Zmena smeru otaceni motoru preprogramovanim ESC(nemam kartu)
Zmena smeru otaceni motoru preprogramovanim ESC(nemam kartu)
Ahoj vsichni,
mam jednoduchy dotaz, na ktery se mi nedari vygooglit odpoved.
Mam ESC Turnigy Plush 40A. V manualu jsem nenasel, jak jej preprogramovat, aby se motor tocil opacne.
Lze to vubec nebo musim mit programovaci kartu?
(Vim, ze to lze i prohozenim kabelu, ale chci zjistit, jestli budu mit moznost pozdejsi zmeny, pokud motor pripojim spatne k ESC a letadlo jiz bude slepene)
Diky David
mam jednoduchy dotaz, na ktery se mi nedari vygooglit odpoved.
Mam ESC Turnigy Plush 40A. V manualu jsem nenasel, jak jej preprogramovat, aby se motor tocil opacne.
Lze to vubec nebo musim mit programovaci kartu?
(Vim, ze to lze i prohozenim kabelu, ale chci zjistit, jestli budu mit moznost pozdejsi zmeny, pokud motor pripojim spatne k ESC a letadlo jiz bude slepene)
Diky David
Re: Zmena smeru otaceni motoru preprogramovanim ESC(nemam ka
Ne, Plush neumí změnit směr otáčení. Prohodit kabely je jediná možnost.
Co Ti brání přehodit kabely podle potřeby?
Co Ti brání přehodit kabely podle potřeby?
Regulátory Turnigy v řadách Plush, Sentry a Basic nemají nastavitelný směr otáčení.
Nastavit se dá pouze:
časování,
brzda,
typ baterie,
chování při vybité baterii,
způsob rozběhu.
Možnosti jsou stejné s programovací kartou i při nastavení z vysílače. S kartou je to mnohem rychlejší a snadnější, ale pokud je už regulátor "zadrátován" v modelu, je lepší použít vysílač.
Nastavit se dá pouze:
časování,
brzda,
typ baterie,
chování při vybité baterii,
způsob rozběhu.
Možnosti jsou stejné s programovací kartou i při nastavení z vysílače. S kartou je to mnohem rychlejší a snadnější, ale pokud je už regulátor "zadrátován" v modelu, je lepší použít vysílač.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Mockrat dekuji za bleskove a presne odpovedi.
Ted prohozeni kabelu jeste nic nebrani. Ted jiz vim, ze musim spravne otaceni odzkouset nez letadlo slepim, protoze pak uz ke konektorum nebudu mit pristup (Bixler 2).
David
Ted prohozeni kabelu jeste nic nebrani. Ted jiz vim, ze musim spravne otaceni odzkouset nez letadlo slepim, protoze pak uz ke konektorum nebudu mit pristup (Bixler 2).
David
- Xenomorfus
dawwwid píše: Ted jiz vim, ze musim spravne otaceni odzkouset nez letadlo slepim
...tak je to nejjednodussi reseni.
A nebo pak koupit prislousnou levou/pravou vrtuli dle potreby
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
dawwwid píše:.............Ted prohozeni kabelu jeste nic nebrani. Ted jiz vim, ze musim spravne otaceni odzkouset nez letadlo slepim, protoze pak uz ke konektorum nebudu mit pristup (Bixler 2).
David
Pokud máš mezi motorem a regulátorem konektory ke kterým nemůžeš, tak je to jedna z nejhorších variant zástavby pohonu.
Motor a regulátor by měl být demontovatelný bez nějaké devastace toho uložení. Pokud je demontáž obtížná, tak v žádném případě ne na konektory, ale sletovat ty spoje. (Za čas tady budeš řešit problém proč to nejede, cuká to........)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Xenomorfus píše:A nebo pak koupit prislousnou levou/pravou vrtuli dle potreby
Jen pro pořádek - nevím jak to má Bixler, myslím že tam stranové vyosení není žádné. Ale obecně by v takovém případě měl být motor vyosen do opačné strany...
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Zkus si to na stole zapojit tak, aby se ti to točilo na správnou stranu a pak si ty kabely nějak označ, aby jsi to ve finální verzi spojil správně.
Třeba jinak barevné bužírky pro každý kabel nebo si tam nalep nějaké cedulky, atd... To je nejjednodušší řešení 
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Já si myslím, že bys tu funkci stejně nevyužil. Prostě s to vyzkoušíš, označíš a pokud někdy budeš muset měnit motor, budeš se na ty konektory stejně muset nějak dostat. No a v tu chvíli budeš opět řešit jen to zapojení. Takže podle mě naprosto zbytečná funkce a proto tam asi není...

MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba