hliníkové ramená

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Zpráva
Autor
trtpaslik

hliníkové ramená

#1 Příspěvek od trtpaslik »

Zdar

Vedeli by ste mi niekto poradiť, kde by v Brne alebo okolí bolo možné kúpiť 10mm hliníkové profily na ramená? Najmenšie som zatial našiel 20mm s hrúbkou steny 1.5mm a je to príšerne tažké.
ok-glider

Re: hliníkové ramená

#2 Příspěvek od ok-glider »

http://www.alms-brno.cz/
Já tam kupuji a ceny jsou víc než příjemné.
JosefSvejk

#3 Příspěvek od JosefSvejk »

Ale 10 mm jäkly tam nevidím. Mají je, i když nejsou v e-shopu?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
trtpaslik

#4 Příspěvek od trtpaslik »

ok-glider píše:http://www.alms-brno.cz/
Já tam kupuji a ceny jsou víc než příjemné.

10x10 jäkl som tam nenašiel :(
Ktorý profil doporučuješ?
tmx

#5 Příspěvek od tmx »

kupoval jsem v bauhausu /nebo jak se to menuje/ naproti globusu v reckovicich.
10x10x1 1m delka, 6ks myslim 250kc
jaroslav.falcon

#6 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Vy nemáte v Brně, Baumax, Hornbach, Obi atd. mají tam pěkný eloxovaný. :D
zdekar

#7 Příspěvek od zdekar »

Ty hliníkové profily v OBI, Baumax... cena tak kolem 110,- Kč/m

Trochu OT: Uvažoval jsi nad dřevěnými rameny (smrkový nosník 10x10)? Výhody: je to levnější, lehčí a když s koptérou třískneš o zem, tak dřevo praskne a sníží se možnost poškození desky. Hliník se ohne a může sebou vzít i středovou část koptery. Nevýhody: veškerou kabeláž musíš táhnout venkem; je potřeba povrch vhodně ošetřit proti vlhkosti (barva, lak).
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
trtpaslik

#8 Příspěvek od trtpaslik »

zdekar píše:Ty hliníkové profily v OBI, Baumax... cena tak kolem 110,- Kč/m

Trochu OT: Uvažoval jsi nad dřevěnými rameny (smrkový nosník 10x10)? Výhody: je to levnější, lehčí a když s koptérou třískneš o zem, tak dřevo praskne a sníží se možnost poškození desky. Hliník se ohne a může sebou vzít i středovou část koptery. Nevýhody: veškerou kabeláž musíš táhnout venkem; je potřeba povrch vhodně ošetřit proti vlhkosti (barva, lak).

Prave ja som lietal s drevom a chcem to vymeniť, lebo smrek. nosník 10x10 je velmi pružný (ak nemáte minikoptéru) a myslím, že to podstatne zhoršuje letové vlastnosti.

tmx píše:kupoval jsem v bauhausu /nebo jak se to menuje/ naproti globusu v reckovicich.
10x10x1 1m delka, 6ks myslim 250kc

To akože 6x 1 meter dokopy za 250Kč? To hneď sadám do auta a idem do Řečkovic.
ok-glider

#9 Příspěvek od ok-glider »

Sortiment se mění rychleji než informace na webu.
Je lepší si asi předem zavolat.
Takhle jsem minul nějaký trubky z ruskýho duralu.
:(
Sofin

#10 Příspěvek od Sofin »

Jekl 10x10mm jsem kupoval v Uni Hobby a dřívějším OBI v Hodoníně za 39,- kč/m. V Brně ho určitě mají taky. Jinak velký výběr hliníkových profilů má Brněnská Ferona, ale rozměr 10x10mm tam nemají.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jamesgsf »

Teď jsem predelal trikopter na ramena 12mm po tom co se 10 složily ve vzduchu. Zda se to o dost lepší i adheze je lepší a líp to drží. V hornbachu jsem měl ještě v ruce dubovy profily 12mm a to by bylo ono ale měli jenom 90 cm. Pojistujete remena nějak proti sklopeni?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
trtpaslik

#12 Příspěvek od trtpaslik »

Pred chvílou som prišiel z Uni Hobby v Brně. Mali 10x10. 42Kč/m. Takže som úplne spokojný :)

jamesgsf píše:Teď jsem predelal trikopter na ramena 12mm po tom co se 10 složily ve vzduchu. Zda se to o dost lepší i adheze je lepší a líp to drží. V hornbachu jsem měl ještě v ruce dubovy profily 12mm a to by bylo ono ale měli jenom 90 cm. Pojistujete remena nějak proti sklopeni?

Jak myslíš složily? Adheze čeho?
zdekar

#13 Příspěvek od zdekar »

Jestli myslíš jako složily tak, jako je skládáš pro přepravu, tak je asi celkem jedno jestli je máš 10x10 nebo 12x12 :) Záleží jak to máš udělané konstrukčně. Dá se třeba za ně vložit jakýsi kolíček, aby se nesložily. Pokud myslíš jako že se prohnuly tak, až praskly tak to nevím, záleží jak moc s tím děláš akrobačku a tak, pak třeba ty 12x12 vydrží víc.
Já mám 10x10 smrková ramena (každé 45cm)vložená mezi 2 desky sklotextitu a přitažená natolik, že ručně sklopit jdou pro přepravu, ale za letu se nesloží.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jamesgsf »

Jo přesně tak složilo se to jako to skládáš pro přepravu a pád. Mám plata vypálený z překližky, takže dřevo na dřevo. 10 rameny šly docela "snadno" sklopit, jsem si myslel že to bude dobrý a vydřží to (staženo co to šlo), ale obyčejný let dopředu skoro pod plným plynem a ramena šly dozadu. 12 ramena jsou o dost lepší, tak to nepruží a tření při sklápění (tím jsem myslel tu adhezy) je daleko lepší, tady sice nemám takový strach, že se to zavře, ale stejně udělám nějaký kolíček proti sklopení.

Ramena jsou dlouhý asi 35cm a není to jedno jestli jsou 10 nebo 12 teď po sestavení je hodně znát, že ta 12 konstrukce je o dost pevnější. Asi proto David (rcexplorer) přešel na ty dvanáctky.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
macil

#15 Příspěvek od macil »

Stačí aj elektrikársky sťahovací pásik. Ibaže zakaždým budeš musieť použiť nový.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“