Programator na flashnuti Turnigy 9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
dawwwid

Programator na flashnuti Turnigy 9X

#1 Příspěvek od dawwwid »

Planuji flashnout Turnigy 9X na OpenTX(Open9x).

Bude mi stacit tento programator?

http://dx.com/p/usb-isp-programmer-for- ... wJw6r0rnHo

Popr. mate tip na nejaky obycejny, levny, vyzkouseny programator, ktery bezi pod win8?

Diky David
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: Programator na flashnuti Turnigy 9X

#2 Příspěvek od Marena »

Tento mam a bez problemu, ale mam W7.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Radimn

#3 Příspěvek od Radimn »

Taky jsem jej koupil, bohužel PC jen nadekovalo USB ale nerozpoznalo zařízení. Nepomohly ani ovladače ani WIN7. Známí co se tím zabývá víc se domnívá, že je potřeba nahrát SW do chipu . . . To jsem už neřešil, koupil jsem vysílačku i s funkčním programátorem :-)
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kuba5 »

Doporučuji spis na ebayi nebo na aukru ten stejnej, ale modrým PCB. Ten musí fungovat...
Dealextremu moc nevěřím, jednou jsem koupil usb zvukovku a nefungovala, ale to je jen náhoda.
Swift II | T9X(OpenTX)
dolezelb

#5 Příspěvek od dolezelb »

Po několika zbytečných nákupech jsem koupil tento http://www.rc-foto.cz/produkt/programator-atmel/ a funguje bez problémů.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kuba5 »

Jo, to je přesně, ten co mám taky a funguje bez problému.
Swift II | T9X(OpenTX)
cuki
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od cuki »

Včera som akurát úspeštne flashol moju T9X. programátor som objednal na eBay podľa obrázku, stál cca 4 doláre avšak došlo niečo celkom iné ako mal predajca na obrázku - nebol tam napríklad jumper. ovládače sa mi podarilo pod Windows 8 nainštalovať po vypnutí požadovania podpisu ovládača podľa tohoto postupu:
vypnutie podpisu win8
Číňan ktorý môj programátor vyrábal ma však riadne potrápil. Už som si myslel že je tento programátor nepoužiteľný ale po tom ako som do ruky zobral multimeter a premeral výstupy na programátore som zistil že číňan otočil naopak konektor 10-pin :lol: stačilo otočiť o 180° a už to šlapalo :D
čo ma zarazilo, všade písali že po pripojení programátoru začne vysielačka pípať, tá moja však nevydala po celú dobu ani jedno píííp ale flash bol bez problémov.

osobne by som však druhý krát kúpil henten čo doporučujú, je overené že 100% ide a netreba naň čakať mesiac :wink:
- PARK fly - F3J/B/F/K -
Michi

#8 Příspěvek od Michi »

Cau snažím se nahrát Open9x do své t9x.
Mám programátor tohoto typu: http://www.ebay.com/itm/2pcs-lot-Colors ... 27c0776220

půjde to s ním?? napajel jsem to strčil do USB a displej se na vysílačce nerozsvítil pak jsem otočil konektor a už displej svítí. Ale problém je, že programátor není mezi USB zařízením.. když ho připojím přidají se jen dve kravinky mezi HID zařízení... když jsem tam zkoušel dát aktualizovat driver tak mi to vždy napíše, že je aktuální a nejde nahrát žádná data do pc z vysílačky.. ani do vysílačky..

Vždy to napíše :
C:/Program Files (x86)/OpenTX/avrdude.exe -c usbasp -p m64 -U eeprom:r:C:/Users/****/1.bin:r
=================================================================================
avrdude.exe: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc

avrdude.exe done. Thank you.
olisoft

#9 Příspěvek od olisoft »

funkcne drivery k tymto cinskym programatorom najdes tuto: http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... ing-v-bobo
Michi

#10 Příspěvek od Michi »

ty jsem zkoušel.... můžeš mi říct podrobněji jak je tam hodit? problem je ze ja ani nepoznam v e správce zařízení kde ten programátor je.... vůbec se mi nezobrazuje mezi USB řadiči.... jediné co se přidá po připojení je mezi zařízení standartu HID a tam když dám aktualizovat a vyberu ten driver tak mi napíše , že ten který si tam windows instaloval sám je aktuální....
Pip

#11 Příspěvek od Pip »

Ovladač hledej ve Správci ...v příloze orámováno červeně.

Omlouvám se za "velikost" přílohy, ale snad to vyčteš.
Přílohy
USBasp.jpg
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Michi

#12 Příspěvek od Michi »

Mno tam jsem to samozřejmě dělal.... nahrávám dva screeny s připojeným progratorem a bez připojeného.... nikde ve správci zařízení není HW který nemá driver... ani se nepřidá do "části" (libUSB-widows 32 devce -jako u tebe nebo jak to tam mas..) prostě zasunul jsem programátor W8 si samy nainstalovaly driver... a pridali programator do HID devices... (oznaceno cervene) a tváří se, že drivery mají a jsou všichni spokojení, ale já ne... :D :(
Přílohy
je pripojeny programator
je pripojeny programator
neni pripojeny programator
neni pripojeny programator
Michi

#13 Příspěvek od Michi »

Zkoušel jsem drivery odinstalovat ale po připojení si automaticky instlauje zase ty svoje .... a pokud mu nabidnu muj ručnětak se tváří že má už aktuální nainstalované a odmítá je
Pip

#14 Příspěvek od Pip »

To, co jsem dal s malou přílohou, to je z W7....
Naposledy upravil(a) Pip dne pát 27.06.2014 22:12, celkem upraveno 1 x.
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Michi

#15 Příspěvek od Michi »

zkoušel jsem to i na w7 a je to úplně stejné...nemám tam prostě jak nahráty ten driver když to žádný nevyžaduje... asi je to nějaký jiný programátor :(
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“