současně obě baterie, původní vnitřní prostor, může použít pro video vysílač a GPS tracker, pro vyvedení antény video vysílače, bych použil původní dvířka pro aku - estetika neutrpí :-)
Venco, tyhle CF křídla mám (mám pocit, že to tehdy někdo loni v létě kupoval se mnou nebo těsně po mě, byl jsi to Ty ?), ale mám s tím problém.

Už 2x jsem to zkoušel instalovat (a 2x zase sundal), odložil jsem to do šuplíku poté, co jsem nebyl nějak rozumně schopen pořešit kabeláž do baterií přes to "véčko" do bateriového prostoru, aby si to nepřekáželo s gimbalem a GP kamerou.

Uvažoval jsem, že bych napájení z ptaaka vyvedl někde zadem, kde si to nebude překážet, ale tak jednoduché to není. Šlo by to bokem (tak to má myslím homer83), ale to mě to neřešilo, bylo by to nesymetrické. Jedině uvnitř udělat zcela nové 2 vývody na boky (s paralelním propojením až uvnitř) přímo k bateriím na CF křídlech, aby původní přívod k baterii vpředu za dvířky zůstal zachován pro let v klasické konfiguraci jen s 1 baterií. V tom případě by křídla byla použitelná, kdo to vymyslí (aby to bylo spolehlivé a bezpečné), má u mě lahvinku něčeho dobrého :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#498 Příspěvek od Václav Procházka »

Petře, v napojojení 2 bočních baterií problém nevidím. Osobně bych původní napájecí kabel ponechal pro používání původní baterie a pro ty 2 externí aku na bocích, bych vyvedl z desky separátní kabely s konektorem a z boku je vyvedl přes gumové průchodky. Ono nic lepšího stejně člověk nevymyslí, ale vidím to jako nejspolehlivější řešení, než použití V-kabelu.

Jinak k tomu video vysílači pro Marka, mám 600mW a je vlažný, pokud je horký, tak je něco špatně (nevhodně přizpůsobená anténa, atd.) Můj video vysílač je přímo uvnitř Phantoma a anténa přes konektor v zádu do boku, žádný problém.
Marek_Km

#499 Příspěvek od Marek_Km »

Venco psal jsi tu někde letové časy s dvěma aku, nebo jsem to přehlédnul/zapomněl?
Jestli máš poznámky, tak prosím napiš, za jakých podmínek a jaké časy - s jakými vrtulemi, za jakého počasí (vítr, bezvětří) s jakou vzletovou hmotností atd. Pořád se rozhoduju, jakou verzi úprav pro delší lety zvolím. Jestli nakonec neskončím u těch bočních nosičů, i když nerad.
Václav Procházka

#500 Příspěvek od Václav Procházka »

Já jsem časy se dvěmi aku nepsal, to byl někdo jiný.
Dag2B3

#501 Příspěvek od Dag2B3 »

nabídka stále platí:
viewtopic.php?f=98&t=62537
Marek_Km

#502 Příspěvek od Marek_Km »

Představuji Vám svého Phantoma. Je připraven na úpravu aku prostoru. Moc se mi do toho nechtělo, nicméně jsem se přemluvil a začal. Nebudu spěchat, protože mě čas netlačí. Počasí nehlásí moc dobré a stejně v poslední době jaksi nelítám. S naloženým Ptákem a s bateriemi už slabšími je to nic moc. Pokud se s těmi 2 dostanu nad 10 minut (třeba jedna starší s jednou novou), tak budu spokojen.
Odstrojení provedeno, teď mě čekají obráběcí práce. Protože nemám pana Dremela a ani nevím, kdo by mi jej půjčil, tak to bude docela drbačka, ale nedá se nic dělat. Ty lišty budou brnkačka, výřezy v krajích taky, horší to bude se zvětšením otvoru kolem dvířek. Na to si z práce vezmu jehlové pilníky a budu pižlat. Úplně v nejhorším případě nějakého průšvihu je pořád šance jít do trupu P2. Tohle mě kromě práce nebude stát nic. No uvidíme.
P4220985.JPG
gardenroute

#503 Příspěvek od gardenroute »

Marku, uděláš mě to taky :?: :mrgreen:
(máš můj obdiv, mě se do toho tak nechce :wink: )
Marek_Km

#504 Příspěvek od Marek_Km »

