DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1576 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Tak to je zajímavá cena... Set motorů, regulátorů a vrtulí pro P1, P2... http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=72756
To je Venco ten nový E300 Propulsion System od DJI, o kterém jsem onehdá psal tady. Pro P2 a Vision to asi nebude zajímavé (né, že by to nešlo), protože je to takřka totéž, co tyto nové verze Phantoma již na palubě mají (zejména motory a vrtule). Určitě pro P1 (s určitými úpravami), a pro jiné quady a hexy (dělá se to v provedení pro quad a pro hexa). E300 pro zatížení 300g/osa, E600 600g/osu.
Tady běží o tom (i o E600) velmi zajímavá diskuze, moderovaná Dr. Turbem z DJI, který je ve vývoji této sady.
Cena je ale jistě dobrá, protože já jsem za své Antigravity! dal mnohem více, a toto je vč. vytuněných OPTO regulátorů, 2 sad nových a z výroby VYVÁŽENÝCH vrtulí, napájecí rozdělovací desky a toolboxu.

Tabulka kompatibility :
Tabulka kompatibility E300/E600:
Tabulka kompatibility E300/E600:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#1577 Příspěvek od Václav Procházka »

Kurňa děcka a MÁ TO SMYSL? Mě by se líbily hlavně ty regly, přece jen vypadají jako regly, a taky jak je to se signalizací na ramench? Ta stávajicí je na spodní straně tišťáku regulátoru, tady to znamená, že je s tím utrum?
A jsou ty motory opravdu jiné? Označení je úplně stejné jako na těch stávajících...

off, gardenroute :

Klucí... asi to bude mít smysl, když budou původní ložiska v našich motorech P1 (Antigravity) zralá na výměnu.
Jinak zase vidím u těchto regulátorů ze setu - vyšší hmotnost, oproti původním regulátorům P1, které fungují skvěle.
ditri

#1578 Příspěvek od ditri »

Zajimava diskuze to jsou mi novinky...jen panove doplnim pro zváženou. Loziska KERAMIKA / pripadne Japan co jsou v Antigravity v CR - 95kc kus (v DE na shopu 2E). Ted otázka zdali nevydrzi potom takto upgradovany motor vic (jakykoliv) nez cokoliv co se koupi je hezky balene a je to cina. Me zacaly motory hrkat protože jsem je nesetril vahou i vrtulema 10" a i nejake pady byly. Jak jsem zminoval lozisko vymena par minut a pohoda, ale lamaly se kablíky co vedou z motoru...coz je ztrata duvery, ale mozna když se to poradne udela je to na zváženou. Mimochodem prekvapilo me, ze i origo motory Phantom jsou vyvazovane od vyroby - mimochodem zavazi je vždy naproti nalepky. Na druhou stranu třeba regle - ty by mely mit i stare rezervu když jsem to kdysi zjistoval. Když je mam z P1 na tezsim quadu funguji uplne v poho ani se nezahreji. Ja chtěl Phantomacke prave kvůli signalnim světýlkům a paradoxne kvůli tomu ze samotny plosnak nevazi nic. Tohle ma asi krabičky tak to něco vazit bude. Do Phantoma bych tedy regle nedaval. Motorky tot otázka - vzhledem k tomu ze laboruji jak upgradovat zbytek spatnych lozisek aby to bylo bezpecne me proste nic nenapada. Resp. jo nejlepší by bylo koupit jakekoliv motory dokud nejsou instalovane dat keramiku a instalovat...pokud mají antigravity lepe vyresene svody z civek tak koupit antigravity a stejny postup. Pak to musí byt nesmrtelne :-) Mimochodem k mazani ložisek prodejce řekl: kdyz to ma plehovou prachovku je to jiz namazane a rychlobezna vazelina se odtud nikdy nedostane - nemá to smysl. Jinym ridsim olejem ji vyplavis...Pak si vyber... Nevite prosim, vyrabi se nejaky ekvivalent DJI2212 s keramickými ložisky?

PS: trosku to vypada jako bych mel obsesi na keramicka ložiska :-)
Václav Procházka

#1579 Příspěvek od Václav Procházka »

Kontroloval jsem svá ložiska v motorech u Phantomu 1. Mají plechovou prachovku. Zatím fungují dobře (odhadem 5 hodin provozu).
salamander

#1580 Příspěvek od salamander »

Tak páni, konečne som spojazdnil moje FPV. Po troch mesiacoch mi prišla nová kamera namiesto starej ktorá bola na reklamácii , no a Phantom stál tie tri mesiace .
Prvý dojem, nieje to také jednoduché ako sa zdá, problém mi robí udržať výšku , takže monitor a kontrola zrakom , chce to asi len čas.
Anténu na vysielači som mal vodorovne a signál vypadol, stočil som ju kolmo dole a v poriadku na prijímači 7" LCD monitor se stínítkem, vestavěný diversity RX, 32 ... som antény dal do bokov , zatiaľ mám tie prútové , potrebujem poradiť aké tam dať, vysielač je tento FPV 5.8G 400mW AV vysílač, ant. SMA , kamera je napevno , váha stroja 1080 g .
S jednou baterkou 2200 čas letu 9min , pri 10,30 min to už padne .
Mám zálusk na Phantoma 2 .
gardenroute

