Monitor pro FPV
Re: Monitor pro FPV
Tak ja som to nechcel do "okuliarov" ale práve toho bluescreenu sa bojím. Tak neviem. Ja ale aj tak nechcem riadiť kopteru len cez fpv ja ju chcem mat na očiach len som chcel vidieť aspon približne, že čo točím
A na taký učel by mohol stačiť aj taký malí monitor. Neviem no váham medzi tým lacním malím čo si objednával ty - to by ma až tak nesralo keby obrazovka modrela alebo zoberem za takú istu cenu väčší kde by ma to hnevalo asi viac keby to modrelo xD
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Tak mi dnes přišel ten 5" monitor 800x480 za 520Kč
http://www.ebay.com/itm/5-High-Resoluti ... 4179331062
Přikládám fotky s připojenou kamerou Mobius.
Líbí se mi výborná čitelnost na slunci, displej je navíc matný.
Na fotkách je i můj druhý 8" monitor 640x480 z GoodLuckBuy.com (lesklý, ale zase kvalitnější obraz), který prodávám (pokud máte někdo zájem, pište - je plně funkční, nechci zbytečný krám navíc).
http://www.goodluckbuy.com/8-4-3-tft-lc ... input.html
8" monitor má přímo v menu možnost vypnout bluescreen, takže poctivě zrní, ten 5" jde do bluescreenu až při téměř naprosté ztrátě signálu a vrací ze z něj ve zlomcích vteřiny (okamžitě).
[album]3765[/album] [album]3770[/album] [album]3767[/album] [album]3769[/album] [album]3768[/album] [album]3771[/album] [album]3772[/album]
http://www.ebay.com/itm/5-High-Resoluti ... 4179331062
Přikládám fotky s připojenou kamerou Mobius.
Líbí se mi výborná čitelnost na slunci, displej je navíc matný.
Na fotkách je i můj druhý 8" monitor 640x480 z GoodLuckBuy.com (lesklý, ale zase kvalitnější obraz), který prodávám (pokud máte někdo zájem, pište - je plně funkční, nechci zbytečný krám navíc).
http://www.goodluckbuy.com/8-4-3-tft-lc ... input.html
8" monitor má přímo v menu možnost vypnout bluescreen, takže poctivě zrní, ten 5" jde do bluescreenu až při téměř naprosté ztrátě signálu a vrací ze z něj ve zlomcích vteřiny (okamžitě).
[album]3765[/album] [album]3770[/album] [album]3767[/album] [album]3769[/album] [album]3768[/album] [album]3771[/album] [album]3772[/album]
Ja som prezmenu kúpil http://www.ebay.com/itm/7-TFT-LCD-Headrest-Stand-Color-Car-Monitor-Rearview-DVD-VCR-Usefu-ESY1-/111289858725?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 tak ked príde tiež dodám info.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Máš tam docela malé rozlišení, ale snad to nepůjde tolik poznat a poslouží, držím palce 
To "jendabek"
A to toho mrňouse použiješ navýrobu eko-brýlí ?
Připadá mi, že i na tu větší verzi bude mírně přerostlý.
Měřil jsi jestli se do polototvaru,viz. - http://www.flyingwings.co.uk/index.php? ... uct_id=411 vejde?
Počítají tam s LCD 4,3" a ne 5".
P.S: Koukám, že je u tebe taky "nakočkováno"...
Taky bych do toho šel, ale brýle tam dost překáží.
I když se někdo zmiňoval, že ta "fresnelka" brýle nahradí, ale podle mě to nebude tak docela pravda.
V podstatě je to lupa, ale když nevidíš na blízko, tak bez brýlí ti je i ta lupa na prd - osobní zkušenost.
Sice obraz zvětší a přizpůsobí ohnisko pro pohled z blízka, ale nedožene valstní ohnisko oční vady.
A to toho mrňouse použiješ navýrobu eko-brýlí ?
Připadá mi, že i na tu větší verzi bude mírně přerostlý.
Měřil jsi jestli se do polototvaru,viz. - http://www.flyingwings.co.uk/index.php? ... uct_id=411 vejde?
Počítají tam s LCD 4,3" a ne 5".