Aby to hlavně dobře dopadlo. Mám hlavně obavu z toho, abych tam ty dvě aku dostal, protože co jsem viděl, tak tam 2 origo vlezou docela bez velké rezervy a to jsou co do velikosti jasně nejmenší, takže je budu muset možná do páru nějak kombinovat, jestli to vůbec takto půjde. To se teprve uvidí. Turnigy i Ray jsou větší a ještě jsem na zkoušku přiobjednal 2ks Zippy. To by mě docela dostalo, kdybych tam nedostal kromě origo nic jiného. Jedině by mi pak zbyla možnost po dokoupení větších dvířek tam dostat jednu nějakou větší baterii. Nějaké proměřování není teď moc vypovídající, když to není hotové. Až to bude, tak budu vědět na čem jsem...
gardenroute

#505 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Mám hlavně obavu z toho, abych tam ty dvě aku dostal, protože co jsem viděl, tak tam 2 origo vlezou docela bez velké rezervy a to jsou co do velikosti jasně nejmenší...
Vejdou se tam takřka na milimetr přesně (originál DJI).

Obrázek
Marek_Km

#506 Příspěvek od Marek_Km »

Jojo, vím o tom. Bude to peklo tam ty neorigo dostat, pokud vůbec. Aby z toho nakonec nebyl debakl. Omezením ale budou jak to tak vidím asi dvířka. Takže v horším případě budu muset shánět větší, v nejhorším případě trup P2 :|

Edit: tak jsem to psychicky nevydržel a musel jsem teď narychlo zkusit, jestli to tam opravdu vleze. Takže na šířku je tam místa jako kráva. Horší to bude s tím patrem nad aku. Podle obrázku tam stačí 1,5 mm podložky, což nehrozí a budou tam potřeba minimálně 3 mm a to kdoví jestli bude stačit. Vůbec netuším, jestli pak patro nebude moc vysoko. Ideální by bylo mít to dno úplně hladké a bez těch lišt s protiskluzovými podložkami mezi nimi. Jenže pak by zas širší aku zavazely ty špunty s vnitřními závity. Prekérka no. Dnes to balím, pokračování až se mi bude chtít. :)
P4220986.JPG

P4220987.JPG
Pítr

#507 Příspěvek od Pítr »

Teda pánové, jistě vám fandím při dalším tuningu prskoletu, ale nezdá se vám to až skoro zbytečné? S mým AUW 1160g (Zenmuse, FPV, GPS tracker, vrtule z P2), s baterkou 2700mah a pípákem na 3.5V dám s přehledem 11 minut. Proč z toho dělat tank kvůli pár minutám navíc? Stojí ty 3-4 minuty letového času navíc za zhoršenou ovladatelnost a těžkopádnost? Já ještě přemýšlím akorát o antigravity motorech (teď jsem je někde viděl za 3500,-), což by mělo přidat minutku navíc a lepší výkon, ale jinak mi těch 11 minut přijde, alespoň pro moje účely, velmi dostačující.
gardenroute

#508 Příspěvek od gardenroute »

Pítr píše:...S mým AUW 1160g (Zenmuse, FPV, GPS tracker, vrtule z P2), s baterkou 2700mah a pípákem na 3.5V dám s přehledem 11 minut. ...
To je samozřejmě dobrý čas, já mám AUW 1200 g (plus odběr iOSD), takže bych to měl určitě méně, ale kdybych se dostal na 10 min., bylo by to zcela dostačující (mám vyzkoušeno, že více pro video asi není potřeba). Ale zase mám Antigravity!, takže...
Problém je ten, že jsem nedávno (před Afrikou) kupoval za pořádný balík sadu 6ti nových LiPo DJI 2200, takže není zcela jednoduché se jich nyní zbavit, a koupit podobnou sadu těch 2.700. Já dnes letím cca 7.5 (na vznášení 8.5 min.), skoro se mě nechce věřit, že s tou 2700 bych o tolik poskočil (o polovinu !). To skoro není možné, P2kaři s AUW 1400g létají 13-15 min (a mají 5200 mAh baterii :!:)
Už jsme o tom jednou zde hovořili, jak to máš s kabeláží, musí to být hodně nacpané, máš nějaké foto ?
Pítr

#509 Příspěvek od Pítr »

Já dnes letím cca 7.5 (na vznášení 8.5 min.), skoro se mě nechce věřit, že s tou 2700 bych o tolik poskočil (o polovinu !)