#1581 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Tak páni, konečne som spojazdnil moje FPV. Po troch mesiacoch mi prišla nová kamera namiesto starej ktorá bola na reklamácii , no a Phantom stál tie tri mesiace .
Prvý dojem, nieje to také jednoduché ako sa zdá, problém mi robí udržať výšku , takže monitor a kontrola zrakom , chce to asi len čas.
Anténu na vysielači som mal vodorovne a signál vypadol, stočil som ju kolmo dole a v poriadku na prijímači 7" LCD monitor se stínítkem, vestavěný diversity RX, 32 ... som antény dal do bokov , zatiaľ mám tie prútové , potrebujem poradiť aké tam dať, vysielač je tento FPV 5.8G 400mW AV vysílač, ant. SMA , kamera je napevno , váha stroja 1080 g .
S jednou baterkou 2200 čas letu 9min , pri 10,30 min to už padne .

Tak vítej v klubu Anton, jojo, lítání přes FPV je trochu jiná zkušenost než na LOS, chce to si zvyknout, naučit se jiné odhady a reakce, hlídat si výšku a baterku, na to je dobré nějaké OSD. Ještě trochu větší změna je potom létání přes videobrýle, to už je dost jiné a pro někoho i divné :mrgreen:
Monitor s diverzitním Rx si vzal nakonec ten od Řešátka ?
Antény Ti určitě doporučuji nějaké jiné, než ty originál proutky. Na Tx a jednu Rx anténu určitě nějaký pár cloverleaf s cirkul. polarizací, a na druhou Rx (diverzitní) např. nějakou směrovou helical anténku, s takovou kombinací výkonu a antén budeš vidět daleko...
Ten letový čas vůbec není špatný (holý P1 kolem 10 min.), ale Ty asi nemáš gimbal, ten sežere další cenné minuty... Když ještě pořešíš jiné, výkonnější vrtule (např. ty pro P2), možná ještě získáš další minutky.
salamander

#1582 Příspěvek od salamander »

Všetko mám od Řešátka už tri mesiace a stálo to kvôli tej kamere , anténa na vysielači je táto 5.8 GHz Circular Polarized anténa - TX, RP-SMA konektor , na monitor dám tie čo ponúka Telink .
Na tých vrtuliach P2 lietam už dlhšie , dokonca som ich upravil na staré motory .
Ešte som rozmýšľal dať to na PC a nastaviť podľa odporúčaní s tohto vlákna, problém je v tom , že každý to má inak .
Keď stroj zdvihnem zo zeme cca 2m tak stojí na mieste ako priviazaný , tak isto aj vo výške ,
tie nastavenia som dal na papier , pozerám na to ale ktoré tam dať.
salamander

#1583 Příspěvek od salamander »

Včera keď som lietal na FPV a filmoval tak ma prekvapila ne ostrosť a slabý kontrast videa .Lietal som v MEDIUM.
Nedalo mi to a tak som prepínal medzi WIDE , MEDIUM a NARROW . Pri narrow bol obraz zašumený , dospel som ku názoru že objektív je pevný a elektronicky sa robí výrez videa , na tom princípe funguje aj elektronická stabilizácia .
Takže najväčšia ostrosť a kvalita obrazu sa dosiahne na WIDE, samozrejme aj zo súdkovitosťou rybieho oka .
Ak budem chcieť lietať viac v reále, čiže, čo najmenej skreslená vzdialenosť rybím okom, tak jedine v NARROW , ale tým je horšia kvalita videa .
Letieť vo WIDE ponad stromy a spoliehať sa že mám ešte dosť miesta pod sebou môže byť osudné pre stroj / a moju peňaženku /.
zderem

#1584 Příspěvek od zderem »

salamander píše:Včera keď som lietal na FPV a filmoval tak ma prekvapila ne ostrosť a slabý kontrast videa .Lietal som v MEDIUM.
Nedalo mi to a tak som prepínal medzi WIDE , MEDIUM a NARROW . Pri narrow bol obraz zašumený , dospel som ku názoru že objektív je pevný a elektronicky sa robí výrez videa , na tom princípe funguje aj elektronická stabilizácia .
Takže najväčšia ostrosť a kvalita obrazu sa dosiahne na WIDE, samozrejme aj zo súdkovitosťou rybieho oka .
Ak budem chcieť lietať viac v reále, čiže, čo najmenej skreslená vzdialenosť rybím okom, tak jedine v NARROW , ale tým je horšia kvalita videa .
Letieť vo WIDE ponad stromy a spoliehať sa že mám ešte dosť miesta pod sebou môže byť osudné pre stroj / a moju peňaženku /.

