Marku, nejlepší zkušenost nakonec mám s originálními DJI Phantom bateriemi, a to jsem loni zkoušel Ray (který jsem dostal jako náhradní originál od dealera k tehdy novému P1), a který mě zradil natolik, že z toho byl dost ošklivý pád, naštěstí do trávy (čas 0:44), zklamalo mě i několik Dualsky (od Hořejší.cz), které se začaly nebezpečně nafukovat, ztrácet kapacitu a po letu byly dost, dost horké (všechny nakonec vyřazeny). Nakonec když přišly na trh jsem koupil sadu dalších 6ti origo DJI Phantom baterií před odjezdem do Afriky. Mám ještě i tu původní DJI, která je stále OK, přežila všechny ostatní, to je zajímavéMarek_Km píše:...Asi na zkoušku koupím další nejspíš 2 kusy baterek, protože ty poslední funkční kusy už moc neslouží. Jsem zvědavý, jestli bude mít na funkčnost vliv nabíjení chytřejším nabíječem, nebo nebude rozdíl oproti setovým nabíječům. Máte někdo tip? Vyzkoušel jsem jak setové aku (za dvou jedna odešla), tak Turnigy (taktéž ze dvou jedna odešla) i Ray (všechny nafouklé)...
Jinak, jak diskutujeme o tom prodloužení letového času, mám nový tip, vyžaduje ale zvětšení bateriového otvoru a úpravu dvířek.
Walkera 5200mAh 3S Lipoly Battery Pack for QR X350 PRO
Kolega s ní a P1 s AUW 1350 gramů (!) uletěl skoro 17 minut :"...I am flying figure 8 in my basement with constant stick control and the Arris gimbal and 600mwTx are turned on! AUW 1352g, 16.37 minutes when the red light flash. Checked the voltage right after is 11.04v and each cell is 3.68v..."
Je tedy vůbec potřeba P2 s jeho drahou a chytrou baterií a speciální nabíječkou a pomalým nabíjením