DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#436 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Asi na zkoušku koupím další nejspíš 2 kusy baterek, protože ty poslední funkční kusy už moc neslouží. Jsem zvědavý, jestli bude mít na funkčnost vliv nabíjení chytřejším nabíječem, nebo nebude rozdíl oproti setovým nabíječům. Máte někdo tip? Vyzkoušel jsem jak setové aku (za dvou jedna odešla), tak Turnigy (taktéž ze dvou jedna odešla) i Ray (všechny nafouklé)...
Marku, nejlepší zkušenost nakonec mám s originálními DJI Phantom bateriemi, a to jsem loni zkoušel Ray (který jsem dostal jako náhradní originál od dealera k tehdy novému P1), a který mě zradil natolik, že z toho byl dost ošklivý pád, naštěstí do trávy (čas 0:44), zklamalo mě i několik Dualsky (od Hořejší.cz), které se začaly nebezpečně nafukovat, ztrácet kapacitu a po letu byly dost, dost horké (všechny nakonec vyřazeny). Nakonec když přišly na trh jsem koupil sadu dalších 6ti origo DJI Phantom baterií před odjezdem do Afriky. Mám ještě i tu původní DJI, která je stále OK, přežila všechny ostatní, to je zajímavé :)

Jinak, jak diskutujeme o tom prodloužení letového času, mám nový tip, vyžaduje ale zvětšení bateriového otvoru a úpravu dvířek.

Walkera 5200mAh 3S Lipoly Battery Pack for QR X350 PRO

Kolega s ní a P1 s AUW 1350 gramů (!) uletěl skoro 17 minut :"...I am flying figure 8 in my basement with constant stick control and the Arris gimbal and 600mwTx are turned on! AUW 1352g, 16.37 minutes when the red light flash. Checked the voltage right after is 11.04v and each cell is 3.68v..."

Je tedy vůbec potřeba P2 s jeho drahou a chytrou baterií a speciální nabíječkou a pomalým nabíjením :?:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#437 Příspěvek od Marek_Km »

Petře proti origo aku stojí jak cena, tak fakt, že mi jedna z těch dvou ztratila kapacitu a už se hodí k monitoru, přestože ji sem tam protáhnu i v dvouplošníčkovi, ale tam pípá ještě před desátou minutou, kdežto 1000 mAh aku s tím vydrží létat déle. Také jsem přišel na to, že čím novější aku, tak se musí na pípáku nastavit větší voltáž a naopak. Bohužel by se muselo pokaždé upravovat i napětí v Naza asistentovi, protože pak dřív začne hlásit nízké napětí a pak taky začne klesat. S tou velkou aku pro Walkeru to taky není žádná výhra, myslím tím tu cenu. To radši dvě 2200 mAh aku a o něco menší čas, ale za daleko levněji (např. 2ks Zippy 2,2 Ah vyjdou kolem 700 Kč). Chtělo by to ale, aby se dal sehnat trup přímo na P1, ale s upraveným bateriovým prostorem. Jinak se musí upravovat ten z P2 a to je zbytečný opruz. Na RCG by se něco nenašlo? Kupovat a dávat aku na ty přimontovatelné boční držáky se mi moc nechce. Líbilo by se mi to prostě mít schované vevnitř. Přemýšlím nad tím trupem z P2. Uvidím časem. Třeba přijde někdo na trh jen se spodní částí trupu pro P1 se zvětšeným prostorem...
gardenroute

#438 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Chtělo by to ale, aby se dal sehnat trup přímo na P1, ale s upraveným bateriovým prostorem...
Není velký problém si ho koupit, a upravit, na to jsou na RCG postupy...
Marek_Km píše:.... Jinak se musí upravovat ten z P2 a to je zbytečný opruz...
Na PP je velké vlákno o vestavbě P1 do trupu P2, už jsem sem odkaz dával, ale je s tím dost práce a úprav.
Marek_Km píše:Kupovat a dávat aku na ty přimontovatelné boční držáky se mi moc nechce. Líbilo by se mi to prostě mít schované vevnitř. Přemýšlím nad tím trupem z P2. Uvidím časem. Třeba přijde někdo na trh jen se spodní částí trupu pro P1 se zvětšeným prostorem...
Souhlas, ty křídla mám, ale je problém dostat napájení dovnitř, dost mě překáží gimbal a vyvážení P1 to moc nepřidá.
Pítr

#439 Příspěvek od Pítr »

