DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#481 Příspěvek od Marek_Km »

Jo ták, bylo mi divné, že bys měl takovou sbírku koptér :lol:
S Petrem (gardenroute) jsme brali ty 9443 asi ze stejného odkazu http://www.ebay.com/itm/291027413645?ru ... 26_rdc%3D1
i když teď jsem jich už našel víc. Jemu fungují s lepším letovým časem. Může to být tím, že má T-motory a zánovní aku. Já ty aku mám už hodně unavené a ty vrtule jsem zkoušel v dost větrném počasí a Phantom se mi s nimi zdál nervóznější. Na druhou stranu, naposled jsem zkoušel dát zpět 8" vrtule, opět za větru a přestože byl letový projev subjektivně o něco klidnější, tak letový čas byl taková bída (max 5,5 minuty), že jsem to zatím zabalil a zkoumám možnosti ten letový čas prodloužit.
Jo, POZOR, já mám motory s DJI zámky, ty máš samoutahovací?
salamander

#482 Příspěvek od salamander »

Marek_KM
Ak by som mal ešte P1 tak by som to prehádzal do spodku skeletu P2,
Dvierka by som urobil zo suchého zipsu, už som to tu niekde videl, najideálnejšie sú baterky vo vnútri trupu.
Také improvizácie, lepenia bateriek zvonku nevedú k ničomu, potom je to ovešané ako vianoční stromček a problém pretrváva naďalej .
Potom sa to tu rieši a nemá to konca ...
Marek_Km

#483 Příspěvek od Marek_Km »

@salamander:
člověče asi máš pravdu, čím dál víc se kloním taky k přehození vnitřností do toho P2 trupu. Asi se budu muset znovu pečlivě podívat na to instruktážní video s tím přemontováním. Takto bych pohodlně používal jak ty 2,2 Ah buď samostatně (jen na krátký let), nebo v páru, nebo nějakou samostatnou velkou... Možností dost.
texmur

#484 Příspěvek od texmur »

holmer83 píše:Můžete prosím poradit co nejlepší klony těch origo DJI 9443, třeba něco z ebay. Nechce se mi dávat 800,- Kč jenom za čtyři kousky plastu.

já kupoval tyto a po vyvážení fungují velmi dobře. Ještě mi však nedorazila vyvažovačka takže jsem to dělal jen přes oktaj skleničky, tudíž zůstalo malinko Jello efekt ale pták nikam nedriftuje
http://www.ebay.com/itm/1-2Pair-Self-Tightening-Locking-CW-CCW-Propellers-For-DJI-Phantom-2-Vision/261408419454?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D333008%26algo%3DRIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D21399%26meid%3D6333620375136418862%26pid%3D100011%26prg%3D9407%26rk%3D2%26rkt%3D10%26sd%3D400666032206

neupravované video z testovacího letu zde:[ http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=63535&start=195#p1103743
za cenu 135kč za pár to vozím v kufru jako náhradní řešení kdyby náhodou....
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Václav Procházka

#485 Příspěvek od Václav Procházka »

Abych řekl pravdu, osobně jsem z vrtulí P2 sklamán. To že mi přidaly o 2 minuty letu u P1 navíc, je sice krásná věc, ale ve finále letový projev ve větru stojí za ho.no.
Včera jsem létal, foukalo odhaden 5-7m/s Phantom je nervozní - ve větru se stále kolíbá. Zisky jsem měl nejdříve nastavené, jak se zde uvádí u P2. Nyní mám pitch, roll 105 %, zkusím jít na 90 %. Pokud vrátím na zpět vrtule 8x4,5 tak i ve větru luxusní letový projev - bez kolíbání (oscilací) prostě nebe a dudy.
Naposledy upravil(a) Václav Procházka dne ned 20.04.2014 13:55, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#486 Příspěvek od gardenroute »

