F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Plha

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#166 Příspěvek od Plha »

Když je vodič slabý tak při proudu cca 5A je na něm určitý napěťový úbytek. Jestliže průřez vodiče do určité únosné míry posílím, napěťový úbytek ponížím a o to jde, pane Itale.
srabsrab

#167 Příspěvek od srabsrab »

Silnejsi vodic ma mensi odpor (na zadek pouzivam bezproblemu rozpletenec z lepsiho prumysloveho kabelu pro ethernet s odporem na tech 35cm cca 0,1 ohmu) a ubytek SS napeti je U = I.R, kde I je tedy tech 5A a R je odpor vodice ...... nejsem si jisty zda je vubec meritelne co je lepsi - zda tlustsi, ale tezsi vodic (vetsi vahu pote vysaje z baterky hlavni motor - smozrejme je to celkem smesna vaha navic ve srovnani se vsim ostatnim na heline), nebo na hrane tenci lehci vodic (ktery ale na zadni motorek bohate staci a protoze se nezahriva tak je celkem mozne ze se ubytek napeti na nem temer vubec nepremeni na teplo ktere taktez zbytecne vysava baterku)
Plha

#168 Příspěvek od Plha »

Ten modrobily kablík co Cinani dali do ocasní trubky mi připomíná dětská léta, kdy jsem si hrál se bzucakem a plochou baterií. Dneska, když máme kvalitní AWG 22 vodiče tak ho tam dám a pro věc udělám maximum. Ještě na tomhle šetřit, že něco "stačí".
BorgMcz
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od BorgMcz »

Tim ze cekam na poradny vodic, bylo mysleno jako se silikonovou izolaci a jemnym pletenim.
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz
Plha

#170 Příspěvek od Plha »

BorgMcz píše:Tim ze cekam na poradny vodic, bylo mysleno jako se silikonovou izolaci a jemnym pletenim.

---
Jo, to je ten AWG (American Wire Guide) 22 nebo 20, silikon, extrémně jemná licna s drátky 0,05mm. Používá se v modelařině je poměrně drahá.
Ital

#171 Příspěvek od Ital »

Plha píše:Když je vodič slabý tak při proudu cca 5A je na něm určitý napěťový úbytek. Jestliže průřez vodiče do určité únosné míry posílím, napěťový úbytek ponížím a o to jde, pane Itale.

To by mě nenapadlo, že i tady bude platit Ohmův zákon :D Psal jsem to proto, že je zbytečné si s tím lámat hlavu a létá to na víc kusech naprosto perfektně, pokud nebude mít někdo snahu tam nechat původní vrtuli.
Ital

#172 Příspěvek od Ital »

Jako obvykle se tu řeší ptákoviny na úkor užitečných věcí: http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=m ... 2012030006 Ten střídavý zadek s řádnou vrtulí žere kolem 2A ve visu, nemá cenu řešit proudy 10A pomocí 22 AWG, jen si naděláte do bot s vahou zadku.
fery rc

Předmět příspěvku: Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#173 Příspěvek od fery rc »

Můžu použít na zadek vrtulku 5030 nebo musí být 5030R.
Díky za odpověď
fery rc

#174 Příspěvek od fery rc »

Můžu použít na zadek vrtulku 5030 nebo musí být 5030R.
Díky za odpověď
Ital

#175 Příspěvek od Ital »

Můžeš použít obě, ale musíš podle vrtule nastavit směr otáčení motorku, mám ho na regulátor připojený klasickým servokonektorem i s kablíkem a zasuneš ho podle potřeby. Můžeš použít i vrtuli dvoulistou 6/3" pravotočivou, které jsou běžně ke koupi ve zdejších model. prodejnách kolem 30 Kč. Vrtule musí vždy tlačit do trupu, tudíž tam musí být otočena i vypouklou stranou s nápisy. Na to bacha, dost modelářů jí dává opačně, pak nepříjemně syčí a netáhne za cenu větší spotřeby. :!:
nyknyk

#176 Příspěvek od nyknyk »

Zdravím, tak mi došla trpělivost a musím se s Vámi podělit o moji zkušenost firmou RCKING.
Větší bordel jak u ni jsem ještě nezažil.
24.2.2014 jsem provedl objednávku a pak už nastalo dopisování.
RCKING - RC modely nové generace
2014-02-24 17:09:40 Dobrý den,
omlouváme se, ale díly MJX4501,MJX4504 nejsou skaldem. Datum naskladnění je 4 týdny. Díl MJX4503 stahujeme z prodejny. Procedura stahování může trvat až pět dnů. Až stáhneme díl MJX4503 tak Vám objednávku odešleme a chybějící díly dopošleme zdarma po naskaldnění.