Marek: Ja si koupil tyto http://www.ebay.com/itm/Lectron-Pro-11-1-V-2700mAh-35C-LiPo-Battery-with-XT60-Connector-DJI-Phantom-/191128625609?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item2c802761c9

A oproti originalum se zvedl cas letu o 2 minuty s Goprem v obalu (se zenmusem a nynejsi zatezi jsem rozdil v case zatim nezkoumal). Odlétáno 15 cyklů a zatím žádný problém.
Marek_Km

#440 Příspěvek od Marek_Km »

To je sice pěkné, ale za tu cenu s dopravou...
holmer83

#441 Příspěvek od holmer83 »

Mám dotaz na všechny znalce Phantomů, ač mi již prošlo rukama 5 kusů DJI F450, tak jsem se teď dostal k bazarovému Phantomu F300 s Nazou M a s BL gimbalem a mám pár dotazů.

1) jsou na něm stříbrné motory bez označení s levými a pravými závity a bývalý majitel říkal že jsou to motory z P2 (viz. foto)? Pokud to jsou motory z P2, tak jaké mají parametry? (kV, proudová a napěťová zatižitelnost). Vrtule jsou asi původní, velikost 8x4,50, má to i na 3S docela velké otáčky a na 5Ah baterii letovku cca 10minut, což mi připadne docela málo, protože z F450 jsem zvyklej, že s motory 2212 920kV + vrtule DJI 10x3,8 a 3S pohonu jsem s 2,2 Ah baterkou ve vzduchu 9 minut, takže se ptám, pokud by ty motory z P2 měli podobné parametry, doporučujete na nich vyzkoušet ty DJI 10x3,80? Poslední DJI F450 ARF co jsem skládal, tak tam už byly rovněž motory s levým a pravým závitem a nové vrtule 9,40x4,30, musím říct, že to s nimi bylo příjemně ostré na řízení a letový čas byl zase o něco lepší.

2) Dotaz ke kompasu, na F300 je jiný (vyšší) uhlíkový podvozek kvůli BL gimbalu, na podvozku je připevněn (vyveden) od GPS kompas (viz foto), má být v této poloze (zešikma), nebo jej můžu např. přichytit oboustrankou na horní kryt Phantoma přesně doprostřed? To stejné s GPS, nechat jej pod horním krytem, nebo to celé přesunout kvůli lepšímu příjmu na horní kryt? U F450 jsem zvyklej, že je GPS i s kompasem v tom "puku" vždycky co nejvíc vystrčená nahoru, tak mě u F300 docela překvapilo to schované umístění.

Díky za info
Přílohy
20140412_151743.jpg
20140412_151719.jpg
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
texmur

#442 Příspěvek od texmur »

Kolega s ní a P1 s AUW 1350 gramů (!) uletěl skoro 17 minut :"...

trochu bych se zde zastal P2 baterky. pominu li cenu je to fakt blbuvzdorné řešení a navíc velmi pohodlné. krom toho se stejnou kapacitou 5200mAh se přiAUW 1400g dostanu za ideálních podmínek na 23min. To by mne zajímalo jestli P1 s antigraity motory, 9"vrtulemi a touto Walkera 5200mAh 3S dá stejný čas
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Václav Procházka

#443 Příspěvek od Václav Procházka »

holmer83 : ty stříbrné motory bez označení, s levým a pravým závitem jsou opravdu z P2. Také jsem je nakonec pořídil do P1.
gardenroute

#444 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:...trochu bych se zde zastal P2 baterky. pominu li cenu je to fakt blbuvzdorné řešení a navíc velmi pohodlné. krom toho se stejnou kapacitou 5200mAh se přiAUW 1400g dostanu za ideálních podmínek na 23min....
Tak jsem trochu zmaten, protože takový čas reportují mraky lidé s holou P2kou, ale s naloženou a připojenými zařízeními jako je gimbal, OSD atd. většinou mluví o 15-17 min. reálného létání (např. @Salamander tady a spousta jiných např. na RCG či PP)... To máš tedy dobré, ačkoliv tomu nerozumím...