Jak už jsem někde psal, tak 2700 mi přidala 2 minuty let. času, ten test jsem tedy dělal ještě na copteru s Goprem v obalu. Podle mne je hlavní trik v tom, trochu podojit baterku a zároveň ji neubližovat, proto mám nastaven pípák na 3.5V, bez zátěže pak má necelých 3.7V a z toho co jsem se kde dočetl, by to pořád měla být bezpečná hranice. Zase s těma 11 minutama nechci kecat, zatím jsem to měřil jenom jednou, ale bylo to tak - poslední cca dvě minuty jsem s tím létal velmi vlažně nutno podotknout. Zítra zkusím další test a i s originál baterkou.

Kabeláž při používání 2700 mám a propojuji venku - udělal jsem si dírky do dvířek a je to tak i pohodlnější, bohužel nedisponuji foťákem a Goprem něco fotit zblízka je za trest. Vypadá to však velmi podobně jako tady - http://skypixel.org/post/59237882381 - plus tedy ještě jedna dírka na balanční kabel kvůli pípáku :)
Marek_Km

#510 Příspěvek od Marek_Km »

Pítr píše:Teda pánové, jistě vám fandím při dalším tuningu prskoletu, ale nezdá se vám to až skoro zbytečné? S mým AUW 1160g (Zenmuse, FPV, GPS tracker, vrtule z P2), s baterkou 2700mah a pípákem na 3.5V dám s přehledem 11 minut. Proč z toho dělat tank kvůli pár minutám navíc? Stojí ty 3-4 minuty letového času navíc za zhoršenou ovladatelnost a těžkopádnost? Já ještě přemýšlím akorát o antigravity motorech (teď jsem je někde viděl za 3500,-), což by mělo přidat minutku navíc a lepší výkon, ale jinak mi těch 11 minut přijde, alespoň pro moje účely, velmi dostačující.

Kdybych se dostal přes 10 minut s 2,7 Ah aku (jako že ji nemám), tak takové cavyky nedělám. Prostě mě dostalo při posledním létání, že při větším větru jsem byl ve vzduchu tak 2-3 minuty s narychlo nabitou aku (všechny jsem vybil a jednu ještě na místě nabil) a musel jsem dolů. Pořád připomínám, že moje některé baterie už mají opravdu dost a některé už jsem jen k napájení monitoru, protože s nimi vydrží letět EPP dvouplošníček (který je původně stavěný na 3S 1000 mAh aku) ani ne 8 minut, kdežto v 3S 2200 mAh v dobré kondici v pohodě přes 20 minut, rekord mám skoro 25 minut. Takže podle toho letadla už poznám, že se ta která baterie už do Phantoma nehodí, a některá už ani do toho letadla ne... Toto je jediná naděje, jak si trochu polepšit čas, protože při paralelním zapojení bude každá z těch dvou dávat jen o něco víc, než poloviční proud, než když je sama. Taky pak dám v klidu do toho prostoru (v případě nutnosti seženu větší dvířka) třeba i větší samotnou. Uvidím, jak pak dopadnou testy. Jako kdybych lítal aspoň 5 minut, tak to snad nějak přežiju, ale poslední takové krátkolety urychlily moje rozhodnutí s tímto něco udělat. Je mi jasné, že jsem těm aku dřív dával záhul lítáním v manuálu, ale je fakt, že stejně časem ztrácí na výkonu a kapacitě. Jít do P2 se mi vůbec nechtělo, protože bych na tom prodělal a stejně bych musel mít aspoň 2 aku, abych z toho něco měl, když už jedu lítat. No a ty drahé aku taky časem budou odcházet. Uvidím, třeba zjistím, že při té hmotnosti s 2 aku z toho bude tank a přes 10 minut se třeba ani nedostanu. Co už, ale zkusit to musím, protože jinak ty trochu unavené aku už bych skoro ani nemohl použít. No a na ty boční nosiče bych to dával nerad. Za prvé je nemám, ale nejsem si jistý, jestli je dobré dávat takové závaží mimo těžiště, i když v zhruba stejné hmotnosti... Nevím, nechám se překvapit, jak to dopadne. Hlavně jestli to vůbec dám do nějakého provozuschopného stavu...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“