gardenroute píše:...Chtěl bych 5 Ah baterku dostat do battery docku, bohužel vzadu již mám jiné vybavení, ačkoliv můj podvozek je mj. vymyšlen pro zavěšení 2x 2200 LiPo, ale ta kabeláž je problém (viz obrázek)...
salamander píše:...Ak by som mal ešte P1 tak by som to prehádzal do spodku skeletu P2, ...najideálnejšie sú baterky vo vnútri trupu...
Marek_Km píše:člověče asi máš pravdu, čím dál víc se kloním taky k přehození vnitřností do toho P2 trupu. Asi se budu muset znovu pečlivě podívat na to instruktážní video s tím přemontováním.... Možností dost....
Marku, těch možností je skutečně více, ať už předělání stávajícího battery docku na P1, což je asi nejjednodušší a nejlevnější cesta, různá větší dvířka jsou na Shapeways, a nebo ten přenos do P2 trupu.
To má ale několik problémů, P2 má battery dock na druhé straně, což je nutné řešit přesunem LED, také dvířka jsou potřebná, protože P2 žádné nemá, plus pár dalších drobností a zádrhelů.
Už dřívě jsem tady publikoval link na PP, kde o tom běží extra vlákno, takže pro občerstvení (pozor, má to již cca 54 stran).
Při obou úpravách ale musí vnitřnosti ptaaka ven, takže to chce nějakou zručnost...
holmer83 píše:Můžete prosím poradit co nejlepší klony těch origo DJI 9443, třeba něco z ebay. Nechce se mi dávat 800,- Kč jenom za čtyři kousky plastu.
Jiř Ti radil Marek, ale pozor, Ty je potřebuješ šroubovací, na obrázku Markova odkazu jsou ale ty fotky vrtulí pro DJI zámek, a popis pro šroubovací (zmatečné !?), tady tyto jsou 100% ty správné (Self-Tightening ).
Pokud bych ale mohl poradit, v případě že máš motory pro šroubovací vrtule, šel bych určitě do originálních DJI 9443, vyhneš se tak možným problémům s kvalitou zpracování, kdy pouze 3D scan originálů pro klony není všechno... Já bral klony (naštěstí se zdá že dobré), protože v době objednávání ještě pro zámkové unášeče nebyly ještě na trhu (i nyní pouze v USA).
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#487 Příspěvek od Marek_Km »

To vlákno na PhanPil mám z poloviny přečtené. Ze začátku se tam řešily poměrně důležité věci - hlavně ta LED signalizace a jaké aku se tam vlezou atd atd ale pak už jen kraviny, jak zároveň provozovat obyč aku s možností origo P2, pak různé obrázky na dvířkách :roll:
Samozřejmě to vím, že otvor pro aku na P2 je zezadu a bez dvířek, protože je tvoří origo aku a signalizace je také na nich. Ta signalizace by se dala nějak splichtit a místo drahých dvířek z D tiskárny by se dala použít jiná možnost. V nejhorším případě by posloužil ten sucháč, jak bylo popsáno. Ale moc se mi do toho nechce. Přestože jsem tak na 45% rozhodnutý do toho jít, tak v případě nějaké levné a rozumné varianty venkovního uchycení externí aku bych možná změnil názor.
Ta úprava bateriového prostoru spočívá v čem?
gardenroute

#488 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Přestože jsem tak na 45% rozhodnutý do toho jít, tak v případě nějaké levné a rozumné varianty venkovního uchycení externí aku bych možná změnil názor....Ta úprava bateriového prostoru spočívá v čem?
Mě se do té migrace do P2 trupu moc nechce, ačkoliv by řešilo i lepší rozložení hmotnosti a zpočátku jsem byl do toho docela nadšený.
Ta úprava docku u P1ky - zvětšení otvoru pro baterii (dremel apod.), jiná dvířka, a pravděpodobné odřezání těch stávajících vodicích plastových lišt pro 2200 baterii (záleží na výšce té větší baterie).
Marek_Km

#489 Příspěvek od Marek_Km »

Na tuto možnost bych možná přistoupil, ale nevěřím, že by se našel dostatečný prostor, protože úplně rovné dno v aku prostoru nemůže být, jsou tam 2 výstupky s vložkami se závitem. Pokud by tam i tak nebyly a po odstranění těch lišt si myslím, že i tak by vedle sebe 2 aku položené na užší stranu nevešly. Nebo je na RCG nějaký tip, jak tam po úpravě toho vnitřku 2 aku (nebo jedna velká) vejdou?
gardenroute

#490 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Na tuto možnost bych možná přistoupil, ale nevěřím, že by se našel dostatečný prostor, protože úplně rovné dno v aku prostoru nemůže být, jsou tam 2 výstupky s vložkami se závitem. Pokud by tam i tak nebyly a po odstranění těch lišt si myslím, že i tak by vedle sebe 2 aku položené na užší stranu nevešly. Nebo je na RCG nějaký tip, jak tam po úpravě toho vnitřku 2 aku (nebo jedna velká) vejdou?
Dnes jsem chtěl jít létat, celé odpoledne jsem se chystal, pořádná předletová příprava a pak bouřka, kroupy, déšť a šlus :? Teď se sice už zase slunce rozsvítilo, ale už se mě nikam nechce...
Marku, to je docela známá úprava, budu muset oživit své poznatky k tomu, polistovat na RCG, možná jsem si uložil nějaké zajímavé linky, ale řešilo to. 2x 2200 mAh vedle sebe na výšku se tam vejde,
viz např. tento link a pár obrázků s postupem v něm...

