DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Mam nastaveno gps atti, atti, fail safe. Na HL a CL jsem ani nesahnul...
Zitra zkusim vypustit ar.drona, nachystam si v mapach trasy nad vetsima plochama, vydrzi to skoro 14 minut ve vzduchu, z vysky je prece jen lepsi rozhled, snad nebude foukat... Akorat tak kamera je slabsi... No uvidime....
Zitra zkusim vypustit ar.drona, nachystam si v mapach trasy nad vetsima plochama, vydrzi to skoro 14 minut ve vzduchu, z vysky je prece jen lepsi rozhled, snad nebude foukat... Akorat tak kamera je slabsi... No uvidime....
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
Járo nic moc teda, co to tady čtu. Můj případ jsem Ti osobně popisoval. Jinak já už s kopterou přestal blbnout a manual mod na přepínači zase nahradil fail safem. S tím hledáním - stačí říct a když se bude dát, a budu mít hlídání, tak pomůžu hledat. Totiž nejmladší potomkyně zase marodí no.
Telefon na mě máš, tak pak se ozvi.
Edit: nemohlo to něco zarušit? Neměls v GP zapnutou wifi?
Telefon na mě máš, tak pak se ozvi.
Edit: nemohlo to něco zarušit? Neměls v GP zapnutou wifi?
Naposledy upravil(a) Marek_Km dne pon 24.03.2014 16:04, celkem upraveno 1 x.
- Honza Kucera
Bazil píše:Takže jsem zjistil že v okrese Kroměříž Phantomům pšenka nekvete... Včera večer fly away.
Zdravím. Je mi líto, že k tomuto došlo. Sice si nedokážu představit, jaký to musí být pocit, ale jednou mi ulétlo Toro 900 s GoPro 2 na palubě, tak alespoň částečně (a navíc neberu v potaz tu propastnou cenu). Ale k věci.
Již nějakou dobu šetřím na Phantoma 2, příští měsíc ho budu s největší pravděpodobností kupovat. Přemýšlím dopředu ohledně ochrany, při případné ztrátě modelu. A nedávno jsem narazil na tento GPS locator T300:
Tuto "věcičku" prodává T-mobile. Jeden kolega s tím dělal experimenty, které byly úspěšné. Zadej si to na youtube a videa najdeš. Osobně si myslím, že je to velice šikovná pomůcka, při ztrátě modelu, která bohužel může nastat. Neříkám že je to 100%, ale je zde vysoká pravděpodobnost, že se model dohledá. Osobně přemýšlím, že si tento, případně jiný GPS locator, pořídím.
Přeji Ti, ať model pokud možno najdeš, a pokud se nepodaří a budeš kupovat nový Phantom, popřemýšlej o něčem takovém, co jsem zde uvedl.
Honza
EDIT: Jen pro info, to Toro jsem i s kamerou asi po 4 hodinách našel, na několik km vzdáleném poli
- Honza Kucera
artus píše:Tak co na to říkáte ?
http://www.dji.com/product/zenmuse-h3-3d
Čekal jsem, kdy udělají DJI něco takového. Vypadá to moc dobře. Díky za odkaz. Jsem zvědavý na cenu
- gardenroute
malý 3.osý gimbal Zenmuse H3-3D
DJI na tom dělalo v podstatě již od loňského léta, a vypadá to moc dobře. Konečně.
Na světě je již pár podobných řešení, např. GGoodrum z RCgroups má adaptér pro 3. osu k H3-2D, ale je to docela monstrum a stále zápasí s mikrootřesy. Řada lidí si tento adaptér již koupila (já původně chtěl také), ale trochu mě odradily ty potíže, není to ono, musí se o dost zvednout podvozek, a samozřejmě i instalace není příliš user-friendly.
Nový Zenmuse H3-3D toho jistě bude ušetřen, je to opět malé a kompaktní, otázkou bude cena, předpokládám opět těch 700 USD, na které loni začal H3-2D, za kterou nás ho řada kupovala
Na světě je již pár podobných řešení, např. GGoodrum z RCgroups má adaptér pro 3. osu k H3-2D, ale je to docela monstrum a stále zápasí s mikrootřesy. Řada lidí si tento adaptér již koupila (já původně chtěl také), ale trochu mě odradily ty potíže, není to ono, musí se o dost zvednout podvozek, a samozřejmě i instalace není příliš user-friendly.
Nový Zenmuse H3-3D toho jistě bude ušetřen, je to opět malé a kompaktní, otázkou bude cena, předpokládám opět těch 700 USD, na které loni začal H3-2D, za kterou nás ho řada kupovala
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Tak se mi včera přihodila divná věc - měl jsem karambol u kterého neznám příčinu
Odlétal jsem druhou baterku P2 a když byla cca na 35% držel jsem se ve výšce cca 10m a visel jsem ve vzduchu. Bylo to v režimu CL. pak jsem jen přepnul do normálního režimu (OFF) a velmi mírně se chtěl rozletět dopředu. V tu chvíli se stroj hrozně rozkolébal a téměř neřízeným pádem šel k zemi. Vše bylo v režimu atti GPS. Podotýkám že jsem neklesal ani nestoupal. Baterie na osd ukazovala 35%. Bylo bezvětří.
