Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cucpo
Kontaktovat uživatele:

Re: Quadcopter - zaciatocník

#946 Příspěvek od cucpo »

Benik3 píše:Presne tak. Vlivem nedokonalé konstrukce to nemusí sedět úplně rovně. Výhoda je samozřejmě, že si nerozhodíš ty středy kniplů...

Diky diky uz som pochopil konecne mi to docvaklo
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Nowis

Jaké Kvalitní motory a Esc

#947 Příspěvek od Nowis »

Poraďte jaké motory a k tomu ESC na kvadrokoptéru, ale aby byli opravdu kvalitní.
Rám 500mm váha do 1,5kg pro let spíše stabilní než akrobatický.
Díky
Sofin

Re: Jaké Kvalitní motory a Esc

#948 Příspěvek od Sofin »

Nowis píše:Poraďte jaké motory a k tomu ESC na kvadrokoptéru, ale aby byli opravdu kvalitní.
Rám 500mm váha do 1,5kg pro let spíše stabilní než akrobatický.
Díky

http://www.rctigermotor.com/
DanekSms

Dvě GPS na palubě koptéry :)

#949 Příspěvek od DanekSms »

Zdravím,
nemáte někdo zkušenosti s dvěma GPS na palubě koptéry? Zní to paradoxně, ale mám telemetrii Walkery vč. ovladače a chci to využít ovšem na DJI F550 s NAZA-M a GPS, tak nevím zdali to není regulerně nesmysl. Nechceme se mi moc kupovat novou telemetrii,, která je funkční, když mám vybavení z jiné koptéry. Tak se radši ptám jestli se dvě GPS, tak blízko, nevyruší.

Děkuji předem za odpověď.
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvě GPS na palubě koptéry :)

#950 Příspěvek od zskal »

Asi to patří do jiného vlákna....ale já mám tři a je to v pohodě (Naza+OSD+GPS/GSM tracker) :wink:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ZanerZula

#951 Příspěvek od ZanerZula »

Tak už jsem pokročil. Ted ještě čekám na motory a přijímač.
Přílohy
IMAG0480.jpg
Vladimír

Re: Dvě GPS na palubě koptéry :)

#952 Příspěvek od Vladimír »

GPS je jenom přijímač. Nemají se vzájemně čím rušit.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#953 Příspěvek od cucpo »

Pani pls najde sa dobra dusa ktora poradi vysvetli. Stale sa tocim okolo trimovania koptery s MWI 2.2. DNes som bol lietat v telocvicni cize ziadne rusive vplyvy. V acro mode sa asi netrimuje nic. Zapol som level mod koptera sa javil celkom stabilne ale zas tak aby takmer stala na mieste tak to sa nedialo, je potrebne korigovat je pohyby. Cize skusal som trimovat acceleromter cez packy vysielacky. Kopteru tahalo do lava tak som pristal, odarmoval, dal som packu plynu hore a kedze tahala dolava tak pravou packou / mode2/ som klikol doprava . Ledka na doske blikla / crius V2 / cize chapal som to ako potvdrenie korekciu / trimu / acceleromtra. Toto som skusal rozne opakovat ale ziadny nejaky rozdiel som nezbadal ani sa to nelepsili ani nehorsilo. Skusal som potom aj trimami na vysielacke musel som az velmi trimovat aby bola zrejma zmena v spravani, skor sa to potom javilo tak ze do jednej strany bola reakcia na packu velmi ostra do druhej leniva. Je to tak spravne ten postup a treba len trpezlivost alebo nieco robim zle ?? Je treba najprv naladit PID pred trimovanim, lebo PID sa miz zdali dobre reakcie boli na mna az moc rychle.

A este by som mal otazku k rezime headfree. Chapem to tak ze polozim kopteru pred seba predkom kliknem zec naprogramovany kanal headadj a koptera si zapameta poziciu kompasu. Potom navolim rezim headfree a ocakaval som ze nech ju okolo zvislej osi / YAW / otocim akokolvek packa ku mne / pitch / bude znamenat vzdy ku mne nech je akokolvek natocena ??? Ale spravalo sa inak ani som moc nepochopil ako ked som ju nechal stat na mieste tak v zvislej osi rotovala zprava dolava ako keby dorovnavala spravnu poziciu kompasu ???
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
papas

#954 Příspěvek od papas »

ahojte, som uplny novacik.chcem zacat lietat, potom mozno fotit, tocit casom...
na zaciatok co vy na toto- dji phantom 2(vision), phantom fc40 nieco ine? investoval by som cca 400 € mozno na zaciatok. napr. ten fc40 stoji s kam 419 usd,ale phantom 2 s kamerou 1000 usd...poradte prosim na zaciatku. skladasku sam skoro urcite nezvladnem...:-)
dakujem
gardenroute

#955 Příspěvek od gardenroute »

papas píše:ahojte, som uplny novacik.chcem zacat lietat, potom mozno fotit, tocit casom...
na zaciatok co vy na toto- dji phantom 2(vision), phantom fc40 nieco ine? investoval by som cca 400 € mozno na zaciatok. napr. ten fc40 stoji s kam 419 usd,ale phantom 2 s kamerou 1000 usd...poradte prosim na zaciatku. skladasku sam skoro urcite nezvladnem...:-) dakujem
Phantom 1 a 2 mají zcela jiný uživatelský fokus než Vision. Investice není malá, i když výrazně menší než třeba před rokem, takže by jsi měl určitě vědět, co s tím budeš chtít dělat. Pokud by jsi se chtěl později zabývat natáčením, tak jistě vynechej Vision, to je spíše určené pro méně kvalitní technické video, a zaměřené na uživatele s oblíbenými mobily či tablety, má to také přehozené frekvence pro ovládání a přenos FPV, je to víceméně uzavřený a špatně rozšiřitelný systém.
Pokud jsi začátečník s omezeným rozpočtem, ideální je si pořídit nějakou P1, třeba i z druhé ruky (nicméně jsou pořád v záruce, v Česku se prodávají tak 1 rok), naučit se s tím létat, absolvovat i nějaké pády. Pokud Tě to nepřejde, můžeš investovat do dalšího vybavení, nebo zcela nového Phantoma 2. Pročti si zdejší speciální vlákna o Phantom 1 (to už je na pokračování ve 2 vláknech, hlavně to původní a pokračující) a Phantom 2, najdeš tam jistě mnoho rad, zkušeností a odpovědí na své možné další otázky.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
papas

#956 Příspěvek od papas »

daj nejaky odkaz na P1, to je napr fc40,f300 alebo ktory?
Yety
Kontaktovat uživatele:

#957 Příspěvek od Yety »

Máte někdo tyto motory?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... sion_.html

Jak jsou na tom s kvalitou , nevíte o jiných kvalitnějších kolem 400W na 4S lipol +- 800kV ?
Junker83

#958 Příspěvek od Junker83 »

Já je mám, musí se vyvážit.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
gardenroute

#959 Příspěvek od gardenroute »

papas píše:daj nejaky odkaz na P1, to je napr fc40,f300 alebo ktory?
Děláš si legraci ? Když pominu to, že jsem Ti příslušné odkazy dal v té poslední větě, tak to si to neumíš najít sám ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
papas

#960 Příspěvek od papas »

mazak
ja som sa len chcel opytat a zistit, ci P1 znamena fc40 alebo f300. ci su aj ine modely P1 napriklad
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“