http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=4485
Úprava P1 Battery Dock pro velkou baterii
Úprava P1 Battery Dock pro velkou baterii

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2082830
Obrázek
Marek_Km

#491 Příspěvek od Marek_Km »

To naštve s tím počasím. Apríl, no. Jsem věděl, že mi to v pátek nevyjde, a o víkendu bude počasí stát za houby, tak jsem baterky ani nenabíjel.
Je to hrozná drbačka, tady ty úpravy trupu, jak P1, tak P2. Navíc u P2 bych musel řešit jiné uchycení VTx, protože v tom místě vzadu by byl ten velký otvor pro aku :x
Jenže jak je po tom vykuchání lišt a vložení podložek pod plato řešená LED signalizace, když je taky pryč (na těch obrázcích)?
gardenroute

#492 Příspěvek od gardenroute »

koukni na všechny ty linky, co jsem tam daval
Bazil

#493 Příspěvek od Bazil »

Trochu offtopic :-)

Lítají i na ukrajině :-) Kolik má asi AUW s tou vlajkou :-) V putinovském rusku to brzo zakážou, dá se to použít i k protirežimním provokacím :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Mf7Hgswc-s[/youtube]
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
Marek_Km

#494 Příspěvek od Marek_Km »

Petře nějak se nemůžu zbavit dojmu, že přehození vnitřností do P2 je pohodlnější, než dělat ty šílené úpravy na původním P1 trupu, kde pochybuju, že ty vnitřnosti stejně ven nemusely, protože:
- musely pryč lišty (nebo aspoň jedna) a přístup k nim není zrovna dobrý
- musely se dát podložky, takže patro odšroubovat a podložit
- musela se přemístit LED signalizace na přední stranu (blikalo by to do záběrů, nebo to přesunout vzadu výš)
- a hlavně zvětšit otvor do aku prostoru + průtah na silové kabely spojující se venku
a stejně mi ten prostor nepřijde stejný, jak v P2
Naproti tomu by se při přehazování do trupu P2 muselo řešit:
- LED signalizaci dát nejspíš do spodní části horního deklu vzadu (a ne to cpát dopředu přes prodlužku, aby to blikalo do záběrů kamery :roll: )
- já bych navíc musel znovu řešit přichycení vTx, protože by bylo v úrovni bateriového otvoru
- nejsou stejné otvory se závity k přichycení gimbalu
- nutnost vyřešit zakrytí otvoru aku prostoru, nebo dokoupit drahá vytištěná dvířka

Stojí to v tom druhém případě ne málo, trup kolem 1400 bez poštovného, + případná dvířka kolem 600 bez poštovného. Všechny ostatní řešení přídavné baterie v podvěsu, nebo vzadu, případně dvou po bocích, se mi moc nelíbí. Ať je to tím, že je to venku, nebo tím, že to neřeší použití jedné větší aku samostatně třeba jen 3S 3Ah, nebo podobných o něco větších, než origo 2,2. Takové hrůzy, jako například http://www.shapeways.com/model/1517782/ ... erialId=62 se za ty peníze absolutně nevyplatí, to už vyjde levněji přehození do trupu P2 + dodatečná dvířka.
V nejhorším případě, pokud by se mi do přestavby nebo úprav nechtělo, bych možná akceptoval i možnost, jako má na koptéře kamarád holmera83, kdy má velkou aku uchycenou přes Duallock jak ke spodní části trupu, tak k příčce toho tuningového podvozku. I když to taky není kdo ví co.
Je tu někdo v ČR, nebo SR, kdo přestavbu do trupu P2 má, nebo se na ni chystá?
Václav Procházka

#495 Příspěvek od Václav Procházka »

U P1 se mi nejvíce zamlouvá uchycení baterií na CF platíčku, pomocí Duallock z boků Phantomu. Už jenom k vůli lepšímu rozložení hmoty v těžišti. Pro dvě baterie jednoduché použití (V) redukce napájení. A pokud člověk bude chtít používat současně obě baterie, původní vnitřní prostor, může použít pro video vysílač a GPS tracker, pro vyvedení antény video vysílače, bych použil původní dvířka pro aku - estetika neutrpí :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“