Petře nějak se nemůžu zbavit dojmu, že přehození vnitřností do P2 je pohodlnější, než dělat ty šílené úpravy na původním P1 trupu, kde pochybuju, že ty vnitřnosti stejně ven nemusely, protože:
- musely pryč lišty (nebo aspoň jedna) a přístup k nim není zrovna dobrý
- musely se dát podložky, takže patro odšroubovat a podložit
- musela se přemístit LED signalizace na přední stranu (blikalo by to do záběrů, nebo to přesunout vzadu výš)
- a hlavně zvětšit otvor do aku prostoru + průtah na silové kabely spojující se venku
a stejně mi ten prostor nepřijde stejný, jak v P2
Naproti tomu by se při přehazování do trupu P2 muselo řešit:
- LED signalizaci dát nejspíš do spodní části horního deklu vzadu (a ne to cpát dopředu přes prodlužku, aby to blikalo do záběrů kamery

)
- já bych navíc musel znovu řešit přichycení vTx, protože by bylo v úrovni bateriového otvoru
- nejsou stejné otvory se závity k přichycení gimbalu
- nutnost vyřešit zakrytí otvoru aku prostoru, nebo dokoupit drahá vytištěná dvířka
Stojí to v tom druhém případě ne málo, trup kolem 1400 bez poštovného, + případná dvířka kolem 600 bez poštovného. Všechny ostatní řešení přídavné baterie v podvěsu, nebo vzadu, případně dvou po bocích, se mi moc nelíbí. Ať je to tím, že je to venku, nebo tím, že to neřeší použití jedné větší aku samostatně třeba jen 3S 3Ah, nebo podobných o něco větších, než origo 2,2. Takové hrůzy, jako například
http://www.shapeways.com/model/1517782/ ... erialId=62 se za ty peníze absolutně nevyplatí, to už vyjde levněji přehození do trupu P2 + dodatečná dvířka.
V nejhorším případě, pokud by se mi do přestavby nebo úprav nechtělo, bych možná akceptoval i možnost, jako má na koptéře kamarád holmera83, kdy má velkou aku uchycenou přes Duallock jak ke spodní části trupu, tak k příčce toho tuningového podvozku. I když to taky není kdo ví co.
Je tu někdo v ČR, nebo SR, kdo přestavbu do trupu P2 má, nebo se na ni chystá?