Arkbird Autopilot System
Re: Arkbird Autopilot System
Takže model šťastně nalezen, díky moc hodným nálezcům od Nymburka a taky tobě "sestminus" za podání informace která byla klíčová. Model letěl 20km než konečně bez poškození přistál u jedněch poctivejch lidí na dvoře. Ozvi se mi sestminus na mail m.fuka@seznam.cz.
Varování: Všem kdo vlastníte autopilot arkbird s novou gps (černý plastový obal), doporučuji ji rozebrat a zkontrolovat vnitřní kabeláž která je vedena okolo vf přijímačové části. Při zadeklování gps se jim dostanou kabílky mezi spodní plastový dekl a kovové tělo vf části, kde dojde k rozlisování a částečnému poškození izolace kabílků, které pak sporadicky při vybracích zkratují. Je to již druhej gps modul kterej mi takto zlobil a našel jsem tuto závadu. Po opravě to funguje zase standartně.
Modul gps má čtyři šroubky ze spodní strany pod oboustranou lepenkou.
Modul gps má čtyři šroubky ze spodní strany pod oboustranou lepenkou.
normálne ma tá správa potešila 
To že to mám zpátky mě taky těší. Ale víc mě potěšilo že jsem si spravil mínění o lidech a modelářích. Nečekal jsem to, myslel jsem že poctivost dávno vymřela. Jak vidno, ještě existuje. Byly doby kdy bylo nemyslitelný v řadách modelářů nechat si nalezenej model a nepídit se do roztrhání těla po majiteli. Dnes když slyším názory některých mladších kolegů a osob mimo modelařinu na to jak by s modelem naložili kdybyho ho našli, tak se mi chce plakat. Nic chlapi, letu zdar.
A kurňa zkontrolujte si ty gps moduly
A kurňa zkontrolujte si ty gps moduly
Tak to s tím nalezeným letadlem ti fakt přeju. Jak říkáš, v dnešní době je to fakt zázrak. Tak příště ofafrně a přeji pěkné polítání. Můj Arkbird zatím z číny nedorazil.
P.S.: To letadlo fakt přistálo bez poškození? Jak jsi toho docílil?
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
golemus píše:Tak to s tím nalezeným letadlem ti fakt přeju. Jak říkáš, v dnešní době je to fakt zázrak. Tak příště ofafrně a přeji pěkné polítání. Můj Arkbird zatím z číny nedorazil.
Já nijak to arkbird
Vyčetl jsem data z arkbirdu z osudnýho letu. Aku mam 3S3000mAh. Doba letu 22minut, vzdálenost 18km, max výška 270m, max rychlost 101km, spotřeba 3000mAh. Celou dobu letěl po větru.
Je to neuvěřitelné a fakt ti to přeju. Já už se nemůžu dočkat až uvidím mého Phantoma ve vzduchu. Poslední balík z číny s konektory visí někde ve Švédsku. Už mě štvou. je to víc jak měsíc od zaplacení.
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
zatím máme rekord z ebay, skoro měsíc a čtvrt. HK běžně do tří neděl. Nejhorší jsou ty poštovné zdarma. Taky čekám z číny na novej vtx. Klidně bych si to tady koupil i když je to občas dost předražený. Bohužel s fpv sortimentem je to tady chudý, kdyby to hk mělo aspoň v holandsku. Po tom co mi to frnklo jsem koukal po novým arkbirdu. Dva prodejci v čr, ani jedem skladem, dodání tři neděle a víc. Je jasný že to objednaj stejnou cestou jako já. Jedni chtěli čtyři a druhý pět dva, je to na prd.
Sobi, už si ten firmware flešnul ? Nebo lítáte někdo s 3.1020
áno, mám tam 3.1020
plyn v RTH ti funguje normálně jako na starý verzi? Mě to začlo zlobit. Musím zapínat rth až nad přednastavenou výškou kde to pracuje normálně ale jak to přepnu pod tím (nastaveno 60m, přepnu při 50m)jtak sice motor sepne ale během chvíle se hned zase vypne.
Pokud vypneš v menu rth throttle safe, rozeběhne se ti motor po přepnutí do rth i na zemi? nevím jestli je to závada po upgradu nebo po tom výletě kdy to muselo zkolabovat na podpětí
Pokud vypneš v menu rth throttle safe, rozeběhne se ti motor po přepnutí do rth i na zemi? nevím jestli je to závada po upgradu nebo po tom výletě kdy to muselo zkolabovat na podpětí
Nevšimol som si nejaký rozdiel po upgrade. Preklikal som si videá z z posledných letov s novým FW a správanie je také, že keď som ho aktivoval nad "bezpečnou výškou", pekne reguloval plyn tak, aby udržal "bezpečnú" rýchlosť.
Keď som zapol RTH v menšej výške (60m, save height mám 100m), tak plyn vyskočil na 99% a lietadlo začalo prudko stúpať, rovnako ako so starým FW. Neskúšal som však RTH aktivovať, keď som bol nízko a zároveň blízko...
Keď som zapol RTH v menšej výške (60m, save height mám 100m), tak plyn vyskočil na 99% a lietadlo začalo prudko stúpať, rovnako ako so starým FW. Neskúšal som však RTH aktivovať, keď som bol nízko a zároveň blízko...
Nevím zda to vzniklo upgradem, to jsem nestihnul posoudit pač to frnklo. Má se to tak že plyn v rth funguje nad nastavenou min. výškou v menu rth bezproblémově. pokud přepnu pod touto výškou napere to tam plnej plyn, podle zvuku ještě víc než plnej v balanc, po pár vteřinách motor vysadí a je slyšet jak pípá regl. Po přepnutí na balanc po stažení plynu a přidání normálně funguje. Abych si ověřil co to dělá na zemi tak jsem nejprve připojil přímo do rcrx na 3CH servo a poznamenal jsem si rozsah serva při 0-100% plyn. Pak jsem si to servo připojil na arkbird místo reglu. Vypnul jsem si v menu RTH throttle safe aby mi šel plyn pod RTH i na zemi. V balanc modu šlo servo v rozsahu jako natvrdo v RCRX. Po přepnutí do rth servo šlo krutě za rozsah serva a ječelo na zubech. Prostě tam RTH napere několikanásobně víc než 100%. Zkoušel jsem v RTH menu vypnout autothrottle a 100% normálního plynu odpovídala pozici serva hodnota stažená v menu rth throttle na 10%.
Sobi myslíš že by si mi při dalším létání mohl zkusit zapnout rth výrazně pod tvojí nastavenou hranicí výšky?
Nevím jak jinak to ověřit že to není špatným firmwarem, už jsem to zkusil přepálit znovu a nic, čekám jestli mi pošlou starou verzi firmwaru. Dík
Sobi myslíš že by si mi při dalším létání mohl zkusit zapnout rth výrazně pod tvojí nastavenou hranicí výšky?
Nevím jak jinak to ověřit že to není špatným firmwarem, už jsem to zkusil přepálit znovu a nic, čekám jestli mi pošlou starou verzi firmwaru. Dík
m.fuka píše:Sobi myslíš že by si mi při dalším létání mohl zkusit zapnout rth pod tvojí nastavenou hranicí výšky?
Môžem, takto to vyzeralo naposledy:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zyoTU79xocQ[/youtube]
ešte mi napadlo - skúšal si dať aj v manuáli alebo balance režime plyn na plno? jedna z príčin, čo mi napadla je to, či ti pri plnom plyne neklesne napätie pod cut-off hranicu a regulátor nevypne motor, napr. kvôli zlej batérii.