tom121 píše:Ahoj, dne 6.1 jsem objednával na Hobbykingu a také stále čekám jako spustu lidí kterým to jde přes Fiji. Chtěl bych se zeptat, když mám na freipost psáno ,,Transferred to delivery party CZECH POST 6.2.2014 " zda už by to mělo být v ČR a leží to někde pohozené na celnici nebo jestli to ještě může být na dlouho? Pokud bych zavolal na Prahu 120 zdělí mi tam k zásilce LX...FJ informaci zda už je u nich? Ovšem nerad bych na svůj balíček nějak upozorňoval. Paypal spor mám otevřený od 40.dne zatím bez eskalace a čekám. Děkuji za odpověď.
Sledovací informace freipost, fiji post atd. jsou velmi nespolehlivé a stává se i to, že se v jejich záznamech vyskytují čiré odhady tj. může tam být záznam u něhož je pouze předpokladáný čas a datum kdy by to na daném místě mohlo být, ale realita je pak třeba naprosto jiná.
Navíc zásilky LX...FJ Česká pošta ve svém sledovacím systému neeviduje a pokud na ně není stanoveno DPH pak se doručují obvykle bez podpisu. S těmito zásilkami je nakládáno jako s nejobyčejnějšími litovními zásilkami bez jakékoli priority.
I když zásilka není v evidenci sledování České pošty a i když ještě není předána poště Praha 120 tak už na samotném vstupu při převzetí z letiště je o ní základní záznam v interním systému České pošty tj. zda už zásilka dorazila na území ČR a na to se lze zeptat na telefonním čísle 800 177 889. Pokud tam nebudou mít informaci tak je pravděpodobné, že zásilka ještě vůbec nedorazila na území ČR a zmíněný záznam na freipost je v takovém případě jen čirým odhadem nikoli však realitou.