Ahoj všem, mám dotaz ohledně zobrazování displeje a pípání u telemetrie na T9X
při použití vario. Sleduji spousta diskuzí a videí jak má vario pípat či nepípat, mě zajímá zda se zobrazuje na displeji aktuální výška modelu od vzletu a po případě dá li se nastavit nějak hodnota kdesi v rádiu nebo váriu např. aby začala signalizace oznamovat dosažené přednastavené výšky akustickým tonem. Myslím si že by to mohla být dobrá pomůcka při vlekání kluzáku, několikrát za sebou do přibližně stejné letové hladiny.
Děkuji za vysvětlení
Co vše vario zobrazuje a pípá u telemetrie
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co vše vario zobrazuje a pípá u telemetrie
No zásadní otázkou je jaká telemetrie a jaké vario.. Třeba já používám telemetrii FrSky s RX Taranis, tam si před letem vynuluji výškoměr pak vidím aktuální výšku, také mám Open TX naprogramováno aby při každé změně o +-8m vydal nějaký zvuk, různé statické hranice jdou taky nastavit atp... Vše se navíc loguje na SD kartu a jde poté doma v klidu analyzovat na PC..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Samozřejmě mám Fr Sky DHT a Open TX na 9X s upravou na zobrazení telemetrie, nerozumim tomu nastaveni jak a kde v menu. viewtopic.php?f=43&t=56278
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám to tak že vario je zapojené pouze do digitálního vstupu přijímače, ten analogový kablík zapojený nemám.. No a nastavení Open TX je znázorněno na fotkách s komentářem
.. Jinak nastavení se dá kombinovat atp. takže jde vytvořit opravdu vše co si člověk přeje
.. Manuál k Open TX stáhneš zde http://www.opentx.cz/index.php/OpenTx:R ... ru%C4%8Dka a je to popsané od strany 55 ..
- Přílohy
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Děkuji za podrobný popis, to snad zvládnu (hloupému napověz blbého kopni)