A blbovzdorné řešení já nepotřebuji, rád s tím hraji, upravuji. U té (ačkoliv jinak velmi výborné baterie) mě vadí její právě neuniverzálnost, to že to prostě není běžná, lehce zaměnitelná LiPo, funkční s běžnými nabíječi apod. Pohodlné to je, to jistě, ale ...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne sob 12.04.2014 17:52, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#445 Příspěvek od gardenroute »

holmer83 píše:...Mám dotaz na všechny znalce Phantomů, ač mi již prošlo rukama 5 kusů DJI F450, tak jsem se teď dostal k bazarovému Phantomu F300 s Nazou M a s BL gimbalem a mám pár dotazů....Vrtule jsou asi původní, velikost 8x4,50, má to i na 3S docela velké otáčky a na 5Ah baterii letovku cca 10minut, což mi připadne docela málo...doporučujete na nich vyzkoušet ty DJI 10x3,80?...
- 10 minut na 5000 mAH LiPo je skutečně nějak málo, ale jaké máš AUW ?
- 10" vrtule na Phantoma nedostaneš (leda s extendery)
- ty 9" DJI 9443 jsou ideální a asi to nejlepší, co na Phantoma nyní existuje
holmer83 píše:...Dotaz ke kompasu, na F300 je jiný (vyšší) uhlíkový podvozek kvůli BL gimbalu, na podvozku je připevněn (vyveden) od GPS kompas (viz foto), má být v této poloze (zešikma), nebo jej můžu např. přichytit oboustrankou na horní kryt Phantoma přesně doprostřed? To stejné s GPS, nechat jej pod horním krytem, nebo to celé přesunout kvůli lepšímu příjmu na horní kryt? U F450 jsem zvyklej, že je GPS i s kompasem v tom "puku" vždycky co nejvíc vystrčená nahoru, tak mě u F300 docela překvapilo to schované umístění....
- mám také jiný podvozek, ale je trochu jiný, skládací, ale také udělaný z CF (SimenSays Design), ten Tvůj je myslím z eBay jako hotové řešení
- Phantom nemá klasický integrovaný NAZA GPS/kompas puk v tom diskovém krytu (ten v něm nenajdeš), ale je to rozdělené, neboť má uzavřený trup, tzn. GPS je umístěná ve vrchlíku horního krytu (ve formě tišťáku pod ochrannou fólií), a kompas je umístěn venku na podvozkového noze (kolmé u originálního podvozku)
- můžeš samozřejmě využít i ten originál NAZA integrovaný GPS/kompas puk a umístit ho na stejné místo, jako je ten stávající, poté nemusíš mít externí kompas, ale je to investice navíc (např. v případě automat. zvedaného podvozku)
- DJI ve svých materiálech upozorňuje, že originální externí Phantom kompas musí být vždy umístěn kolmo
- mám kompas také na CF noze svého podvozku, mám ho ale na takovém speciální podložce, která zajišťuje jeho kolmou orientaci i na šikmé noze skládacího CF podvozku
Detail Phantom 1 kompasu na CF podvozkové noze (SimenSays Design)
Detail Phantom 1 kompasu na CF podvozkové noze (SimenSays Design)
Naposledy upravil(a) gardenroute dne ned 13.04.2014 10:45, celkem upraveno 1 x.
kraro

#446 Příspěvek od kraro »

holmer83 píše:2) Dotaz ke kompasu ......

Jak ho máš umístěný teď, tak to je špatně, také jsem zkoušel karbonový podvozek a měl tu umístěné podobně.
Mašina byla hrozně neklidná, pořád i na ATTI GPS někam utíkala. Musí být opravdu kolmo a někde jsem vyčetl, že co nejdále od GPS.
texmur

#447 Příspěvek od texmur »

ještě dotaz k FW 3.0:
Zdehttp://www.phantompilots.com/viewtopic.php?f=19&t=10854&start=250 na phantom pilots jsem se dočetl že tento FW má výškovou limitaci 400 stop (cca 121metrů). Mohl by mi to někdo potvrdit? - Bojím se totiž tohoto: létám hodně na horách - a třeba v Alpách není problém vzlétnout a mít 150m od sebe absolutní výšku 121m. Prostě letím po prudké sjezdovce nahoru a nerad bych narazil do svahu jestli mi rozumíte.

