Zalepení naftové nádrže

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rudy

Zalepení naftové nádrže

#1 Příspěvek od Rudy »

Ahoj,potřeboval bych radu. Mám starou R 19 diesel a zjistl jsem,že mě trochu sákne nádrž.Je tam rezatej flíček a v něm se dělá kapka.Jak to odstranit co nejlevněji - auto je staré, používám ho na lítání, tahání vozíku, melouchy. Ono zatím moc nafty nevyteče, ale víc mě vadí flek pod autem.Jo a nádrž nevyndám, to by se rozpadlo celé. Díky za nápady. Ruda
JardaRůžička

Re: Zalepení naftové nádrže

#2 Příspěvek od JardaRůžička »

Pokud je to dostatečně přístupné a ještě zbývá nějaké železo v kovové formě, pájel bych cínem.
- obroust okolí od bazvy a rzi
- s použitím nějaké pájecí vody ocínovat dokola
- připravit předem ocínovanou "záplatu"
- přiložit a spájet
Samozřejmě prázdnou nádrž a žádnou letlampou či hořákem, jedině elektrickou páječku min. 250W.
Pro lepení nikdy dost neodmastíš.
zdekar

#3 Příspěvek od zdekar »

Na opravy aut a děr v kovu se používalo tzv. "sloní hovno" (případně medvědí nebo čertovo) :D Ale jestli to jde použít i na naftovou nádrž to nevim. Je to tmel (tak to nehledej po zoologických zahradách), ale osobně jsem s ním nikdy nedělal, jen vím že se to dost na záplatování aut používalo.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dejfak »

Dalo by se použít lepidlo něco jako medvědí lejno nebo dvousložkové lepidlo na auto okna. Ale jestli je nádrž v takovémto stavu, tak si myslím že to už moc nepomůže. Jestli je zrezlá celá, tak to provzlíná šupinkama rezu kolem lepidla. A broušení = další díra.
Tady to bude spíš na novou nádrž.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
PEO
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PEO »

Dejfak píše:Dalo by se použít lepidlo něco jako medvědí lejno nebo dvousložkové lepidlo na auto okna. Ale jestli je nádrž v takovémto stavu, tak si myslím že to už moc nepomůže. Jestli je zrezlá celá, tak to provzlíná šupinkama rezu kolem lepidla. A broušení = další díra.
Tady to bude spíš na novou nádrž.

Nebo rovnou nové auto...
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
martin_b
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od martin_b »

Ahoj, mam vyborne zkusenosti s lepidly od fy WEICON (napr. nejlepsi vterinak co znam)

Tohle se da i opracovavat (soustruzeni, vrtani apod.):

http://www.weicon-koprivnice.cz/catalog ... cts_id=190

Je to dvouslozkova tycka, odriznes si kolecko, prohnetes a zacpes diru. Za pul hodky je to tvrdy a uz s tim nic nehne.

Dokonce mi to slepilo i urvana plastova dvirka na extremne namahane sitove tiskarne (extremne namahana blbymi uzivateli, kteri s dvirky mlati)

Ted s tim budu lepit okap :-)

Martin
http://mojeletadla.unas.cz
ROB

#7 Příspěvek od ROB »

martin_b píše:Ahoj, mam vyborne zkusenosti s lepidly od fy WEICON (napr. nejlepsi vterinak co znam)

Tohle se da i opracovavat (soustruzeni, vrtani apod.):

http://www.weicon-koprivnice.cz/catalog ... cts_id=190

Je to dvouslozkova tycka ......
Martin

Tento způsob opravy nádrže mohu jedině doporučit. Za hodinu hotovo - i s přípravou. A nemusí to být zrovna tohle značkové. Před cca třiceti lety (do prd... toto letí) jsem měl Fiat 850 Sport. Podařilo se mi prorazit nádrž o hranu jakéhosi obrubníku (frajeřinky...). Byla tam skoba cca 5 cm. Měl jsem v dílně podobné lepidlo - dvě tyčky, šedá+černá. Jak píšu - za hodinu hotovo a no problema .....
Jediné co bude nutné, tak auto s prázdnou nádrží zvednout jenom na jedné straně tak aby zbytky paliva odtekly od díry, opatrně odšmirglovat materiál který už nedrží a perchlorem odmastit co nejlépe lepenou plochu. A musí to fungovat. Pokud by ten materiál nádrže byl hodně na prach a díra se po šmirglování začala zvětšovat, je potřeba dostat se až na dobrý materiál a udělat si z kousku slabého plechu záplatu s přesahem a lepidlo použít místo sváru.
ifin

#8 Příspěvek od ifin »

Taky mám dobrou zkušenost s dvouslozkovym tekutým kovem. Lepil jsem s tím nádrž na motorce.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od STROHUR »

Já tím dvouisložkovým tmelem provizorně slepil tchánovi mrazem prasklý fitinek na vodovodu , provizorně to drží cca 15 let.
Rudy

#10 Příspěvek od Rudy »

Díky, pokusím se to zalepit tím dvouslož. lepidlem.Jen co bude tepleji. Mají to v Kellyně za dobrou cenu.Napíšu sem, jak to dopadlo. R.
Rudy

#11 Příspěvek od Rudy »

Ahoj.Aby byl nějaký konec, tak píši,jak to dopadlo. Byli tam 4 orezlé fleky z kterých sákla - málo- nafta.Jsou to stopy po bodových svarech - asi přepážek.Vyjel jsem naftu až nic nesáklo.Důkladně očistil smirkem a odmastil.Na dvě místa použil lepící tyčinku z auto Kelly - smíchal velikost jako žvýkačka, nacpal na ten flek a zapřel proti zemi klacíkem.Na další dvě jsem namíchal trochu epoxidu, takovou větší kapku rozmazal na flek a přes jsem přetáhl izolepu - aby to nemohlo ukápnout.Druhý den jsem nalil 15 litrů nafty. Zatím nic nekape.Víc nafty tam nikdy dávat nebudu- auto je na popojíždění kolem baráku.R.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“