Cim rozpustit ricinovy olej
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz odstranis karbon jednorazove na hodne zarostlym motoru, pujde do kopru. Velka vrstva karbonu zhorsuje chlazeni a tak se pist vic roztahne a ojede. Kdyz se odstrani karbon, zacne se lepsi chladit ale min se roztahne pist a motor je volnej. Takze bud odstranovat prubezne nebo pouzivat olej co dela malo karbonu. Tohle je taky jedna z pricin, proc se rika ze dlouho jetej motor na rycin po prechodu na syntetiku "vyplachne" kompresi.
Jirka
Jirka
tony26 píše:tak to by melo byt v pohode .. jinak palivo beru od Pelikana , nitro C10 CAR 10% RAPICON.
Pozor - paliva pro auta obsahují obecně mnohem méně oleje než paliva letecká. Letecký motor na takové palivo není navržen a obráceně to platí taky. Tak opatrně, ať si ho nezkurvíš. Byla by to škoda.
radi5 píše:tony26 píše:tak to by melo byt v pohode .. jinak palivo beru od Pelikana , nitro C10 CAR 10% RAPICON.
Pozor - paliva pro auta obsahují obecně mnohem méně oleje než paliva letecká. Letecký motor na takové palivo není navržen a obráceně to platí taky. Tak opatrně, ať si ho nezkurvíš. Byla by to škoda.
jj , po pravde netusim presne jake jsou rozdily ale do auta davam CAR palivo... (pro jistotu) .. jinak latadla mam vsechny elektry ale auto musi "cadit a mit zvuk"
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak jsem tady psal, že se snažim rozhejbat ten prehistorickej motor, tak jsem doma našel tu část s ložisky, která mi jako poslední zbejvá rozhejbat. Tady jsou fotky, jak jse ho chtěli vidět. No neni celej, ale aspoň něco:
http://leteckaposta.cz/409228238
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
madman píše:Tak jak jsem tady psal, že se snažim rozhejbat ten prehistorickej motor, tak jsem doma našel tu část s ložisky, která mi jako poslední zbejvá rozhejbat. Tady jsou fotky, jak jse ho chtěli vidět. No neni celej, ale aspoň něco:
Neni to naka Eyna? Naloz to na den, dva do metylu, melo by se to uvolnit. Stejne by to chtelo vymenit loziska a prelestit kliku. Loziska dostanes ven za tepla aspon z karteru. Nahrejes na elektricky plotynce na asi 120 stupnu a motor vem do hadru a zkus kliku vyklepnout uderem zadniho vika o drevo. Pokud to neujde musis na zavit kliky nasroubovat matici a pres tvrde drevo kliku za tepla vytlouct z karteru. Primerene. Pokud to nepujde ven, jsou prirezla loziska na klice. V nouzi se da vypacit v loziskach klec a ty se pak rozsypou na vnitrni, vnejsi krouzek a kulicky a klika jde vytahnout. Zustanou na ni prirezle vnitrni krouzky lozisek, ty se daji odbrousit malou flexou ci Dremelem. Krouzky, co zustaly v karteru jdou opatrne odbrousit cigarkem. Klikovka se potom musi prebrousit aspon v ruce papirem 800 a dolapovat papirem 1500 aby do novych lozisek sla klika s mirnym odporem nasunout. Takhle jsem doloval kliku z motoru, ktery lezel 3 roky na strese, kam model uletel. Lita dodnes.
Jirka
tony26 píše:No zacal jsem prozatim lihem, hlavne proto ze jej mam po ruce. Necham to tam par dni a uvidime co z toho bude. Poreferuji pak vysledek. Roky to lezelo takze to bude potrebovat trochu casu. S vetsim rozebiranim hned ze startu bude trosku problem protoze jsem sice povolil hlavu a sundal kryt kardanu ale s ostatnim taky nehnu. Musel bych to rvat opravdu nasilim a to se mi nechce. A znicil bych taky tesneni. Zatvrdly ricin je fakt svinstvo.
Slibil jsem status .. Tak jsem to rozpustil a nevypustil ale slozil a namazal a rozchodil a je to Ok .. takze diky za info.
tony26 píše:No zacal jsem prozatim lihem, hlavne proto ze jej mam po ruce. Necham to tam par dni a uvidime co z toho bude. Poreferuji pak vysledek. Roky to lezelo takze to bude potrebovat trochu casu. S vetsim rozebiranim hned ze startu bude trosku problem protoze jsem sice povolil hlavu a sundal kryt kardanu ale s ostatnim taky nehnu. Musel bych to rvat opravdu nasilim a to se mi nechce. A znicil bych taky tesneni. Zatvrdly ricin je fakt svinstvo.
Slibil jsem status .. Tak jsem to rozpustil a nevypustil ale slozil a namazal a rozchodil a je to Ok .. takze diky za info.
Rozborka starého motoru
Ahojte,
pořídil jsem starší model monster trucku se žhavíkem, ale nemám se spalovacíma motorma žádné zkušenosti.
Rád bych provedl rozborku motoru a karburátoru. Shlédl jsem nějaká videa na internetu co a jak a všude promazávají ta šoupátka atd.
Jaký olej nejlépe použít ? Stačí nějaký silikonový olej ?
Předchozímu majiteli odkapával olej na tlumič výfuku a je to celé zapečené. Jde to nějak vyčistit ?
Diky
pořídil jsem starší model monster trucku se žhavíkem, ale nemám se spalovacíma motorma žádné zkušenosti.
Rád bych provedl rozborku motoru a karburátoru. Shlédl jsem nějaká videa na internetu co a jak a všude promazávají ta šoupátka atd.
Jaký olej nejlépe použít ? Stačí nějaký silikonový olej ?
Předchozímu majiteli odkapával olej na tlumič výfuku a je to celé zapečené. Jde to nějak vyčistit ?
Diky