Podobnou situaci tu dříve popisoval uživatel Lala
při pádu jsem jen stačil trochu přidat plyn a tím jsem ho asi zmírnil ale bylo to dole během 3 vteřin takže se s tím nedalo nic dělat
Byl to můj 6let - předchozí bez jakéhokoli náznaku nestability
Výsledek naštěstí jen zničené 4 vrtule a ochranné oblouky - apropo kdyby ty oblouky nebyly svázané provázkem, podle mne by se urvaly jen 1-2 vrtule, ale jak to řachlo tak se provázkem svázané oblouky zřejmě pohnuly všechny a škrtly si o ně všechny 4 vrtule.
no a teď babo raď - čím to bylo? Stroj mám týden nový, vše origo sestavené v Telinku...
Odlétal jsem druhou baterku P2 a když byla cca na 35% držel jsem se ve výšce cca 10m a visel jsem ve vzduchu. Bylo to v režimu CL. pak jsem jen přepnul do normálního režimu (OFF) a velmi mírně se chtěl rozletět dopředu. V tu chvíli se stroj hrozně rozkolébal a téměř neřízeným pádem šel k zemi. Vše bylo v režimu atti GPS. Podotýkám že jsem neklesal ani nestoupal. Baterie na osd ukazovala 35%. Bylo bezvětří.
při pádu jsem jen stačil trochu přidat plyn a tím jsem ho asi zmírnil ale bylo to dole během 3 vteřin takže se s tím nedalo nic dělat
Výsledek naštěstí jen zničené 4 vrtule a ochranné oblouky - apropo kdyby ty oblouky nebyly svázané provázkem, podle mne by se urvaly jen 1-2 vrtule, ale jak to řachlo tak se provázkem svázané oblouky zřejmě pohnuly všechny a škrtly si o ně všechny 4 vrtule.
no a teď babo raď - čím to bylo? Stroj mám týden nový, vše origo sestavené v Telinku...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Heurééééékááááá a třikrát sláva, Phantom dnes v 10:15 nalezen..... Pátrací akce v šesti lidech měla úspěch, zajímavý je to, že jsme ho našli 3 metry od místa, kde jsme o půl šesté začínali. Nebýt jednoho nestydy, kterýmu nebylo trapný se jít vyčurat na hřbitov tak ho nemáme
Vynadat jsem mu za tu svatokrádež nemohl... Lehl si přímo na hřbitov, mezi dva hroby, pod tůjku parchant jeden. Video jsem stáhl z karty. Teď všechno suším, posléze doplním...
Naposledy upravil(a) Bazil dne úte 25.03.2014 12:03, celkem upraveno 2 x.
- gardenroute
No hlavně aby něco přežilo tu nepřízeň počasí v dnech minulých
Přistál, nebo spadl ?
Držím palce!
Přistál, nebo spadl ?
Držím palce!
gardenroute píše:No hlavně aby něco přežilo tu nepřízeň počasí v dnech minulých![]()
Přistál, nebo spadl ?
Držím palce!
Spadlo to prachsprostě. Odpoledene nebo večer sem hodím video z toho letu. Zničeho nic brutální náklon na jednu stranu, gimbal se ocitl v mezní pozici, pak otočka a náklon na druhou stranu, v plné rychlosti to narvalo do stromu na hřbitově a z tama na mramorovej hrob... moc dobře mu to udělalo... Na tom videu to bude vidět líp. Největší sranda, že baterka se neodpojila, takže to jelo ještě půl hodiny, přitom nejpozději deset minut po pádu jsem běhal kolem hřbitova s vysílačkou a zkoušel zachytit video signál...
- gardenroute
S vysílačkou by jsi žádný video signál asi nezachytil, ale FPV by Ti jistě pomohlo, ještě lepé s nějakým DVR na straně FPV Rx. A ještě lépe nějaký lokátor. Ale nakonec z toho snad něco zachráníš.Bazil píše:...Největší sranda, že baterka se neodpojila, takže to jelo ještě půl hodiny, přitom nejpozději deset minut po pádu jsem běhal kolem hřbitova s vysílačkou a zkoušel zachytit video signál...
JJO, mám FPV, monitor mám přidělaný na Tx takže jsem běhal s kompletem
a byť jsem stál pět metrů od Ptáka tak to ani nezašumělo Teď je otázka jestli to reklamovat.
texmur píše:Tak se mi včera přihodila divná věc - měl jsem karambol u kterého neznám příčinu
Dnes opatrně vylítané 2 baterky a vše se zdá OK ale důvěra ve spolehlivost stroje je pryč...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroloval bych propojení motorů s regly a reglů se zbytkem světa. Konektor někdy připájeně jen vypadá, studeňák dokáže udělat podobné věci.
OK2WY
- gardenroute
To je myslím nesmysl (i statisticky), mnozí zde lítáme už rok s tímto strojem bez potíží...texmur píše:...důvěra ve spolehlivost stroje je pryč...