Díky za info
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Pítr

#448 Příspěvek od Pítr »

Známý co dělá šéfredaktora v jednom časáku o autech, poprosil, jestli bych mu nenafotil nějaké fotky (za pivo) z jeho testu Range rovera, při té příležitosti jsem z toho splácnul i krátké videjko. Zenmuse pracuje skvěle (jak jinak), ale na poli jdou vidět omezení malé coptery, byl silný vítr a ve větších rychlostech už nebylo možno vyvarovat se vibracím.

https://www.youtube.com/watch?v=jIx-Ac5bGCQ&feature=youtu.be

A ještě se zeptám, jestli náhodou někdo neřešil, že je při timelapsu po 1s černý monitor, takže člověk nic nevidí. Při 2s to už jde, akorát tam černá problikává když Gopro fotí. Vím, že je to otázka samotného Gopra, ale náhoda je blbec, třeba tu je nějaké řešení. Mě napadá akorát "fotit" na 4K.

A má někdo 180st. páčku ze shapeways? Mám očividně bohužel nový firmware na zenmuse, takže pohyb nahoru a dolů je hrozně rychlý a není téměř možné udělat ten pohyb plynule, to abych měl ruce hodináře :) Tak doufám, že páčka tomu razantně pomůže, má někdo nějakou zkušenost?
Naposledy upravil(a) Pítr dne úte 15.04.2014 15:16, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#449 Příspěvek od gardenroute »

Pítr píše:...A ještě se zeptám, jestli náhodou někdo neřešil, že je při timelapsu po 1s černý monitor, takže člověk nic nevydí. Při 2s to už jde, akorát tam černá problikává když Gopro fotí. Vím, že je to otázka samotného Gopra, ale náhoda je blbec, třeba tu je nějaké řešení. Mě napadá akorát "fotit" na 4K....
Trochu nechápu, na co se vlastně ptáš, prostě GP při sekvenčním focení se takto chová, pokud chceš jiné chování, musíš zvolit jinou platformu s jinou kamerou. A mimoch. GP na focení asi nebude to pravé ořechové, tam bych spíše viděl uplatnění pro Visiona (který umí i RAW a závěrku má dálkově ovládanou), samozřejmě pominu-li velké DSLR na velkých koptérách. A raději bych to viděl, než "vyděl"...
Pítr píše:[i]...A má někdo 180st. páčku ze shapeways? Mám očividně bohužel nový firmware na zenmuse, takže pohyb nahoru a dolů je hrozně rychlý a není téměř možné udělat ten pohyb plynule, to abych měl ruce hodináře :) Tak doufám, že páčka tomu razantně pomůže, má někdo nějakou zkušenost?...
Ano tuto páčku mám již od loňského léta, a mám s ní nejlepší zkušenosti, již jsme tady o tom diskutovali a doporučoval jsem jí jako výrazně lepší řešení, než ta od DJI (ta mě leží v šuplíku). Ale to není Tvůj problém (není to páčkou), Ty máš evidentně ten "vadný" firmware, který výrazně zhoršil tilt pohyb Zenmuse H3-2D, a před kterým jsem tu několikrát varoval (někdy podzim, zima).
Jaký máš Phantom přesně, a jaké verze fw (Phanom i Zenmuse)? Ten problém dělá špatný firmware v IMU (paradoxně ne v GCU)...
gardenroute

#450 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:ještě dotaz k FW 3.0:...jsem se dočetl že tento FW má výškovou limitaci 400 stop (cca 121metrů). Mohl by mi to někdo potvrdit? - Bojím se totiž tohoto: létám hodně na horách - a třeba v Alpách není problém vzlétnout a mít 150m od sebe absolutní výšku 121m. Prostě letím po prudké sjezdovce nahoru a nerad bych narazil do svahu jestli mi rozumíte. Díky za info
To je ale otázka na P2 ? P1ka v nastavení "GeoFence" takové omezení nemá, já osobně mám myslím nastavenou 250m výšku. To omezení se týká pouze poslední 3kové verze fw pro P2, kde byl současně implementován ten kontroverzní systém chráněných letových zón (Limits of Special Area).

Podle aktualizovaného manuálu pro P2 je chování pro "Max Height & Radius Limits" rozdílné dle nastavení letového režimu (a to ještě jinak s nastavením Phantom nebo NAZA mode) :
GPS - asi žádné omezení s tím, že to respektuje nastavení výšky a rádiusu v Assistentu, ale s tím, že tomu jsou nadřazeny limity pro speciální zóny (Limits of Special Areas), to platí pro Phantom i NAZA-M mode
ATTi - maxim. výška 120m (nebo maxim. výška z Assistenta, pokud není větší než 120m), rádius není omezen, a nejsou funkční "Limits of Special Area", to platí pro Phantom mode, v NAZA-M mode jsou i zde funkční "Limits of Special Area"
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“