Máš pravdu, že objektiv má jednu pevnou ohniskovou vzdálenost a přiblížení se dělá elektronickým výřezem. Ale kvalita videa na narrow, medium a wide by měla být stejná, protože snímací čip má velké rozlišení a i po elektronickém výřezu by rozlišení full HD 1920 x 1080 mělo být stále ještě dodrženo. Pokud snímáš při malé úrovni světla, obraz je zašuměný. Ale je zašuměný při všech úhlech záběru. (w, m, n). GoPro lowlight prostě neumí. Nevím, jestli už máš Hero 3 plus, která by proti Hero 3 měla mít teoreticky lepší výsledky právě při nízké hladině světla. Pokud se Ti zdá obraz bez kontrastu, nejspíš je to tím, že máš zapnutou funkci Pro tune, která by teoreticky měla vykreslovat více detailů ve stínech a má větší datový tok. Potom je nutné videa natočené s Pro tune prohnat editačním programem nejlépe GoPro studio, ve kterém se dá přiostřit, přidat kontrast atd atd. Program je volně ke stažení na ofiko stránkách GoPro. Já jsem na Phantomu točil většinou na narrow, kde je zkreslení objektivu nejmenší.
gardenroute

#1585 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Včera keď som lietal na FPV a filmoval tak ma prekvapila ne ostrosť a slabý kontrast videa .Lietal som v MEDIUM.
Já natacim stále v Medium, Wide je už příliš široké. Pokud natacim v dobrých světelných podmínkách, žádný sum a žádné subjektivní zkresleni. Objektiv GP je samozřejmě fix-focus.
Ztráta Tvého kontrastu a také barev ukazuje na aktivní režim ProTune, určeny výhradně pro postproces.
Dag2B3

#1586 Příspěvek od Dag2B3 »

off topic - ale musím se podělit :roll:
Před časem přestal fungovat na BP3 BE přední displej. Jinak vše ostatní fungovalo, ale kamera se dala nastavovat pouze přes wifi a telefon a víte, že používání wifi se u létání nedoporučuje. Problém byl, že jsem jí koupil v Bostonu a GP nemá celosvětovou záruku. Po nahlášení problému s kamerou (faktura, foto SN) přes ofiko suport jsem dostal přidělené číslo reklamace. Musel jsem připojit fotku kamery - Zapnul jsem wifi a vyfotil jsem se na telefonu vedle i s kamerou aby viděli, že vše ostatní funguje. Pak jsem musel poslat kameru i s vloženým číslem reklamace do zásilky a zásilku také označit číslem. Našel jsem malou tvrdou krabičku od Fat Sharku antén kam se perfektně vešla kamera (bez příslušenství, baterie a dvířek - podle instrukcí) zabalená do bublin. Nakonec jsem ji dal do A5 bublinkaté obálky. Chtěl jsem ji pojistit, ale na poště mi mladá slečna poradila ať jí pošlu JEN doporučeně. Je to sice pojištěné asi pouze do tisícovky, ale nikdy se jim nic neztratilo a bude to v Californii do pěti dnů. Super. Zaplatil jsem neuvěřitelných 85 korun a čekal. Dneska (přesně za týden) mi napsali, že je vše vyřízeno, ať čekám kameru a poslali mi tracking number. Takže zase jedna pozitivní zkušenost. Myslel jsem, že nebudu lítat aspoň dva měsíce.
ditri

#1587 Příspěvek od ditri »

Posilat GoPro na reklamaci v krabicce od fatsharku tedy FPV komponentu kde si kazdy spoji voco GoPro - to je trosku odvaha :-) ale myslim, ze to projde.
Dag2B3

#1588 Příspěvek od Dag2B3 »

Krabička byla v bílé papírové bublinkaté a neprůhledné obálce, takže nebylo poznat o co Go (pro)
salamander

#1589 Příspěvek od salamander »

Na tu moju so čakal 3 mesiace a to išla iba do Prahy , nakoniec poslali novú , aspoň to.
stepino

#1590 Příspěvek od stepino »

Dneska jsem vyzkoušl novou baterku do Phantoma - GensAce 2700mAh:
http://www.helicam.cz/obchod/multicopte ... 0mah-11-1v

Phantom v základu, standard vrtule.
Na origo baterku jsem vyvisel 9:30
Na novou baterku jsem vyvisel 13:00

Lítal jsem na zahradě a docela pofukovalo, tak jsem se nepouštěl do žádného většího poletování a obě baterky jsem se snažil především viset +- na místě, aby to bylo srovnatelné. Podotýkám, že obě baterky jsou úplně nové a šlo o první lety.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“