P.S: Koukám, že je u tebe taky "nakočkováno"...
Taky bych do toho šel, ale brýle tam dost překáží.
I když se někdo zmiňoval, že ta "fresnelka" brýle nahradí, ale podle mě to nebude tak docela pravda.
V podstatě je to lupa, ale když nevidíš na blízko, tak bez brýlí ti je i ta lupa na prd - osobní zkušenost.
Sice obraz zvětší a přizpůsobí ohnisko pro pohled z blízka, ale nedožene valstní ohnisko oční vady.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
no já moc nemám na výběr, prostě na brýle teď nemám peníze, přijde mi to dost peněz za tu občasnou legraci 
Na FPVLab píšou, že ten 5" se bez problému vejde do 4.3" Eco Goggles, ale spíš si zkusíém na to udělat krabičku sám z nějakého polystyrenu či tak
Nad tím, co jsi psal o ohnisku a tak, se nejprve zamyslím a až to pochopím, tak odpovím!
Ale vzhledem k tomu, že v Tvé větě spousta odborných termínů, budeš mít asi pravdu

Na FPVLab píšou, že ten 5" se bez problému vejde do 4.3" Eco Goggles, ale spíš si zkusíém na to udělat krabičku sám z nějakého polystyrenu či tak
Nad tím, co jsi psal o ohnisku a tak, se nejprve zamyslím a až to pochopím, tak odpovím!
Ale vzhledem k tomu, že v Tvé větě spousta odborných termínů, budeš mít asi pravdu
Monitor od Telinku, tedy stínící obal.
Jak toto mohou prodávat?
Jak toto mohou prodávat?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Jsou jen přeprodejci, šijí to děcka v Číně. Na 3. stránce tohoto vlákna (2. příspěvek) píšu to samé.
To není ale odůvodnění.
To je jako kdybych prodával sirky, ale nešliby o krabičku zapálit.
Nebo jako kdyby prodejce mobilních telefonů prodával mobil s obalem, ale v obalu by ten telefon nešel zapnout.
Taky by prodejce neřekl, no jo, šijou to čínské děti.
To je jako kdybych prodával sirky, ale nešliby o krabičku zapálit.
Nebo jako kdyby prodejce mobilních telefonů prodával mobil s obalem, ale v obalu by ten telefon nešel zapnout.
Taky by prodejce neřekl, no jo, šijou to čínské děti.
To je právě ten smutný fakt, že naprostá většina zdejších prodejců nenabízí oproti nákupům na eBay žádnou přidanou hodnotu, jen to přeprodávají za často 2x takovou cenu (v případě malých displejů i za víc). Člověk by čekal, že si aspoň zkontrolují, co vlastně prodávají, vyplní správně česky popis ... ale naopak si k už tak vysokým cenám naúčtují poštovné a v naprosté většině mají hnusný nepřehledný web zplácaný na nějakém wordpressu, kde se nedá nic pořádně najít.
S reklamacemi to taky není bůhvíjak slavné, většinou je potřeba poslat poštou dokument atd, kdežto na DealExtremu jsem jen vyplnil formulář a poslali mi obratem nový výrobek dokonce 2x.
Ač nerad podporuji globalizaci a zbytečnou zátěž životního prostředí, kupuji levnější techniku už skoro jen v zahraničí (pokud to nepotřebuju rychle).
Od tohoto e-shopu bych si normálně nechal vrátit peníze (využil bych asi možnosti vrátit peníze do 14 dnů).
S reklamacemi to taky není bůhvíjak slavné, většinou je potřeba poslat poštou dokument atd, kdežto na DealExtremu jsem jen vyplnil formulář a poslali mi obratem nový výrobek dokonce 2x.
Ač nerad podporuji globalizaci a zbytečnou zátěž životního prostředí, kupuji levnější techniku už skoro jen v zahraničí (pokud to nepotřebuju rychle).
Od tohoto e-shopu bych si normálně nechal vrátit peníze (využil bych asi možnosti vrátit peníze do 14 dnů).
Uvažuji o tom, toto jednání se mi opravdu velice příčí.
Objednal jsem víc věcí. Bral jsem celé FPV.
Vybral jsem si vysílač, nebyl skladem a měli ho dodat do týdne.