S pozdravem,
Martin Schejbal

Jan Cependa
2014-03-05 08:34:40 Přeji hezký den.
Dne 28.2. mi přišel od Vás tento e-mail:

Průběh Vaší objednávky #47138

Vámi objednané zboží bylo dnes odesláno na zvolenou pobočku. Pokud se nezpozdí dopravce, tak tam bude k dispozici následující pracovní den. To však můžete vypustit z hlavy, jelikož po fyzickém obdržení na obchod Vám zašleme informaci, že se můžete zastavit a objednávku si převzít.

Tak mě zajímá v jakém stádiu se má objednávka nachází.
S pozdravem
Jan Cependa.

Jan Cependa
2014-03-16 09:02:34 Část mé objednávky je vyřízená, ale nechápu jedno, proč jste mi napsali že rotorová hlava bude za 4 týdny a v nabídce je datum 25.4.2014.
Děláte si se mě srandu, to vědět tak to objednám u MIRACLE osobně a už jsem to měl doma a levněji.
S pozdravem
Jan Cependa

2014-03-17 09:41:08 Dobrý den,
nevím kde jste vzal datum 25.4., ale když se podívám na naše stránky, tak je datum naskladnění 1.4.

S pozdravem,
Martin Schejbal

Jan Cependa
2014-04-03 06:21:32 Dobrý den.
Nevím co vidíte Vy p. Schejbal ale 1.4. už bylo a já tam vidím 10.4 a objednáno.
Tak nevím kdo si z koho dělá srandu.
S pozdravem
Jan Cependa.

2014-04-03 08:40:15 Dobrý den,
ano datum naskladění se posunul, ale pořád to není 25.4. jak jste tvrdil vy.

S pozdravem,
Martin Schejbal

A před chvíli jsem koukal na ty jejich stránky a už je tam datum 15.4.2014 .
Všechny varuji před touto rádoby firmou, zlatí Číňani.
Letu zdar.
corona

#177 Příspěvek od corona »

nyknyk píše:....zkušenost firmou RCKING.....
..... varuji před touto rádoby firmou, zlatí Číňani...

Kupuju už jen v Číně, vyplatí se.

.
thomba

#178 Příspěvek od thomba »

nechci přilévat olej do ohně a vím, že je tato diskuze o něčem jiném, ale musím jim také přidat něco málo reklamy....
Technik zmiňované firmy mi k otázce, proč mají ve zboží fotky konektorů samice a v textu popis samců a naopak (asi polovina tohoto typu sortimentu na jejich webu) a co tedy platí, napsal, ať se řídím obrázky, že i výrobce má chybný popis....
Bohužel u baterie platilo to samé, ale to jsem zjistil až po obdržení zásilky.... a při tom byl u baterie kompletní přehled všech rozměrů a typů přímo od výrobce...
ESKY HB CP3, MJX F-45, dji Phantom 3 Advance
thomba

#179 Příspěvek od thomba »

a teď z jiného soudku...
asi nikdo z Vás netuší, že F-45 kterou tady všichni řešíme, je vlastně létající ponorka... :lol:
po tom, co mi F-45 odnášel vítr a hlásič baterek oznámil ať se dál nesnažím, opatrně jsem helinu posadil za horizont do zahrady některého ze sousedů a vydal jsem se jí hledat.
Zhruba 2 hodiny jsem prohledával sousední zahrady a usilovně přemýšlel, proč mě hlásič baterek nenaviguje pískáním, když už ve vzduchu baterka docházela... helina stále žila, protože se vysílačka vždy spárovala a připojovala (LEDka se na vysílačce vždy standardně rozsvítila).
Asi 10 minut jsem obcházel zahradu s bazénem jednoho opušteného domu a nechtěl si přiznat, že jsem se trefil :oops:
dalších 10minut jsem střešní latí míchal kalnou vodu v bazénku a při posledním tempu, kdy jsem to chtěl vzdát se nad vodu objevila zadní vrtule.... 8O
dalších 20minut trvalo než jsem kalnou vodou dotlačil helinu k utrženým schůdkům, které díky malé váze mého synka vydrželi prvního letošního návštěvníka a dovolili nám helinu vylovit.... HALELUJA...
a víte jak to dopadlo?
hlásič už byl slyšet (chtělo by sehnat trochu silnější, který je slyšet i pod vodou), baterka stále žila a po vyfoukání kompresorem helina dál létá bez jakékoliv škody.

rada na závěr - buď nelétat ve větru, nebo ji v klidu posadit do bazénu - tady totiž platí opak než s trpaslíky - helina je špatný plavec, ale dlouho vydrží (minimálně 3 hodiny) :P :mrgreen: 8O
ESKY HB CP3, MJX F-45, dji Phantom 3 Advance
Druider

MJX F-45 rozdíly mezi verzí 1 a 2

#180 Příspěvek od Druider »

Chtěl bych se zeptat, jsou nějaké razantní rozdíly mezi verzí 1 a 2?
Chci si onen model koupit a našel jsem verzi 1 za 2 500,- a verzi 2 za 3 300,-
Je lepší si připlatit nebo ne?

Poraďte :) dík
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“