Po příjezdu že je vše připravené byl připraven vysilač který jsem nechtěl, jiný typ. Navíc antény co jsem objednal tak měli jiný sytém RP-SMA za SMA, a po zkoušce obalu monitoru jsem byl vytočený do maxima. Navíc vše bez českého návodu.
Tak tomu říkám obchodník.
Čekal jsem že tato firma je na úrovni když se tak propaguje.
Jedno je jisté, od nich už nikdy nic...
Objednal jsem víc věcí. Bral jsem celé FPV.
Vybral jsem si vysílač, nebyl skladem a měli ho dodat do týdne.
Po příjezdu že je vše připravené byl připraven vysilač který jsem nechtěl, jiný typ. Navíc antény co jsem objednal tak měli jiný sytém RP-SMA za SMA, a po zkoušce obalu monitoru jsem byl vytočený do maxima. Navíc vše bez českého návodu.
Tak tomu říkám obchodník.
Čekal jsem že tato firma je na úrovni když se tak propaguje.
Jedno je jisté, od nich už nikdy nic...
To je těžko. Můžeš to vzít tady a nebo taky jinde. Jenže jak vidíš, tak ty protisluneční kryty jsou všechny takhle ujeté. Takže bys reklamoval jak tady, tak v cizině. Stejně Ti lepší asi nepošlou. Jedině zkusit třeba z Ebay vzít jiný a doufat, že to bude sedět. A nebo si to upravit sám. Nad tím taky přemýšlím, protože je ten napájecí kabel docela natlačený k jedné straně a ty otvory pro antény taky žádná sláva. Monitor jsem vybíral hodně dlouho a přestože prakticky vše beru Číny, HK, tak u monitoru jsem udělal výjimku. Kdyby mi to odchytli, tak po zaplacení DPH a cla už by to moc výhodné nebylo a otázka co ta záruka. Takže tak. Nechci se prodejců tohoto monitoru nějak zastávat, ale pokud opravdu ty stínítka stojí za prd všechny, tak by jedině museli nabízet náhradu a pochybuju, že ze svého...
To mne jako kupujícího ale nemusí vůbec zajímat.
Odpověď že všichni to prodávají špatné, tak mi taky, není pro mne smysluplná odpověď.
Odpověď že všichni to prodávají špatné, tak mi taky, není pro mne smysluplná odpověď.
jo proto pokud na to mám čas nakupuji na ebay
za 1/3 ceny a tyhle nesrovnalosti mě nevadí.. taky mi stínítko nesedí ale to mi neva stálo 30kč (textilní stínítko) a displej 700kč (7" 640*480)
oni to taky nakoupí pak zjistí že jim to nesedí tak co mají dělat?
prodají to dál.. přece to nevyhodí a možná to ani neví že to nesedí... reklamace?
spíš bych vzal stínítko z ebay a udělal jsi prostupy pro antény sám..
oni to taky nakoupí pak zjistí že jim to nesedí tak co mají dělat?
spíš bych vzal stínítko z ebay a udělal jsi prostupy pro antény sám..
to sice vysvětluješ jejich postup, ale to je neomlouvá. Pokud si zákazník kupuje věci, které k sobě mají sedět a nesedí, tak to prostě nemá prodávat, ať už to je e-shop u nás nebo prodejce na eBay.
Jen jde o to, že u eBay to člověka bude mrzet míň, protože ta cena je třetinová a je dost pravděpodobně, že prodejce přistoupí na určitou formu kompenzace, aby nedostal negativní feedback - i jeden nespokojený zákazník je pro ně problém, narozdíl od lokálních prodejců, kteří spíš spoléhají, že si toho dotyčný nevšimne a když ano, tak mu to nebude stát za reklamaci.
Jen jde o to, že u eBay to člověka bude mrzet míň, protože ta cena je třetinová a je dost pravděpodobně, že prodejce přistoupí na určitou formu kompenzace, aby nedostal negativní feedback - i jeden nespokojený zákazník je pro ně problém, narozdíl od lokálních prodejců, kteří spíš spoléhají, že si toho dotyčný nevšimne a když ano, tak mu to nebude stát za reklamaci.